O procedură medicală revoluţionară a fost efectuată la Londra de o echipă formată din medici britanici şi belgieni. Un copil nenăscut a fost scos din pântecele mamei, în a 24-a săptămână de sarcină, pentru a fi tratat, apoi a fost pus la loc, în uterul matern.

Până acum, astfel de operaţii au avut loc doar în Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistaţi de o echipă de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tânără de 26 de ani şi fetiţa ei nenăscută. Potrivit publicaţiei The Mirror, doctorii au descoperit la analize, în cea de-a 20-a saptămână de sarcină, că micuţa are spina bifida, un defect de închidere de os la coloana vertebrală, care îi putea afecta capacitatea copilului de a merge.

„Şi eu şi bebeluşul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN şi nenumărate ecografii”, a spus mama fetiţei, potrivit sursei citate.

La 24 de săptămâni, a avut loc operaţia, printr-o procedură revoluţionară, prin care copilul a fost scos din pântece, tratat, iar apoi pus la loc. Intervenţia chirurgicală a fost calificată drept o mare reuşită, iar starea de sănătate a copilului este foarte bună.

„Simt în fiecare zi cum copilul meu se mişcă, nu s-a schimbat nimic. E o fetiţă specială. Fiica noastră a arătat cât de mult şi-a dorit această viaţă!” a precizat tânăra mamă.

Bethan şi soţul său, Kieron, au avut ca primă opţiune întreruperea sarcinii, apoi au aflat că problema se poate rezolva prin această operaţie.

Sursa


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here