O procedură medicală revoluţionară a fost efectuată la Londra de o echipă formată din medici britanici şi belgieni. Un copil nenăscut a fost scos din pântecele mamei, în a 24-a săptămână de sarcină, pentru a fi tratat, apoi a fost pus la loc, în uterul matern.

Până acum, astfel de operaţii au avut loc doar în Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistaţi de o echipă de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tânără de 26 de ani şi fetiţa ei nenăscută. Potrivit publicaţiei The Mirror, doctorii au descoperit la analize, în cea de-a 20-a saptămână de sarcină, că micuţa are spina bifida, un defect de închidere de os la coloana vertebrală, care îi putea afecta capacitatea copilului de a merge.

„Şi eu şi bebeluşul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN şi nenumărate ecografii”, a spus mama fetiţei, potrivit sursei citate.

La 24 de săptămâni, a avut loc operaţia, printr-o procedură revoluţionară, prin care copilul a fost scos din pântece, tratat, iar apoi pus la loc. Intervenţia chirurgicală a fost calificată drept o mare reuşită, iar starea de sănătate a copilului este foarte bună.

„Simt în fiecare zi cum copilul meu se mişcă, nu s-a schimbat nimic. E o fetiţă specială. Fiica noastră a arătat cât de mult şi-a dorit această viaţă!” a precizat tânăra mamă.

Bethan şi soţul său, Kieron, au avut ca primă opţiune întreruperea sarcinii, apoi au aflat că problema se poate rezolva prin această operaţie.

Sursa

Nu ratați aceste articole !

Cum „s-a autosalvat” Pământul de la dispariţia câmpului magnetic acum 565 de milioane de ani

Acum 565 de milioane de ani, Terra a evitat dispariţia catastrofală a câmpului magnetic...

China a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume. Construcția gigant a durat 9 ani şi a costat...

Cel mai lung pod maritim din lume, lung de 55 de kilometri, s-a deschis,...

„Trăim într-o lume de tâmpiți în care dacă rostești numele lui Dumnezeu, se ridică toți împotriva ta” – afirmația...

Doctor în medicină, profesor, inițiator al secției de Resocializare din cadrul spitalului ”Al. Obregia”,...

Ne place, dar chiar știm ce cumpărăm? Ce culoare are, de fapt, carnea de somon în stare naturală?

Somonul pe care îl vezi pe rafturile din supermarket-uri are, de obicei, culoarea portocalie,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here