Connect with us

Medicină

Celebrul Polidin, din nou în farmacii, după 5 ani

Published

on

După o pauză de 5 ani, Polidinul, celebrul vaccin folosit pentru prevenirea virozelor sau gripei ar putea fi produs din nou de Institutul Cantacuzino. La fel şi Cantastimul, un alt tratament realizat la institut ce se foloseşte în tratarea unor tipuri de cancer.

Producţia ar putea începe la sfârşitul acestui an, însă ministrul Fifor, cel care de altfel a dat vestea, s-a ferit să spună dacă a fost nevoie de o investiţie majoră la institut sau dacă s-au obţinut toate autorizaţiile necesare.

Cele două vaccinuri medicamente nu se mai produc din 2012, după ce autorizaţia a fost retrasă de Agenţia Medicamentului. Motivul era că materia primă şi aparatura de producţie nu mai respectă normele europene.

Cum a apărut Polidinul

În perioada anilor ’60, francezii, polonezii, elvețienii și nemții aveau deja pe piață tratamente injectabile care aveau rol imunostimulator. Acestea erau astfel concepute pentru a combate multe tipuri de infecții cauzate de bacterii.

Aflând despre aceste produse menite să lupte cu numeroase boli, mai mulți cercetători români, au decis să elaboreze și ei un vaccin pornind de la ideea europenilor. Toate substanțele folosite pentru Polidin au fost românești.

Specialiștii respectivi au testat pe ei acest „vaccin“. Oamenii de știință erau pe atunci foarte tineri și plini de entuziasm când s-au apucat de lucru. Sylvia Hoișie (89 ani), fosta șefă de producție a Polidinului, mărturisește că în etapa finală, atât ea cât și cei din echipă și-au injectat 6 zile la rând, 2 ml de soluție, notează ecopres.ro. Rezultatele au fost bune. 6 ani au durat până s-a produs și până s-au efectuat teste de laborator pe animale, pentru a afla dacă este bun sau nu pentru populație. După ce savanții au testat pe pielea lor produsul, de abia apoi a fost scos pe piață polidinul.

Recomandare:   Acest VACCIN a ţinut România sănătoasă. Cine „a ucis” POLIDINUL, pentru care s-a muncit timp de şase ani

Ingrediente active

Probabil că ar fi costat mult prea mult să aducă substanțe din afară și poate că nu s-a dorit preluarea integrală a substanțelor din străinătate ci s-a vrut să se descopere un nou imunostimulator, evident având o nouă formulă chimică la care să folosească numai materii românești. Potrivit cercetătoarei menționate mai sus, la conceperea vaccinului, s-au folosit microbi indigeni, iar tulpinile acestora erau preluate de la oamenii bolnavi. De asemenea, medicamentul injectabil mai conținea următoarele ingrediente: bilă de bou, fenol, apă distilată şi clorură de sodiu.

La început, în primii ani de producție a Polidinului, neexistând aparatura necesară pentru acest lucru, produsul era pus în fiole, manual. De abia din 1970, imunostimulatorul românesc a putut fi fabricat cu ajutorul unei aparaturi moderne.

Folosit pentru prevenția infecțiilor

Medicii îl recomandau iarna și primăvara pentru a preveni infecțiile de factură respiratorie. De asemenea, ginecologii indicau injecțiile cu Polidin pentru tratarea problemelor ginecologice feminine, cum ar fi anexitele.

Ieșirea de pe piață a Polidinului

Pentru ca România să intre în Uniunea Europeană a trebuit să se pregătească cu câțiva ani înainte. Astfel că, a fost necesar să se efectueze anumite schimbări, iar industria farmaceutică a fost și ea vizată.

O cerință a Uniunii Europene a fost ca producția medicamentelor să se facă cu ajutorul computerelor. Au trebuit să fie refăcute circuitele de producție, a explicat pentru Adevărul, medicul Sylvia Hoișie. Cele inițiale practic se intersectau cu cele refăcute, deoarece românii nu mai aveau voie să folosească substanțele românești, ci doar pe acelea standardizate. Acestea nu s-au mai potrivit cu cele cu care lucrau.Treptat, producția Polidinului a început să scadă.

Chiar dacă se dorește revenirea pe piață a vaccinului imunostimulator, acest lucru nu este posibil, deoarece la Iași nu există aparatura necesară și nici personal suficient.

Sursa: apreciazasidistribuie.com

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Analiza de sânge care diagnostichează şi localizează rapid prezenţa unei tumori oriunde în corp

Published

on

By

O simplă analiză de sânge va diagnostica și localiza corect și rapid prezența unei tumori oriunde în corp. Vom putea detecta cancerul în analizele anuale. Concluziile noului studiu au fost publicate în revista Nature Genetics.

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit o nouă metodă de diagnosticare a unor tumori canceroase. Este un nou test de sânge, bazat tot pe biomarkeri, dar care este mult mai rapid și mai precis decât analizele disponibile în prezent. Acest test poate arăta imediat dacă un pacient are cancer, dar va indica și organul unde s-a dezvoltat tumoarea.

Biomarkerii sunt molecule care indică prezența sau absența unei tumori în corp. Ei sunt folosiți pentru a detecta foarte multe boli, inclusiv diferite forme de cancer. Aceste molecule pot detecta semnalele anormale transmise în corp de diferite tumori canceroase, identificând mutațiile genetice, proteinele eliberate în corp sau genele lipsă.

În prezent, medicii recomandă teste de sânge cu biomarkeri pacienților bolnavi sau suspecți de cancer, însă analizele vizează în mod specific un anumit tip de cancer: de sân, de colon etc. Pentru a verifica sănătatea mai multor organe, pacientul ar trebui să facă mai multe teste cu biomarkeri, procedură care ar fi foarte costisitoare și de durată. Problema aceasta va dispărea însă dacă va putea fi realizat un test de sânge universal, pentru depistarea și localizarea unei tumori canceroase.

Cum este diagnosticată prezența unei tumori canceroase

În cadrul noului studiu, cercetătorii au folosit o bază de date cu modele care indicau prezența de țesut sănătos în 10 zone ale corpului: ficat, plămâni, colon, intestin, rinichi, pancreas, splină, stomac, sânge. Apoi, aceste date au fost comparate cu mostre de sânge ale pacienților care aveau cancer, scrie publicația. Astfel, au fost obținuți biomarkeri care pot indica exact organul afectat de boală.

Recomandare:   Tânără de 14 ani, bolnavă de cancer a ales să fie înghețată la - 196 de Grade Celsius. "Am doar 14 ani și nu vreau să mor. Cred că această metodă îmi oferă o șansă de a fi tratată"

Prin urmare, dacă acest test de sânge va putea fi folosit pe scară largă, pacientul va putea afla imediat unde anume este localizată o tumoare canceroasă. Biomarkerii pot salva viața pacienților, pentru că vor detecta boala în stadii incipiente, când încă nu există simptome. Acest lucru se va dovedi extrem de util mai ales în cazul unor forme de cancer care de obicei sunt diagnosticate mult prea târziu, cum este cancerul de pancreas.

Un test universal de sânge care poate detecta prezența de tumori canceroase va fi de mare ajutor pentru oncologi, pentru că vor ști imediat care este organul bolnav. Astfel, ei pot interveni foarte repede, fără să mai fie nevoie de alte investigații suplimentare, care pot dura mult, doar pentru a localiza corect tumoarea. Tratamentul poate începe mai repede, iar pacientul va avea șanse mai mari de vindecare.

Concluziile noului studiu au fost publicate în revista de specialitate Nature Genetics.

Sursa: ehealthromania.com

Citește mai departe>>

Medicină

Apa vie şi apa moartă din poveştile româneşti nu sunt doar mituri

Published

on

By

În mitologia românească, apa vie și apa moartă le conferă eroilor care o beau putere. Apa vie dă tinerețe veșnică și vigoare, iar cea moartă vindecă rănile. Ceea ce erau cândva basme, acum a devenit o realitate.

Conform descoperirilor care datează încă din 1939, de pe vremea când inginerul Marcel Violet a observat beneficiile apei de ploaie asupra plantelor și animalelor, s-au început cercetările pentru a se afla mai mult. Asta pentru că apa de ploaie avea o încărcătură energetică ce îi conferea anumite proprietăți.

Pe lângă Marcel Violet mai sunt și alți cercetători care au ajuns la concluzia că sub acțiunea unui câmp electromagnetic și sonor se poate obține un tip de apă cu efecte ca cele din povești. Gheorghe Lucaci, împreună cu prof. dr. Ion Mânzatu, au descoperit prin procesul de electroliză a apei că se disting două tipuri de apă: o apă vie – cea alcalină, cu efect pozitiv și stimulator, care se obține la polul negativ (catod) și o apă moartă – acidă, cu efect negativ și distrugător, care se obține la polul pozitiv (anod).

Apa alcalină are o mulțime de proprietăți vindecătoare

Consumul apei vii determină dezvoltarea țesuturilor sănătoase și vindecarea celor vătămate, iar apa moartă distruge bacteriile. În cazul animalelor, apa alcalină ingerată le face să crească mai repede, iar apa acidă ajută la distrugerea paraziților sau a diferiților dăunători.

Doctor Corneliu Moldovan, director general la Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă „Prof. Dr. Florin Brătilă”, este de părere că apa alcalină este benefică deoarece „Consumul regulat de apă alcalină poate preveni alături de o dietă alcalină, de practicarea exercițiilor fizice și de evitarea fumatului și a consumului de alcool, unele boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, boli cerebro-vasculare şi boli canceroase”.

Unii medici recomandă apa acidă pentru bolile de piele precum psoriazis, arsuri sau răni externe. Această apă nu se consumă, ci se folosește numai extern. Doar apa alcalină se bea, fiind eficientă chiar și în tratarea cancerelor.

Medicii japonezi (precursorii utilizării apei alcaline ca tratament intern) indică următoarele afecţiunii ce pot fi curarisite cu ajutorul apei alcaline: artrită, dureri acute de cap, afecţiuni ale aparatului circulator, afecţiuni ORL, dereglări ale ciclului menstrual, aritmii, astm bronşic, boli ale organelor excretoare, gastrită, constipaţie, hemoroizi, boli de ochi.

Cura efectivă constă în: dimineața se bea jumătate de litru de apă alcalină la temperatura camerei, iar după aceea timp de 40-45 de minute nu se consumă nimic. Cu 45 de minute înainte de prânz sau cină se bea jumătate de litru de apă alcalină și nu se mai consumă nimic două ore după prânz sau cină.

Mituri despre apă

Mitul 1: Alcalinizarea cu bicarbonat de sodiu sau minerale este acelaşi lucru. Adăugarea de bicarbonat de sodiu în apă va schimba pH-ul . Cu toate acestea, nu veți primi nici beneficii antioxidante și nici oricare alte beneficii dintre cele menționate mai sus, pe care le puteți obține utilizând apă alcalină produsă cu un ionizator electric de calitate.

Mitul 2: Sucurile pot ține locul apei: „Atenție la băuturile artificiale (foarte des conțin, în cel mai bun caz, un procent ridicat de zahăr), colorate și adiționate cu tot felul de substanțe (caramel, acid carbonic, acid fosforic)… Pot cauza probleme fiziologiei aparatului digestiv (aerofagie, pirozis, meteorism, disbioză, flatulență)”, afirmă dr. Claudia Dămoc.

Recomandare:   Analiza de sânge care diagnostichează şi localizează rapid prezenţa unei tumori oriunde în corp

Mitul 3: 8 pahare cu apă pe zi te ajută să slăbești – mitul conform căruia 8 pahare cu apă pe zi te ajută la arderea grăsimilor a fost demontat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama. Concluziile unui studiu întreprins de ei au arătat faptul că un consum mai mare de apă duce la arderea grăsimilor, însă acest lucru nu are un impact semnificativ asupra greutății corporale.

În prezent oamenii de știință afirmă că apa alcalină are proprietăţi nebănuite ce așteaptă să fie explorate.

Cum puteți prepara apă alcalină în casă?

Apa alcalină are un nivel mai ridicat al pH-ului și poate neutraliza aciditatea excesivă a sângelui, poate stimula metabolismul și ajuta organismul să absoarbă mai eficient nutrienții, de aceea ar fi indicat să o consumăm cât mai des preparând-o chiar în casă. În plus, această apă ar preveni cancerul, artrita, precum și alte boli degenerative.

Vă puteți face apă alcalină acasă folosind o lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să umpleţi un recipient cu apă și să tăiați o lămâie în opt părți egale. Puneți bucățile de lămâie în apă, fără însă a le stoarce. Acoperiți recipientul și lăsați-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. În acest mod veţi obține apă alcalină.

Beneficiile apei alcaline

Apa alcalină are în compoziția sa mai mult oxigen și minerale alcaline față de apa acidă sau neutră. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

  1. Detoxifică. Consumul de apă alcalină neutralizează aciditatea şi îndepărtează reziduurile acide din celule şi ţesuturi. Elimină toxinele acumulate în organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente şi previne procesul natural de îmbătrânire. Reziduurile acide colectate în organism pot conduce la grave perturbări ce favorizează pierderea sănătăţii.
  2. Hidratează. Apa alcalină te ajută să redobândeşti sănătatea optimă pentru că este mult mai uşor absorbită la nivel celular, hidratând astfel organismul.
  3. Oxigenează. Apa alcalină acţionează precum un antioxidant, neutralizând în mod eficient acţiunea negativă a radicalilor liberi. În plus, poate chiar să-i transforme pe aceștia în oxigen pe care trupul îl poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravieţui într-un mediu oxigenat, alcalin.
  4. Alcalinizează pH-ul. Apa alcalină ajută la echilibrarea pH-ului organismului care tinde să fie acid ca urmare a alimentaţiei, stresului şi expunerii la toxinele din mediul înconjurător. Mediul alcalin este cel normal pentru sănătatea unei persoane.
  5. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar maximizând capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.
  6. Combate inflamația. Nivelul crescut de vitamina C din lămâie neutralizează efectele radicalilor liberi cu care vine în contact. Radicalii liberi pot distruge celulele sănătoase și provoacă inflamație în organism. Acesta este unul dintre motivele pentru care vitamina C s-a dovedit a fi utilă pentru reducerea unor simptome ale osteoartritei și artritei reumatoide.
  7. Antibiotic natural. Flavonoizii din lămâi au efecte antibiotice – ajută la prevenirea creșterii şi multiplicării bacteriilor patogene care cauzează infecții și boli.
  8. Proprietăți anticancerigene. Lămâile conțin flavonoizi unici care au proprietăți antioxidante și anticancerigene. De fapt, cercetările au arătat că substanțele din citrice, inclusiv din lămâi s-au dovedit a fi de ajutor în combaterea cancerului oral, pulmonar, de sân, stomac și colon.
  9. Beneficii pentru ficat. Apa cu lămâie ajută la întărirea ficatului prin furnizarea de energie necesară enzimelor hepatice.
  10. Sănătate pentru ochi. Vitaminele și carotenoizii din lămâi ajută la prevenirea degenerescenței maculare.

Sursa: suntsanatos.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister