Connect with us

Diverse

In medicina chineză, ceapa și usturoiul aplicate pe talpa piciorului iți pot purifica sângele

Published

on

Ceapa și usturoiul sunt apreciate pentru capacitatea de a curăța aerul și de a ucide germenii și bacteriile, atunci când sunt aplicate pe piele. Mai mult decât atât, acidul fosforic, substanța din ceapă care ne face să lăcrimăm are puterea de a curăța sângele.

Medicina chineza utilizează ceapa pentru a trata anghina, tusea, infecții bacteriene si diverse probleme respiratorii, aceasta leguma fiind recunoscuta pentru capacitatea sa de a reduce spasmele branhiilor. De asemenea, in medicina tradiționala din China se spune că pe tălpile picioarelor se găsesc puncte de acces direct ale organelor tale interne, fiind cunoscute drept meridiane si sunt asociate fiecărui organ aflat in corp.

Exista oameni care nu recunosc existenta meridianelor energetice însa persoanele familiarizate cu medicina chineza știu ca sistemul meridian este strâns corelat cu sistemul nervos. Asadar, daca ești conștient de nervii si sistemul nervos, ești conștient si de existenta meridianelor energetice.

Pe talpa piciorului uman se află aproximativ 7000 terminații nervoase, care după teoria chinezească sunt legate cu aproape toate organele interne din organism. Există însă o problemă a vremurilor noastre: energia transmisă prin aceste meridiane, devine pasivă, din cauza că oamenii mai tot timpul poartă încălțăminte. De aceea meridianele se cuvine să le stimulăm corect, sau să petrecem cât mai mult timp cu picioarele goale pe pământ, sau să folosim ceapa.

Ceapa si usturoiul sunt cunoscute pentru abilitățile lor atat de purificare a aerului cât si de distrugere a germenilor si bacteriilor atunci când sunt aplicate pe piele. De asemenea, acidul fosforic (substanța care te face sa plângi atunci când cureti o ceapa) intra in sânge si ajuta la purificarea sângelui. Nu este recomandata consumarea cepei taiate cu cateva ore mai devreme întrucât colectează germenii si bacteriile din aer. Așadar, iti poți purifica sângele si distruge germenii si bacteriile in doi pași simpli.
Pasul 1: Taie ceapa organica in felii (ceapa roșie sau alba)
Este recomandat sa folosești ceapa organica întrucât aceasta nu conține pesticide si alte substanțe chimice pe care nu ti-ai dori sa le introduci in sistemul tau circulator. Taie ceapa in felii pe care apoi sa le pui pe întreaga suprafața tălpii si sa stea acolo întreaga noapte.
Pasul 2: Pune cațe o felie de ceapa in fiecare șoseta si mergi la culcare
In timpul somnului puterea naturala de vindecare a cepei va fi pusa in funcțiune purificându-ti sângele, omorând bacteriile si germenii si absorbind toxinele prin piele.

În cazul în care vă confruntați cu această problemă, trebuie să știți că sucul de ceapă constituie remediul ideal pentru călcâie crăpate. Tot ce trebuie să faceți este să masați călcâiele cu acest lichid.

In trecut, in tradiția romanească ceapa și usturoiul se „desfăceau” la masa si se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasă „pe mai târziu”.Si de ce se facea asa?… In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate” (intra in contact cu aerul), ele încep sa „absoarbă” din mediul înconjurător virușii si bacteriile. Când se mănâncă direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbție al virușilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluând de acolo viruși si bacterii.

In cazul in care ceapa si usturoiul nu se consuma „pe loc”, in contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruși si bacterii din mediul înconjurător (pana la momentul in care le mâncam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata „împănate”.

Astfel, putem alege sa folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virușii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau sa folosim ceapa si usturoiul sa absoarbă doar virușii si bacteriile din organism?…De noi depinde…

Citește și:
„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne infarctul, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”. Recomandarea doctorului Ovidiu Bojor

In 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combată gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractaseră si multi chiar muriseră. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toți  membrii familiei erau sănătoși. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalți, soția lui a spus ca a pus o ceapa  curățata într-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut și a cerut  una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă.

După cum ați citit mai sus, ceapa poate face minuni în organismul uman. Exista însa și situații in care această legumă ne poate îmbolnăvi. Ne-a atras atenția o situație, povestită de o profesoară din Mediaș, Sibiu, in timpul unui experiment realizat cu elevii la ora de biologie.

Fiind la ora, aveam o lucrare de laborator practica, lucrare de microscopie pe tema Celula vegetala si animala (clasa a- IX a liceu). Fiind anunțați de la ora anterioara, elevii aduseseră fiecare, ce avea prin gradina: o ceapa mijlocie roșie, o ceapa alba, plante din acvariu, roșie, ardei rosu, usturoi, etc. Eu aveam in vaza dintr-un colt al laboratorului, apa cu garoafe pe care nu o schimbasem 2 zile, într-un borcan, o mana de iarba tăiată peste care pusesem apa calda, etc.

Realizând lame cu epiderma interioara a cepei albe, de asemenea a cepei rosii, am fost chemata de un elev care vedea pe lama sa microscopica, nu numai celule ale cepei, dar si ceva mișcându-se. S-a folosit apa curata de la robinet, din curtea școlii, o picătura fiind pusa pe lama, cu epiderma interioara de ceapa.

M-am uitat si eu si am recunoscut marea surpriza: erau un fel de viermișori din grupul Nematodelor. Le-am si recunoscut: erau ANGHILULE, niște viermi cilindrici de dimensiuni mici. Elevii se puteau plimba liber prin laborator, in liniște, încercând sa vadă de la un microscop la altul, lame diferite. Pe tabla erau desenate celule cu ceea ce deja știam ca vor vedea, ei trebuind doar sa identifice elementele celulei vegetale cunoscute de la partea teoretica a orei, parcursa deja.

In mica biblioteca a laboratorului, adusesem de acasă o cărticica, „Anghilula”, pentru elevii mai mari, dar de la profilul de biologie chimie. Mai erau astfel de carti, din care elevii puteau intocmi cunoscutele referate pentru orele opționale. Cartea despre care vorbesc a si ramas in laborator, era o carte de popularizare a științei, o cărticica format mic, ca si altele, despre diverse teme importante in viata omului. Cred ca autorul acesteia era un medic, oricum, eu o citisem si gasisem acolo explicații științifice bine cunoscute despre nematode parazite mici si mari, care sunt putin comentate in reviste de sănătate, dar care, in mod contrar, sunt prezenti absolut peste tot, punându-ne permanent viata in pericol.

Aceasta era una din situatii: organe vegetale care cresc in sol si din care ne pandesc pe noi fiinte microscopice ca Anghilulele. Conditia ciclului lor evolutiv este aceea ca Anghilula pe care nu o vedem, sa patrunda in corpul uman prin piele, direct in tesuturile vii si nu pe care digestiva. Ca urmare, este recomandat sa folosim mănuși la curățarea rădăcinoaselor, mai ales dacă avem o mica rana la mana.

Daca vom curata ceapa, țelină, morcovii, cartofii, pătrunjelul, ne vom putea infesta cu Anghilule adulte ca acestea din ceapa, care pătrund in organismul nostru. De la nivelul plagii, Anghilula se va deplasa in organism unde vrea ea, înmulțindu-se si blocând rinichii, îmbolnăvind plămânii, inima si orice alt organ intern.

Nu voi uita niciodată lama microscopica pe care, pe deasupra celulelor vegetale se răsuceau Anghilulele care au constituit tema întregii zile, indiferent de clasa. Clasele de la profilul de biologie-chimie, teoretic știau deja despre acest parazit de la orele opționale cu profil de biologie. Tot asa știau despre o boala a minerilor, o forma de anemie, cauzata tot de un nematod parazit prezent in praful de cărbune cu pământ din minele de cărbuni. De aici, viermele microscopic intra in corp, de data aceasta, prin inhalarea aerului poluat cu praf si paraziți, ori împreuna cu hrana pe care minerii o consuma la locul de munca.

Citește și:
Majoritatea bolilor vin de la cap. Medicina chineză ne dezvăluie cauzele apariției bolilor în organismul uman

Am asociat discuția legata de anemia ciudata a minerilor, cu o imagine a unui miner din Romania, in cizme, stand jos pe pământ si servindu-si mâncarea de pe un ziar întins pe pământ, in mina unde lucra, fără nici o alta grija decât poate cea a familiei sale. Putea inghiți cateva sute sau miii de viermi nematozi, care-i vor determina răni in interiorul tubului digestiv, ori al aparatului sau respirator si care cauzează o anemie rebela, aparent rezistenta la orice tratament.

In anemie se administrează medicamente pe baza de o forma de fier ionic, dar, degeaba administram fier, dacă minerul este tot miner si tubul sau digestiv e plin de răni sângerânde, care cauzează ciudata anemie a minerilor.

Surse; infoalert.ro; bzi.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Legătura dintre infarct şi apă. Sfaturi simple care pot face diferenţa

Published

on

By

Infarctul miocardic şi accidentul vascular sunt principalele cauze de deces în România. Un pacient cu infarct are şanse majore de a fi salvat şi de a fi recuperat dacă ajunge la spital în primele 4-6 ore de la debut. Pe de altă parte, banala apă are un rol foarte important în prevenirea infarctului.

„N-am mai simţit aşa ceva…. Ce-o fi? Uneori în piept mă apasă, mă striveşte… Durerea se duce în umeri, în spate….. Mi-e greaţă! O fi vreo indigestie.?! Iar a început! Abia respir, parcă m-ar strânge cineva de gât!” Acestea pot fi semne că s-a produs un infarct.

Cele mai frecvente simptome ale infarctului miocardic sunt:

Durere brusc apărută în mijlocul pieptului (apăsare violentă, strângere, presiune sau strangulare); durerea poate iradia în umeri, ambele brațe, la baza gâtului și/sau în mandibulă.

Simptomele care pot însoţi durerea: respirație greoaie, transpirații reci, paloare, teamă (anxietate), palpitații (bătăi neregulate ale inimii), greață.

Mulţi oameni nu vor să bea nimic înainte de culcare pentru a evita trezitul de foarte multe ori în timpul nopţii.

Care este explicaţia medicilor legată de faptul că oamenii urinează atât de mult noaptea? Gravitatea ţine apa în partea inferioară a corpului atunci când stăm în picioare (picioarele se umflă). În poziţia culcat, şi partea inferioară a corpului (picioarele şi restul) sunt la nivelul rinichilor şi atunci rinichii mută apa pentru că e mai uşor.

Sfatul cardiologului

Băutul apei într-un timp anume îi maximizează acesteia eficiența în corp.

2 pahare cu apă, după trezire – ajută la activarea organelor interne

1 pahar cu apă cu 30 de minute înaintea unei mese – ajută la digestie

1 pahar cu apă înaintea unei băi – ajută la scăderea tensiunii arteriale

1 pahar cu apă înainte de a merge la culcare – preîntâmpină atacul cerebral sau infarctul

A bea apă înainte de culcare ajută și la prevenirea cârceilor pe timpul nopții. Mușchii de la picioare  au nevoie de hidratare, altfel  se chircesc și durerea te trezește.

Aspirina

Dr. Virend Somers, cardiolog la Clinica Mayo și prim autor al raportului publicat la 29 iulie 2008 în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, afirmă despre infarct:

Majoritatea infarcturilor apar în timpul zilei, între orele 6:00 și 18:00.

A face un infarct în timpul nopții, când inima ar trebui sa se odihnească, înseamnă că s-a întâmplat ceva neobișnuit.

Dr.Somers și colegii săi au muncit timp de un deceniu pentru a arăta că de vină este apneea de somn.

Dacă iei o aspirină pe zi, atunci ia-o seara.

Motivul: Aspirina are un timp de înjumătățire de 24 de ore; de aceea, dacă majoritatea infarcturilor se petrec în orele dimineții, aspirina ar putea să-şi exercite acţiunea.

Cine suferă de inimă ar trebui să păstreze nişte aspirine lângă pat.

Notă: S-ar putea să NU existe durere în piept în timpul unui infarct.

Majoritatea oamenilor (în jur de 60%) care au făcut infarct în somn, nu s-au trezit.

Dar, dacă el se produce, durerea în piept s-ar putea să vă trezească din somn.

Dacă infarctul are loc:

– Dizolvați imediat 2 aspirine în gură și înghiți-ți-le cu puțină apă.

– Sunați la salvare

– Sunați un vecin sau pe un membru al familiei care locuiește în apropiere.

– Spuneți-i: „infarct!”

– Spuneți-i că ați luat 2 aspirine.

– Așezați-vă într-un scaun sau fotoliu în fața ușii și așteptați sosirea acestora.

– Nu stati intins, ci pe şezut !

Surse: cardioportal.ro; nazone.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Diverse

A fost creată prima frunză artificială care produce singură oxigen. Aceasta va permite călătoriile de lungă durată în spațiul cosmic

Published

on

S-a inventat prima frunză biologică sintetică ce absoarbe apa şi dioxidul de carbon pentru a produ­ce oxigen ca o plantă naturală. Această frunză ar putea permite călătorii de lungă durată, în spaţiu.

Julian Melchiorri, absolvent RCA, este inventatorul acestei frunze sintetice, ce se comportă identic cu cele naturale. Acesta crede că descoperirea lui ar putea ajuta zborurile spațiale pe distanțe lungi.

Plantele nu cresc în condiţii de gravitaţie zero”, explică Melchiorri. ”NASA cercetează diferite modalităţi prin care să producă oxigen pentru călătoriile de lungă distanţă în spaţiu şi care să permită oamenilor să locuiască acolo. Acest material ne permite să explorăm spaţiul mult mai mult decât putem acum”, a mai spus acesta, conform Mediafax..

Proiectul a fost denumit ”Silk Leaf/ Frunza de Mătase” și a fost realizat ca parte a cursului „Innovation Design Engineering/ Inovaţie de proiectare în Inginerie„, din cadrul Royal College of Art, în colaborare cu Universitatea Tufts.

Materialul este extras direct din fibrele de mătase şi are o capacitate uimitoare de a stabiliza moleculele. Am extras cloropastele din celulele plantelor şi le-am amplasat în interiorul proteinelor de mătase. Ca rezultat, am obţinut primul material fotosintetic care este viu şi respiră precum o frunză naturală”, a adăugat Melchiorri.

Proiectul lui Melchiorri, numit „Silk Leaf/ Frunza de Mătase”, a fost realizat ca parte a cursului „Innovation Design Engineering/ Inovaţie de proiectare în Inginerie”, din cadrul Royal College of Art, în colaborare cu Universitatea Tufts. Acesta este format din cloropaste suspendate într-o matrice făcută din proteine de mătase.

„Materialul este extras direct din fibrele de mătase şi are o capacitate uimitoare de a stabiliza moleculele. Am extras cloropastele din celulele plantelor şi le-am amplasat în interiorul proteinelor de mătase. Ca rezultat, am obţinut primul material fotosintetic care este viu şi respiră precum o frunză naturală”, a adăugat Melchiorri.

Exact ca o plantă naturală, pentru a produce oxigen, frunza sintetică nu are nevoie decât de lumină şi o cantitate redusă de apă.

„Frunza de mătase este prima frunză biologică fabricată de om. Este foarte uşoară, consumă puţină energie, este complet biologică. Ideea mea a fost să folosesc eficienţa naturii într-un mediu artificial, fabricat de om. Am creat un iluminat din acest material, folosind lumina pentru a ilumina casa, dar în acelaşi timp pentru a crea oxigen pentru oameni”, a adăugat Melchiorri.

This man-made leaf could help humans colonise space

This man-made leaf could help humans colonise space: www.dezeen.com/2014/07/25/movie-silk-leaf-first-man-made-synthetic-biological-leaf-space-travel

Publicată de Dezeen pe Miercuri, 15 iunie 2016

Totodată, acesta este de părere că materialul creat de el ar putea fi folosit la scară largă.

„Ar putea fi, de asemenea, folosit în exterior, pentru faţade sau sisteme de ventilare. Poţi absorbi aerul din exterior, să-l treci prin aceste filtre biologice şi apoi să aduci aer oxigenat în interior”.

„Dezvoltarea „arhitecturii vii” ar putea ajuta umanitatea să supravieţuiască”, susţine şi lectorul senior al Universităţii din Greenwich, Rachel Armstrong. Toate astea sună destul de bine, dar nu ţin locul fotosintezei pe de-a-ntregul.

Citește și:
Era o injecție dureroasă, dar care reușea să ne ferească de infecții, gripă și întărea imunitatea. Vaccinul care a ținut România sănătoasă începând cu anii '60

Poate că această tehnologie ar putea fi folosită mai aproape de casă! O cantitate mare din aceste frunze sintetice biologice ar putea ajuta la producerea de oxigen în orașele aglomerate, unde poluarea este o problemă care în prezent pare fără de rezolvare. Bineînțeles frunza creată este încă în fazele de testare, însă creatorul ei este optimist că aceasta va fi adoptată și aplicată în diverse proiecte urbane. Totuși, a ținut să precizeze faptul că deși tehnologia ne împinge către un viitor în care să putem să înlocuim unele lucruri create de natură, asta nu înseamnă că ne putem folosi de mediul înconjurător după bunul nostru plac, crezând doar că îl putem înlocui cu lucruri artificiale.

Surse selective: cunoastelumea.ro mediafax.ro; 

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister