Connect with us

Diverse

In medicina chineză, ceapa și usturoiul aplicate pe talpa piciorului iți pot purifica sângele

Published

on

Ceapa și usturoiul sunt apreciate pentru capacitatea de a curăța aerul și de a ucide germenii și bacteriile, atunci când sunt aplicate pe piele. Mai mult decât atât, acidul fosforic, substanța din ceapă care ne face să lăcrimăm are puterea de a curăța sângele.

Medicina chineza utilizează ceapa pentru a trata anghina, tusea, infecții bacteriene si diverse probleme respiratorii, aceasta leguma fiind recunoscuta pentru capacitatea sa de a reduce spasmele branhiilor. De asemenea, in medicina tradiționala din China se spune că pe tălpile picioarelor se găsesc puncte de acces direct ale organelor tale interne, fiind cunoscute drept meridiane si sunt asociate fiecărui organ aflat in corp.

Exista oameni care nu recunosc existenta meridianelor energetice însa persoanele familiarizate cu medicina chineza știu ca sistemul meridian este strâns corelat cu sistemul nervos. Asadar, daca ești conștient de nervii si sistemul nervos, ești conștient si de existenta meridianelor energetice.

Pe talpa piciorului uman se află aproximativ 7000 terminații nervoase, care după teoria chinezească sunt legate cu aproape toate organele interne din organism. Există însă o problemă a vremurilor noastre: energia transmisă prin aceste meridiane, devine pasivă, din cauza că oamenii mai tot timpul poartă încălțăminte. De aceea meridianele se cuvine să le stimulăm corect, sau să petrecem cât mai mult timp cu picioarele goale pe pământ, sau să folosim ceapa.

Ceapa si usturoiul sunt cunoscute pentru abilitățile lor atat de purificare a aerului cât si de distrugere a germenilor si bacteriilor atunci când sunt aplicate pe piele. De asemenea, acidul fosforic (substanța care te face sa plângi atunci când cureti o ceapa) intra in sânge si ajuta la purificarea sângelui. Nu este recomandata consumarea cepei taiate cu cateva ore mai devreme întrucât colectează germenii si bacteriile din aer. Așadar, iti poți purifica sângele si distruge germenii si bacteriile in doi pași simpli.
Pasul 1: Taie ceapa organica in felii (ceapa roșie sau alba)
Este recomandat sa folosești ceapa organica întrucât aceasta nu conține pesticide si alte substanțe chimice pe care nu ti-ai dori sa le introduci in sistemul tau circulator. Taie ceapa in felii pe care apoi sa le pui pe întreaga suprafața tălpii si sa stea acolo întreaga noapte.
Pasul 2: Pune cațe o felie de ceapa in fiecare șoseta si mergi la culcare
In timpul somnului puterea naturala de vindecare a cepei va fi pusa in funcțiune purificându-ti sângele, omorând bacteriile si germenii si absorbind toxinele prin piele.

În cazul în care vă confruntați cu această problemă, trebuie să știți că sucul de ceapă constituie remediul ideal pentru călcâie crăpate. Tot ce trebuie să faceți este să masați călcâiele cu acest lichid.

In trecut, in tradiția romanească ceapa și usturoiul se „desfăceau” la masa si se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasă „pe mai târziu”.Si de ce se facea asa?… In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate” (intra in contact cu aerul), ele încep sa „absoarbă” din mediul înconjurător virușii si bacteriile. Când se mănâncă direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbție al virușilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluând de acolo viruși si bacterii.

In cazul in care ceapa si usturoiul nu se consuma „pe loc”, in contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruși si bacterii din mediul înconjurător (pana la momentul in care le mâncam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata „împănate”.

Astfel, putem alege sa folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virușii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau sa folosim ceapa si usturoiul sa absoarbă doar virușii si bacteriile din organism?…De noi depinde…

Citește și:
„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne infarctul, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”. Recomandarea doctorului Ovidiu Bojor

In 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combată gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractaseră si multi chiar muriseră. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toți  membrii familiei erau sănătoși. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalți, soția lui a spus ca a pus o ceapa  curățata într-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut și a cerut  una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă.

După cum ați citit mai sus, ceapa poate face minuni în organismul uman. Exista însa și situații in care această legumă ne poate îmbolnăvi. Ne-a atras atenția o situație, povestită de o profesoară din Mediaș, Sibiu, in timpul unui experiment realizat cu elevii la ora de biologie.

Fiind la ora, aveam o lucrare de laborator practica, lucrare de microscopie pe tema Celula vegetala si animala (clasa a- IX a liceu). Fiind anunțați de la ora anterioara, elevii aduseseră fiecare, ce avea prin gradina: o ceapa mijlocie roșie, o ceapa alba, plante din acvariu, roșie, ardei rosu, usturoi, etc. Eu aveam in vaza dintr-un colt al laboratorului, apa cu garoafe pe care nu o schimbasem 2 zile, într-un borcan, o mana de iarba tăiată peste care pusesem apa calda, etc.

Realizând lame cu epiderma interioara a cepei albe, de asemenea a cepei rosii, am fost chemata de un elev care vedea pe lama sa microscopica, nu numai celule ale cepei, dar si ceva mișcându-se. S-a folosit apa curata de la robinet, din curtea școlii, o picătura fiind pusa pe lama, cu epiderma interioara de ceapa.

M-am uitat si eu si am recunoscut marea surpriza: erau un fel de viermișori din grupul Nematodelor. Le-am si recunoscut: erau ANGHILULE, niște viermi cilindrici de dimensiuni mici. Elevii se puteau plimba liber prin laborator, in liniște, încercând sa vadă de la un microscop la altul, lame diferite. Pe tabla erau desenate celule cu ceea ce deja știam ca vor vedea, ei trebuind doar sa identifice elementele celulei vegetale cunoscute de la partea teoretica a orei, parcursa deja.

In mica biblioteca a laboratorului, adusesem de acasă o cărticica, „Anghilula”, pentru elevii mai mari, dar de la profilul de biologie chimie. Mai erau astfel de carti, din care elevii puteau intocmi cunoscutele referate pentru orele opționale. Cartea despre care vorbesc a si ramas in laborator, era o carte de popularizare a științei, o cărticica format mic, ca si altele, despre diverse teme importante in viata omului. Cred ca autorul acesteia era un medic, oricum, eu o citisem si gasisem acolo explicații științifice bine cunoscute despre nematode parazite mici si mari, care sunt putin comentate in reviste de sănătate, dar care, in mod contrar, sunt prezenti absolut peste tot, punându-ne permanent viata in pericol.

Aceasta era una din situatii: organe vegetale care cresc in sol si din care ne pandesc pe noi fiinte microscopice ca Anghilulele. Conditia ciclului lor evolutiv este aceea ca Anghilula pe care nu o vedem, sa patrunda in corpul uman prin piele, direct in tesuturile vii si nu pe care digestiva. Ca urmare, este recomandat sa folosim mănuși la curățarea rădăcinoaselor, mai ales dacă avem o mica rana la mana.

Daca vom curata ceapa, țelină, morcovii, cartofii, pătrunjelul, ne vom putea infesta cu Anghilule adulte ca acestea din ceapa, care pătrund in organismul nostru. De la nivelul plagii, Anghilula se va deplasa in organism unde vrea ea, înmulțindu-se si blocând rinichii, îmbolnăvind plămânii, inima si orice alt organ intern.

Nu voi uita niciodată lama microscopica pe care, pe deasupra celulelor vegetale se răsuceau Anghilulele care au constituit tema întregii zile, indiferent de clasa. Clasele de la profilul de biologie-chimie, teoretic știau deja despre acest parazit de la orele opționale cu profil de biologie. Tot asa știau despre o boala a minerilor, o forma de anemie, cauzata tot de un nematod parazit prezent in praful de cărbune cu pământ din minele de cărbuni. De aici, viermele microscopic intra in corp, de data aceasta, prin inhalarea aerului poluat cu praf si paraziți, ori împreuna cu hrana pe care minerii o consuma la locul de munca.

Citește și:
Majoritatea bolilor vin de la cap. Medicina chineză ne dezvăluie cauzele apariției bolilor în organismul uman

Am asociat discuția legata de anemia ciudata a minerilor, cu o imagine a unui miner din Romania, in cizme, stand jos pe pământ si servindu-si mâncarea de pe un ziar întins pe pământ, in mina unde lucra, fără nici o alta grija decât poate cea a familiei sale. Putea inghiți cateva sute sau miii de viermi nematozi, care-i vor determina răni in interiorul tubului digestiv, ori al aparatului sau respirator si care cauzează o anemie rebela, aparent rezistenta la orice tratament.

In anemie se administrează medicamente pe baza de o forma de fier ionic, dar, degeaba administram fier, dacă minerul este tot miner si tubul sau digestiv e plin de răni sângerânde, care cauzează ciudata anemie a minerilor.

Surse; infoalert.ro; bzi.ro

Descoperiri

Viitorul climatic al Terrei scris pe pereţii unei peşteri din China

Published

on

By

O echipă internaţională de cercetători a descoperit, pe pereţii peşterii Dayu, situată în munţii Qinling din centrul Chinei, inscripţii unice referitoare la efectele pe care schimbările climatice le-au produs de-a lungul a cinci secole. Cercetătorii dau asigurări că viitorul schimbărilor climatice ar putea fi desluşit de aceste inscripţii.

Cercetările, al căror rezultat a fost publicat în Scientific Reports, permit stabilirea unei corespondenţe între evenimentele istorice şi perioadele de secetă, care au lăsat o urmă de neşters în stalagmitele peşterii, semnalează El Mundo şi site-ul tempsreel.nouvelobs.com.

Într-o regiune cu climă dominată de muson, unde 70% din precipitaţiile anuale se produc în numai câteva luni, o uşoară decalare a sezonului ploilor poate avea consecinţe dramatice, câteva zile în plus sau în minus putând însemna o diferenţă între secetă şi inundaţii.

Între 1520 şi 1920, populaţia a efectuat mai multe procesiuni în peşteră, lăsând drept mărturie inscripţii pe pereţii ei. De exemplu, în ziua de 24 mai a celui de-al 17-lea an al domniei împăratului Guangxu din dinastia Qing, primarul Huaizong Zhu a condus peste 200 de persoane în peşteră pentru a lua apă de acolo. Un ghicitor pe nume Zhenrong Rang „s-a rugat pentru ploaie” în timpul ceremoniei. De-a lungul secolelor, diverşi edili locali, guvernatori, personalităţi au intrat în peşteră, sursă de apă în perioadele secetoase. Ei mergeau, de asemenea, pentru a se ruga zeităţilor lor lângă „lacul dragonului”, întinderea de apă din interior.

Inscripţiile corespund unor momente de grea încercare pentru populaţie. Seceta din 1528, de exemplu, a cauzat o mare foamete în regiune, iar locuitorii au recurs chiar la canibalism. Cu ocazia celei din 1596, în mijlocul unei mari perioade umede, inscripţiile descriu „munţi care plâng din cauza secetei” şi pe locuitorii care vin să viziteze peştera în iulie sau în august, în timp ce musonul ar fi trebuit să fie în toi.

Comparaţia dintre arhivele istorice, inscripţiile găsite în peştera Dayu şi analiza chimică a stalagmitelor a permis să se stabilească o corelaţie între evenimentele survenite de-a lungul secolelor. Aceste elemente arată că evenimentele la care se referă inscripţiile din peştera Dayu au provocat „serioase probleme sociale”, precizează studiul, citând seceta din 1890, care a „cauzat o foamete severă şi a declanşat pe plan local o instabilitate socială care a condus la un conflict feroce între guvern şi civili în 1900”.

S-a stabilit, de asemenea, o legătură între perioadele de secetă şi declinul unor culturi. „Când oamenii nu au suficientă apă, dificultăţile sunt inevitabile şi survin conflictele”, explică Dr. Sebastian Breitenbach, de la University of Cambridge, coautor al studiului. „În ultimul deceniu, indiciile găsite în peşteri şi în lacuri au arătat o posibilă legătură între schimbările climatice şi prăbuşirea mai multor dinastii din China în ultimii 1800 de ani, precum Tang, Yuan şi Ming”, adaugă acesta.

„Există exemple de rămăşiţe pământeşti, unelte şi vase de ceramică găsite în peşteri, dar este excepţional să se descopere ceva ca aceste inscripţii datate”, explică Dr. Liangcheng Tan, de la Institutul de ştiinţe ale pământului al Academiei de Ştiinţe din China, autor principal al articolului. „Combinate cu indiciile găsite în formaţiunile geologice din peşteră, aceste inscripţii au fost un element crucial pentru a confirma legătura dintre climă şi arhivele geochimice din grotă, precum şi efectul pe care îl are seceta asupra unui peisaj”.

În plus, cercetătorii estimează că modelarea concreţiunilor calcaroase „sugerează că precipitaţiile viitoare din centrul Chinei ar putea fi sub media celor 500 de ani trecuţi”. Dat fiind faptul că munţii Qinling sunt o zonă de acumulare a apei şi adăpostesc numeroase specii pe cale de dispariţie (printre care ursul panda uriaş), ei sugerează că este „imperativ să se exploreze o strategie pentru adaptarea la diminuarea precipitaţiilor şi/sau la episoadele de secetă”. Situaţia este diferită de cea de pe vremea în care au fost efectuate aceste inscripţii, „dar noi suntem în continuare vulnerabili la aceste evenimente”, afirmă Dr. Breitenbach.

Cercetătorii dau asigurări că există posibilitatea ca această perioadă de secetă intensă şi prelungită să se repete în aceeaşi regiune la sfârşitul lui 2030. De aici, importanţa de a se pune în practică o strategie pentru a se face faţă acestei schimbări în materie de mediu.

Sursa: radioiasi.ro

Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Dezvăluiri24 de ore ago

Lumea de Dincolo explicată de Prof. Dr. Constantin Dulcan: „Nu Dumnezeu ne pedepseşte, ne pedepsim singuri, aici, pe pământ”

Prof. Dr. Constantin Dulcan,  medic neurolog, psihiatru şi cercetător în domeniul conştiinţei, a reuşit, în lucrările sale, performanţa absolut originală...

MedicinăO zi ago

Adevărul pe care nimeni nu îl spune despre urzici. Sunt ele bune, dar nu le mâncați dacă suferiți de aceste boli

Urzica este, cu siguranță, vedeta primăverii. Această plantă este ceea ce îi trebuie organismului nostru pentru a elimina toxinele acumulate...

DescopeririO zi ago

Un român poate schimba în bine lumea medicală a următorilor 100 de ani. E pe cale să trateze cea mai grea boală a omenirii – cancerul

A inventat una dintre cele mai eficiente imuno-terapii oncologice din lume şi a primit echivalentul Premiului Nobel în Biotehnologie, în...

Diverse2 zile ago

Prima mașină electrică sută la sută românească. Este atât de ieftină încât și-ar putea-o permite aproape orice român

Doi oameni de afaceri din Cluj şi Baia Mare, Andrei Ostroveanu (47 de ani) şi Gheorghe Mureşan (58 de ani),...

Dezvăluiri3 zile ago

Mari secrete ale omenirii suspectate că ar fi falsuri

Originea şi evoluţia umanităţii au fost, de-a lungul timpului, încărcate cu mituri şi chiar falsuri puse pe seama manipulării care...

Dezvăluiri5 zile ago

În secolele trecute, trei imperii au vrut să dea numele Dacia țărilor românești unite. Aţi fi de acord, astăzi, cu această schimbare a numelui?

Oportunitatea demarării, la nivel naţional, a unui proiect de modificare a numelui țării în cel de Dacia sau Geto-Dacia, a...

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister