Articole adăugate recent

Cercetătorii de la centrul celui mai puternic laser din lume caută soluții pentru diagnosticarea cât mai timpurie a îmbolnăvirii cu COVID-19. Ei lucrează la un sistem pilot de radiografie de fază a efectelor COVID asupra plămânului, dar și de diagnosticare „posibil mai timpurie decât cu metodele clasice de investigare cum sunt tomografia computerizată și/sau radiografia cu raze X”.

„Sunt șanse mari ca radiografia de fază să vadă mult mai devreme efectele corovirusului asupra plămânului decât radiografia obișnuită. Detectarea devreme a efectelor este un aspect, un alt aspect la care trebuie să ne gândim pe termen lung este că vor fi oameni care vor rămâne cu daune la plămâni și vor trebui făcute tratamente pentru oamenii care au plămânii deteriorați de COVID-19. Acestor oameni va trebui să li se evalueze starea plămânilor într-un mod frecvent ca să știi cum evoluează țesutul pulmonar și cum îl aplici”, a spus Dan Stutman cercetător și profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, SUA, la Radio România Cultural.

Dan Stutman este coordonatorul proiectului pilot de construire a acestui sistem.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here