Diverse
China a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume. Construcția gigant a durat 9 ani şi a costat 20 de miliarde de dolari

Cel mai lung pod maritim din lume, lung de 55 de kilometri, s-a deschis, oficial, marţi. Acesta leagă Hong Kong și Macao de orașul Zhuhai, în China. Construcția a durat 9 ani și a costat, neoficial, 20 de miliarde de dolari.
Podul rutier are o lungime de 55 de kilometri şi a fost terminat în nouă ani. Lucrarea este un element cheie în infrastructura aşa-numitei Grater Bay Area, o zonă economică de 56.500 de kilometri pătraţi din sudul Chinei, ce cuprinde 11 oraşe cu o populaţie totală de 68 de milioane de oameni, informează CNN.
Podul permite scurtarea timpului de călătorie între Hong Kong şi zona meropolitană Pearl River Delta (Greater Bay), la doar trei ore cu maşina. Şoferii din Hong Kong au nevoie, pentru a trece podul, de un permis special.
Criticii proiectului susţin că în Hong Kong cererea pentru acest sistem de transport este redusă, iar calea ferată şi podul Shenzhen-Zhongshan, ce va fi terminat în 2024 va reduce traficul în zonă cu 25% în 20 de ani. Iar unii văd podul drept un instrument al Guvernului chinez de a-şi spori influenţa în Hong Kong, ce are un sistem judiciar independent şi o legislatură semi-democratică.
Podul poate rezista unui cutremur de 8 grade şi unui super taifun, construcţia având încorporat 400.000 de tone de oţel şi a costat 20 de miliarde dolari, potrivit CNN.
Podul are șase benzi, tuneluri și insule artificiale, create special. Se estimează că pe noul pod vor circula aproximativ 40 de mii de mașini zilnic, inclusiv autobuze, care vor ajunge la un nivel de 10 minute, precizează sursa citată.
Potrivit oficialilor chinezi, şapte oameni au murit pe şantier, iar alte 275 de persoane au fost rănite.
Sursa: gandul.info
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Diverse
Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.
Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.
Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.
Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.
Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.
Sursa: ganduridinierusalim.com
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
-
DiverseO săptămână ago
Nu intraţi în panică şi nu vă grăbiţi să plătiţi un produs pe care l-aţi spart, din greşeală, într-un magazin! Iată cum trebuie să procedaţi!
-
Diverse7 zile ago
Din secretele istoriei: metodele prin care nemţii au fost învăţaţi să păstreze curăţenia
-
DiverseO săptămână ago
Vrei să ştii dacă cel cu care vorbeşti te minte? Fii atent la aceste 10 semne!
-
Diverse6 zile ago
Copil nenăscut scos din uterul mamei pentru a fi tratat, apoi pus la loc