Cazul incredibil al copilului care s-a născut la patru ani după ce părinții lui naturali au murit într-un accident de mașină - Știința-Mister.ro
Connect with us

Medicină

Cazul incredibil al copilului care s-a născut la patru ani după ce părinții lui naturali au murit într-un accident de mașină

Published

on

Tiantian s-a născut la sfârșitul anului 2017 în China. Nașterea sa a avut loc la patru ani după ce părinții săi au murit într-un tragic accident de mașină. Părinții copilului care au decedat în 2013 îşi congelaseră anterior câțiva embrioni în speranța obținerii unei sarcini prin metoda fertilizării in vitro. După accidentul de mașină, cei patru viitori bunicii ai copilului au dus o bătălie crâncenă în justiție pentru a avea dreptul să valorifice embrionii congelați.

Potrivit adevarul.ro, copilul s-a născut în decembrie dintr-o mamă provenită din Laos, iar cazul a fost relatat in urmă cu o săptămână în premieră de publicaţia „The Beijing News“. Publicaţia a relatat în detaliu toate dificultăţile prin care au trebuit să treacă bunicii copilului pentru ca nepotul să vină pe lume.

În momentul accidentului, embrionii erau stocați într-un spital din Nanjing, la minus 196 de grade Celsius, într-un rezervor de azot lichid. A urmat o bătălie în tribunal pentru ca cei patru viitori bunici să-i obţină, neexistând precendent în materie. În cele din urmă au obţinut embrionii, dar s-a ivit o nouă piedică. Embrionii nu puteau fi luaţi din spitalul din Nanjing fără acceptul unei alte unităţi sanitare care să-i depoziteze.

Însă o astfel de instituţie sanitară a fost greu de găsit în China, aşa că viitorii bunici au privit dincolo de frontiere, cu atât mai mult cu cât procedura mamei-surogat era ilegală în această ţară.

În cele din urmă, au luat legătura cu o agenţie de profil şi s-au decis pentru o mamă-surogat din Laos, procedura fiind legală în această ţară. Însă, o altă piedică! Nicio companie aeriană nu a vrut să admită la bordul vreunei aeronave o butelie cu azot lichid, astfel că preţioasa încărcătură a fost transportată în cele din urmă cu maşina.

Recomandare:   O umflătură se tot mișca pe fața ei. Ce-au găsit medicii a ingrozit-o pe femeie

În Laos, embrionul a fost implantat în interiorul uterului unei femei şi, În decembrie, ea a născut un băiat sănătos, pe care bunicii l-au botezat Tiantian („Cel dulce”, în mandarină).

Cetăţenia copilului a fost o altă problemă care a trebuit soluţionată, astfel că piciul nu a fost născut în Laos, ci în China, unde mama-surogat a ajuns cu ajutorul unei vize turistice. Fără părinţi care să-i ateste paternitatea, toţi cei patru bunici au dat probe de sânge şi au făcut teste ADN  pentru a se stabili ca bebeluşul este întradevăr nepotul lor, iar părinţii lui erau cetăţeni chinezi.

Aducerea copilului pe lume și câștigarea custodiei a fost o bătălie lungă și aprigă pentru cei patru bunici. În luna martie 2018, au sărbătorit împlinirea a 100 de zile ale lui Tiantian.

Bunicii au de gând să-i povestească procesul neobișnuit care a dus la nașterea sa, însă numai atunci când e destul de mare ca să înțeleagă.

„Acest băiat a fost destinat să fie trist încă de la venirea lui pe lume. Alți copii au tată și mamă, însă el nu are. Bineînțeles că o să-i spunem, în viitor. Cum am putea să nu-i spunem?”, a declarat Shen Xinan, bunicul patern al lui Tiantian, pentru Beijing News.  Deocamdată, însă, planul celor patru bunici este să-i spună lui Tiantian că părinții săi lucrează în străinătate…

Diverse

Studiu: Efectele căsătoriei asupra stării de sănătate

Published

on

By

În trecut căsătoria a fost considerată benefică pentru starea de sănătatea fizică și psihică, dar cercetări recente au arătat că relația dintre căsătorie, sănătate și bunăstare este mai complicată decât s-a crezut iniţial.

În general, studiile cercetătorilor sugerează că bărbații și femeile căsătorite prezintă un risc mai scăzut pentru anumite tipuri de boli de inimă în comparaţie cu persoanele necăsătorite, dar persoanele căsătorite sunt, de asemenea, mult mai susceptibile de a fi supraponderale şi sedentare, scrie Science Alert.

Desigur, toate aceste tendințe pe care le-au constatat cercetătorii nu sunt valabile pentru toată lumea. Fiecare căsătorie este diferită, depinzând de planurile de viitor şi stilul de viață al persoanelor implicate, de relaţia dintre acestea, dar şi de mulţi alţi factori, fără a ne referi aici la factorii externi care îi pot influenţa pe cei căsătoriţi.

Având în vedere acest lucru, iată în continuare câteva moduri prin care căsătoria tinde să-i schimbe pe cei căsătoriţi din punct de vedere fizic și mental.

În general, persoanele căsătorite tind să aibă o stare de sănătate mai bună decât alți adulți, indiferent de vârstă, sex, rasă, educație sau venit.

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat în urma unui studiu amplu publicat anul trecut că beneficiile pentru sănătate ale căsătoriei pot fi observate în special în cazul adulților mai în vârstă. În cazul adulților mai tineri, cercetătorii nu au constatat o stare de sănătate evident mai bună în rândul persoanelor căsătorite în comparație cu persoanele necăsătorite.

Cercetătorii au observat şi că persoanele căsătorite, în special bărbații, sunt mai susceptibile de a fi supraponderale și obeze. După căsătorie, în rândul celor căsătoriţi, atât bărbaţi cât si femei, există tendinţa de reducere a activităţii fizice, ceea ce echivalează cu un stil de viaţă lipsit de exerciţii fizice şi mişcare.

Recomandare:   Medicamentul care utilizează sistemul imunitar al organismului pentru distrugerea bacteriilor

Din acest motiv, nu este o surpriză faptul că probabilitatea ca bărbaţii căsătoriţi să apeleze la asistenţa medicală preventivă este mai mare decât în cazul bărbaţilor necăsătoriţi.

Cercetătorii au constatat şi că bărbații și femeile căsătorite prezintă un risc mai scăzut pentru anumite tipuri de boli cardiace, boala arterială periferică, boala cerebrovasculară, anevrismul de aortă abdominală și boala coronariană, în comparaţie cu persoanele necăsătorite. Riscul pentru boli de inimă poate fi însă mai mare pentru persoanele divorțate sau văduve.

Persoanele căsătorite au raportat o mai bună stare de sănătate mintală și un consum mai mic de alcool, potrivit unui sondaj privind sănătatea publică efectuat în Canada.

Cercetătorii au constatat într-un studiu recent că în primul an de căsătorie bărbații au tendința de a deveni mai conştiincioşi, în timp ce femeile tind să devină mai puțin nervoase. Cu toate acestea, în urma aceluiași studiu s-a constatat că femeile şi bărbaţii căsătoriţi au devenit mai interiorizaţi după primul an de căsătorie.

Unii cercetători cred că motivul pentru care starea de sănătate a persoanelor necăsătorite pare să fie mai bună în prezent decât cea a persoanelor căsătorite se datorează faptului că stigmatizarea socială a celor necăsătoriţi este mai mică în prezent decât în trecut.

Înţelegerea modului cum căsătoria afectează oamenii s-a schimbat în timp și a devenit mai exactă, dar este important de menţionat că toate aceste avantaje și dezavantaje care rezultă în urma căsătoriei nu ar trebui să reprezinte un motiv pentru a ne căsători sau nu.

Citește mai departe>>

Medicină

Ne place, dar chiar știm ce cumpărăm? Ce culoare are, de fapt, carnea de somon în stare naturală?

Published

on

Somonul pe care îl vezi pe rafturile din supermarket-uri are, de obicei, culoarea portocalie, dar ştiaţi, de fapt, că somonul în mod natural are o culoare mai deschisă? Doar somonul prins, care trăieşte liber, are carnea roz.
Culoarea cărnii somonului a făcut să apară tot soiul de mituri legate de acest aliment.

Cu toate acestea, specialiştii au concluzionat că somonul este foarte benefic şi trebuie consumat cât mai des, pentru că acest tip de carne conţine acizi graşi, care pot ajuta pe oricine să trăiască mai mult şi mai sănătos.

Există două tipuri de somon: sălbatic şi de crescătorie

Există două tipuri de somon. Cel sălbatic şi cel de crescătorie. Somonul sălbatic poate fi găsit în Oceanul Atlantic şi se hrăneşte cu plante bogate în carotenoide, cu care intră des în contact, în mediul său natural. De aici şi culoarea roz.

Celălalt, de crescătorie, este crescut în mod artificial cu concentrate bogate în grăsimi şi coloranţi sintetici. Aceste chimicale grăbesc creşterea şi le oferă peştilor de cultură o nuanţă portocalie, similară cu cea a somonului oceanic.

„În urmă cu aproape cinci ani, o porție de somon de 130 de grame oferea 3.5 grame de Omega-3, consumul recomandat pentru o săptămâna. Acum, această cantitate se înjumătățește dacă vorbim despre somon de crescătorie. Astfel că, în loc de o porție, e recomandat să consumăm două porții din acest tip de somon”, susține profesorul Douglas Tocher, de la Universitatea Stiling.

sursa clickpentrufemei.ro

Recomandare:   Peste 90 % risc crescut de cancer pentru pacienții care fac această intervenție la medicul stomatolog
Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister