Connect with us

Medicină

„Colonul omului este groapa de gunoi a organismului. 90 % din boli de aici provin. Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului”

Published

on

Doctorul Cătălin Luca , medic primar de medicină generală cu competență în ramuri ale medicinei alternative (apifitoterapie și ayurveda) are o experienta îndelungată în tratamentul cu succes a numeroase afecțiuni: cancer, diabet, boli digestive, renale, endocrine, cardio-vasculare, respiratorii, infecțioase, genitale, de piele, de sânge etc. El consideră că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

”Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”. Aceasta se datorează formării de-a lungul timpului a așa-numitei ” plăci de mucoid”ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduri metabolice!

Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un ”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.

Un colon murdar este sursă de toxine pentu întregul organism

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate ( ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului. La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.

Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angină, sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.

Semnele unui colon ce necesită purificare: stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit; digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri; respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă; obezitate sau abdomen proemient; insomnii, cearcăne; par casant, piele uscată , acnee; dureri de cap sau de spate; paraziții intestinali

Fibrele vegetale -un pas spre sănătate

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne. O alimentație sănătoasa de tip vegetarian, lipsita de toxine, aditivi sau grăsimi contribuie la sănătatea organismului si bineînțeles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curățarea lui este o dieta bogata în fibre vegetale , care acționează ca niște adevărate ” maturi ” pentru colon, curățind deșeurile de pe pereții acestuia. O cantitate de minim 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.

Aportul de fibre poate fi adus prin pâinea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau). De asemenea, gustările din alune, prăjiturele de orez, semințele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curățarea colonului. Cu atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B. Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazărea, salata verde si varza furnizează nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile. Spirulina, prin conținutul de clorofila, determina curățarea tractului intestinal si repara țesuturile compromise.

Recomandare:
Pentru a fi feriți de boli, copiii au nevoie de microbi, nu să fie îndopați cu medicamente. Microbii dezvoltă sistemul imunitar al organismului

Merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti “spala” sistemul de paraziți si de toxinele ce favorizează instalarea bolilor. Sucul de fructe si legume furnizează colonului si întregul corp vitaminele necesare,te scapă de excesul de materiale fecale si controlează eliminarea lor. Mai multe puteti afla pe pagina blogul dr. Catalin Luca, aici

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Istorie

Top românce celebre care au schimbat lumea, de-a lungul istoriei. Printre ele și Nadia Comăneci

Published

on

Chiar dacă poate nu știați, româncele au fost „primele” în foarte multe privinţe, Nu sunt doar printre cele mai frumoase femei ale lumii, ci unele dintre femeile care au pus umărul la evoluția omenirii. Scriitorul american David Wolfe a întocmit un top al femeilor care au schimbat lumea într-un loc mai bun și mai frumos. Șase din cele 60 de locuri ale clasamentului (adică 10%) sunt ocupate de românce. Iată care sunt acestea și cum au devenit ele celebre în lumea întreagă!

Pe locul 2 în topul întocmit de scriitorul american se află Smaranda Brăescu (n. 21 mai 1897, Hănţeşti, România – d. 2 februarie 1948, Cluj, România), prima femeie parașutist cu brevet din România, campioană europeană la parașutism (1931) și campioană mondială (în 1932, cu recordul de 7200 m la Sacramento, SUA).

Între anii 1924-1928, a absolvit cursurile Academiei de Belle Arte din București, secția de Artă Decorativă și Ceramică, iar, la 5 iulie 1928, a executat primul salt cu parașuta, de la înălțimea de 600 de metri.

La 2 octombrie 1931, Smaranda Brăescu a câștigat titlul european la parașutism, în urma unui salt de la înălțimea de 6000 de metri, depășind și recordul american de 5384 de metri. În urma acestui success, a fost decorată cu Ordinul Virtutea Aeronautică – clasa Crucea de Aur.

Proprietară a două avioane, un biplan de tip Pevuez și un bimotor de tip Milles Hawk, cu cel de-al doilea, în 1932 a stabilit primul record de traversare a Mării Mediterane în 6 ore și 10 minute, străbătând distanța de 1100 km, între Roma și Tripoli.

Tot în 1932, la 19 mai, devine campioană mondială la parașutism, în urma unui salt realizat cu o parașută de construcție românească, de la înălțimea de 7400 de metri, cu durata de 25 de minute, acest record fiind depășit cu doar câțiva metri, abia peste 20 de ani. Recordul său a fost omologat de aeroclubul din Washington. Recordul precedent, deținut de un american, fusese de 7233 de metri.

A fost unul din puținii instructori de parașutiști militari. A activat ca instructoare la Batalionul 1 de parașutiști de la Băneasa.

În timpul războiului, Smaranda Brăescu a fost activă ca pilot în celebra „Escadrilă Albă” de avioane sanitare, pe frontul de Răsărit. Semnatară, alături de alte 11 personalități, a unui memoriu prin care se condamna falsificarea alegerilor din noiembrie 1946, document înaintat Comisiei Aliate de Control, de fapt delegatului american, care l-a predat celui sovietic, a fost condamnată de comuniști la închisoare în contumacie. Ascunsă de oameni de suflet, nu a mai fost găsită niciodată. O versiune acceptată în general este că a decedat pe data de 2 februarie 1948, la Cluj.

Pe locul 7 al Top 60 femei care au schimbat lumea o găsim pe Ana Aslan (n.1 ianuarie 1897, la Brăila – d. 20 mai 1988, la București), medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 – 1988).

A evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de „Gerovital”.

Numeroase personalități internaționale au urmat tratament cu Gerovital: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Indira Gandhi, Imelda Marcos, Marlene Dietrich, Konrad Adenauer, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali.

Ana Aslan a inventat (în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu) produsul geriatric Aslavital, brevetat și introdus în producție industrială în 1980.

Printre numeroase premii şi titluri acordate de universităţi şi institute de cercetare, în 1952 este recompensată cu Premiul internațional și medalia „Leon Bernard”, prestigioasă distincție acordată de Organizația Mondială a Sănătății, pentru contribuția adusă la dezvoltarea gerontologiei și geriatriei.

Pe locul 11 în clasament, se află Eliza Leonida Zamfirescu (n. 10 noiembrie 1887, Galaţi – d. 25 noiembrie 1973, Bucureşti), o ingineră și inventatoare din România, șefă a laboratoarelor Institutului Geologic al României.

A fost membră a Asociației Generale a Inginerilor din România și membră a Asociației Internaționale a Femeilor Universitare, unanim recunoscută drept prima femeie inginer din lume.

După terminarea liceului, s-a înscris la Școala de Poduri și Șosele din București (Politehnica de astăzi), dar a fost respinsă din cauza prejudecăților vremii, care refuzau dreptul femeilor de a urma o astfel de facultate. Aceste prejudecăți nu au oprit-o însă din opțiunea de a urma o facultate de inginerie. Astfel, în anul 1909, pleacă la Berlin și se înscrie la Academia Regală Tehnică din Berlin, devenind prima femeie studentă a acestei universități.

Dar și acolo a fost acceptată cu greu, din cauza acelorași prejudecăți. Rectorul s-a simțit obligat să-i atragă ferm atenția ca „nu cumva să dea prilej de nemulțumire, ea fiind un caz aparte”. La cererea ei de înscriere, decanul Hoffman s-a lăsat convins cu greu, invocând ca argument chemarea esențială a femeii, cei trei K – Kirche, Kinder, Kuche (biserica, copiii, bucătăria). Același decan, dar și alți profesori, în timpul studiilor și în laboratoare, o ocoleau, ignorându-i prezența. Cu răbdare, cu dârzenie și cu silință, a transformat prejudecățile, ostilitatea și privirile batjocoritoare în admirația generală și chiar a decanului Hoffman, care, înmânându-i diploma, a declarat, printre altele: „Die Fleissigste der Fleissigsten” („cea mai silitoare dintre silitori”).

Deși i s-a oferit un post de inginer la firma BASF din Germania, Elisa s-a întors în țară, așa cum făceau cei mai mulți dintre tinerii români care studiau în străinătate. A reușit, cu greu, să obțină un post de inginer la laboratorul Institutului Geologic din București.

Contribuția sa la cercetarea bogățiilor minerale ale României îi asigură un loc de cinste în galeria marilor figuri ale științei naționale, europene și mondiale.

În calitate de președinte al Comitetului de luptă pentru pace din Institutul Geologic, a luat atitudine față de înarmarea atomică, adresând un protest competent și justificat comisiei de dezarmare de la Lancester House din Londra, insistând asupra pericolului armei atomice. Aceasta intervenție a fost comunicată oficial la ONU.

Pe locul 31 în top se află Nadia Comăneci (55 de ani), prima gimnastă din lume care a reuşit să obţină nota 10.

Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

„Zeița de la Montreal”, orașul în care a dobândit primul 10, este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

La vârsta de 13 ani, primul succes major al lui Comăneci a fost câștigarea a trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene din 1975, de la Skien, Norvegia. În același an, agenția de știri Associated Press a numit-o „Atleta Anului”.

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).

În România, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

Pe poziţia 38, este Sofia Ionescu-Ogrezeanu (n. 25 aprilie 1920, Fălticeni – d. 21 martie 2008, București).

Supranumită „doamna neurochirurgiei româneşti”, Sofia Ionescu-Ogrezeanu a devenit prima femeie neurochirurg din lume după o operaţie făcută în al doilea război mondial, recunoscută ca premieră mondială de Congresul Mondial al Femeilor Neurochirurg din 2005. La 17 septembrie 2005, la Congresul Mondial de Neurochirurgie din Maroc (Marakesh) a fost atestat faptul că doamna doctor Sofia Ionescu este prima femeie neurochirurg din lume.

În anul V de facultate, în 1944, a făcut prima sa operaţie pe creier unui copil care fusese victima unui bombardament, intervenţia sa fiind recunoscută ca premieră mondială de Congresul Mondial al Femeilor Neurochirurg din 2005. Reuşita a îndemnat-o să facă o carieră în neurochirurgie.

Recomandare:
Prima femeie ministru în România. Avea studii la Harvard și a deschis prima clinică de neurochirurgie

A făcut parte din prima echipă neurochirurgicală, considerată echipa de aur, alături de prof. dr. Dimitrie Bagdasar, întemeietorul neurochirurgiei româneşti şi doctorii Constantin Arseni şi Ionel Ionescu (care i-a devenit ulterior soţ).

În 1945, şi-a luat licenţa şi, un an mai târziu, şi-a susţinut doctoratul în medicină şi chirurgie. Primul stagiu de practică din studenţie l-a făcut la secţia de Oftalmologie, al doilea stagiu fiind realizat în calitate de medic de circă rurală în comuna Baia, de lângă Fălticeni.

A făcut echipă cu Constantin Arseni şi Ion Ionescu, soţul ei, la Spitalul Nr. 9 din Capitală, unde a activat până în 1990.

A avut pacienți celebri, cum ar fi: soţul Mariei-Tănase, soția lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, una dintre soţiile şeicului Zaed-Bin, sultan al Nohaian din Abu-Dhabi, artişti, prinţi, poeţi. Citeste continuarea pe click.ro.  O alta lista a femeilor celebre ale României o puteți consulta si aici 

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Medicină

Suntem ceea ce mâncăm. Vă prezentăm zece dintre cele mai sănătoase alimente de pe Terra

Published

on

Din ce în ce mai multă lume a devenit astăzi preocupată de o alimentație cât mai sănătoasă.. „Suntem ceea ce mâncăm!” – calitatea vieții noastre depinde în mod direct de produsele pe care le consumam zilnic. Desigur, toate alimentele naturale sunt într-o anumita măsura sănătoase, unele dintre ele însa au proprietăți excepționale si nu trebuie sa lipsească din meniul tău. Ele sunt indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afecțiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutriționale necesare organismului dvs.

Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa.

Lamaia. O singura lămâie conține mai mult de 100% din norma zilnica de vitamina C. Ea este cel mai bun antioxidant si un remediu antiinflamator foarte eficient. Mai mult ca atat, lămâia controlează nivelul de colesterol in sânge si ajuta oasele sa fie rezistente.

Brocoli. O ceasca de brocoli pe zi conține mai mult de 100% de vitamine din grupul K si circa 200% din norma zilnica de vitamina C. De asemenea, o portie de 100 de calorii de brocoli contine mai multa proteina decat carnea de vita. Aceasta leguma este bogata in microelemente si vitamine. Ea contine cea mai multa vitamina A, in comparatie cu alte tipuri de varza.

Ciocolata neagra. Este bogata in atioxidantivitamine si minerale. Ea conține componente necesare pentru sanatatea organismului: potasiu, cupru, magneziu. La fel, in ciocolata neagra se gaseste teobromina – o substanta care intareste smaltul dintilor si scade riscul de aparitie a cariilor.

Cartoful. Cartoful se poate deosebi dupa cantitatea de substante pe care o contine, el este o sursa buna de fibre si carbohidrati. Aceasta leguma este bogata in vitamina C, B6, A, potasiu, fier, cupru.

Somonul.Este unul dintre alimentele care conțin cantități mari de omega 3 si vitamina D, necesare pentru organism, mai ales ca acizii grasi omega 3 ajuta la prevenirea inflamatiei arterelor, ceea ce ar duce la boli de inima. De asemenea, ajuta la menținerea elasticitatii pielii. Somonul ajuta si persoanele care tin cura de slabire, deoarece omega 3 incetineste digestia si te face sa te simti plin pentru mai mult timp.

Nucile. Sunt un produs extrem de nutritiv, care e capabil sa acopere necesitatea organismului de omega-3. Nucile sunt o alternativa extraordinara pentru carne in ceea ce priveste sursa de proteine.

Avocado. Este un aliment unic, capabil sa imbogateasca organismul cu vitamine, microelemente si grasimi bune. Datorita acestuia se imbunataseste metabolismul si poate fi prevenita aretmia.

Usturoiul. Acesta este antibioticul natural care activează centrele de lupta cu bacteriile, reduce nivelul de colesterol si controleaza tensiunea arteriala.

Spanacul. Spanacul conține luteina si ceaxantina – doi antioxidanti puternici, care sunt benefici pentru sănătate, in general, si pentru funcționarea mușchiului ocular, in special. Mai mult ca atat, e foarte bun si spanacul conservat, care contine enzime benefice pentru digestie.

Recomandare:
Fructe și legume care seamăna cu organele corpului uman pe care le vindecă. Farmacia lui Dumnezeu este uluitoare

Boboase. Acestea sunt principalele surse de proteina vegetala. Trebuie sa stii ca 4 cesti de fasole pe saptamana reduc riscul de infarct cu 22%. La fel, boboasele sunt cea mai buna metoda de curatire a organismul si de prevenire a cancerului.

Desigur lista alimentelor sănătoase este mult mai lunga. Detalii aici

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister