Cercetătorii au descoperit o metodă prin care țesutul creierului poate deveni indestructibil

0
loading...

Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT) a dezvoltat o nouă tehnică prin care țesutul poate fi transformat într-o suprafață flexibilă.

Experții speră ca această tehnică să ajute la crearea celei mai complexe hărți a creierului de până acum, scrie Popular Mechanics.

Prin intermediul tehnologiei ELAST, un proces chimic complex, cercetătorii au reușit să transforme țesutul creierului în foi foarte flexibile, ce se întind și sunt aproape indestructibile. Metoda a fost detaliată în jurnalul Nature Methods.

Kwanghun Chung, cercetător în cadrul MIT, a descoperit procesul în timpul unui proiect ce se derulează deja de 5 ani și are ca scop crearea unei hărți complexe a creierului.

„Atunci când oamenii își donează creierului, e de parcă donează o bibliotecă”, a declarat Chung într-un comunicat oficial. „Fiecare conține o biblioteca de informații. Nu poți accesa toate cărțile din biblioteca în același timp. Trebuie să putem accesa în mod repetat biblioteca fără să o stricăm. Fiecare creier e o resursă extrem de prețioasă.”

Chung a folosit poliacrilamida – substanță folosită și în industria de înfrumusețare pentru creme și loțiuni – pentru a crea noul tip de țesut stabil.

Acest compus ajută la menținerea integrității structurale a țesutului. Atunci când gelul e aplicat țesutului, acesta e „blocat” în lanțurile polimerului și rezistă la alungire, fără să existe riscul să se rupă.

În studiu, cercetătorii susțin că pot alungi țesutul de creier uman și de creier al șoarecilor la dublul mărimii lor. Sau pot comprima țesutul până la o zecime din mărimea normală fără să producă daune.

Pentru ca țesutul să se lipească de gelul de poliacrilamidă sunt necesare 21 de zile, însă după aceea, cercetătorii pot studia și arhiva porțiunile creierului mult mai repede decât înainte.

Sursa: digi-world.tv


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here