O ceapă uriașă a crescut în grădina unui britanic. David Stothard din Doncaster, South Yorkshire, se poate lăuda cu o recoltă bogată din propria grădină – o ceapă cu dimensiuni impresionante, din care se pot hrăni circa 30 de persoane.

Leguma uriaşă pe care bătrânul în vârstă de 74 de ani a cultivat-o cu multă grijă cântăreşte 4,54 kilograme, iar circumferinţa sa este de 68,6 cm. Bărbatul a plantat ceapa de Crăciun anul trecut şi a avut grijă de aceasta în timpul verii caniculare.

Am început să cultiv legume gigantice în urmă cu patru ani şi până anul acesta nu am depăşit cu niciuna una dintre ele greutatea de patru kilograme. Nu mi-a venit să cred că am reuşit anul acesta – a mărturisit pensionarul.

David Stothard îşi împarte producţia cu rudele şi prietenii. Secretul cultivării legumelor gigantice, potrivit bătrânului, este selecţia celor mai bune seminţe. Recordul mondial pentru cea mai mare ceapă aparţine britanicului Tony Glover în 2014 – 8,48 kg.

Sursa: dailymail.co.uk

Nu ratați ultimele noastre articole

Mistere identificate de arheologi în mormântul lui Tutankhamon

Istoria Egiptului antic și mormintele faraonilor, ca cel al lui Tutankhamon, nu încetează să...

O descoperie incredibilă schimbă istoria după aproape 250 de ani. Unul dintre cei mai mari comandanţi din istorie era...

Unul dintre cei mai mari eroi ai Războiului de Independenţă ar fost intersexual, potrivit...

Istoria Coroanei de Spini a lui Hristos, cea mai preţioasă relicvă a creştinătăţii, salvată din incendiul de la Notre...

Sfânta Coroană de Spini, una dintre Sfintele relicve ale Pătimirilor Domnului aflate la Catedrala...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here