China a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume. Construcția gigant a durat 9 ani şi a costat 20 de miliarde de dolari

0
loading...

Cel mai lung pod maritim din lume, lung de 55 de kilometri, s-a deschis, oficial, marţi. Acesta leagă Hong Kong și Macao de orașul Zhuhai, în China. Construcția a durat 9 ani și a costat, neoficial, 20 de miliarde de dolari.

Podul rutier are o lungime de 55 de kilometri şi a fost terminat în nouă ani. Lucrarea este un element cheie în infrastructura aşa-numitei Grater Bay Area, o zonă economică de 56.500 de kilometri pătraţi din sudul Chinei, ce cuprinde 11 oraşe cu o populaţie totală de 68 de milioane de oameni, informează CNN.

Podul permite scurtarea timpului de călătorie între Hong Kong şi zona meropolitană Pearl River Delta (Greater Bay), la doar trei ore cu maşina. Şoferii din Hong Kong au nevoie, pentru a trece podul, de un permis special.

Criticii proiectului susţin că în Hong Kong cererea pentru acest sistem de transport este redusă, iar calea ferată şi podul Shenzhen-Zhongshan, ce va fi terminat în 2024 va reduce traficul în zonă cu 25% în 20 de ani. Iar unii văd podul drept un instrument al Guvernului chinez de a-şi spori influenţa în Hong Kong, ce are un sistem judiciar independent şi o legislatură semi-democratică.

Podul poate rezista unui cutremur de 8 grade şi unui super taifun, construcţia având încorporat 400.000 de tone de oţel şi a costat 20 de miliarde dolari, potrivit CNN.

Podul are șase benzi, tuneluri și insule artificiale, create special. Se estimează că pe noul pod vor circula aproximativ 40 de mii de mașini zilnic, inclusiv autobuze, care vor ajunge la un nivel de 10 minute, precizează sursa citată.

Potrivit oficialilor chinezi, şapte oameni au murit pe şantier, iar alte 275 de persoane au fost rănite.

Sursa: gandul.info


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here