Connect with us

Diverse

In medicina chineză, ceapa și usturoiul aplicate pe talpa piciorului iți pot purifica sângele

Published

on

Ceapa și usturoiul sunt apreciate pentru capacitatea de a curăța aerul și de a ucide germenii și bacteriile, atunci când sunt aplicate pe piele. Mai mult decât atât, acidul fosforic, substanța din ceapă care ne face să lăcrimăm are puterea de a curăța sângele.

Medicina chineza utilizează ceapa pentru a trata anghina, tusea, infecții bacteriene si diverse probleme respiratorii, aceasta leguma fiind recunoscuta pentru capacitatea sa de a reduce spasmele branhiilor. De asemenea, in medicina tradiționala din China se spune că pe tălpile picioarelor se găsesc puncte de acces direct ale organelor tale interne, fiind cunoscute drept meridiane si sunt asociate fiecărui organ aflat in corp.

Exista oameni care nu recunosc existenta meridianelor energetice însa persoanele familiarizate cu medicina chineza știu ca sistemul meridian este strâns corelat cu sistemul nervos. Asadar, daca ești conștient de nervii si sistemul nervos, ești conștient si de existenta meridianelor energetice.

Pe talpa piciorului uman se află aproximativ 7000 terminații nervoase, care după teoria chinezească sunt legate cu aproape toate organele interne din organism. Există însă o problemă a vremurilor noastre: energia transmisă prin aceste meridiane, devine pasivă, din cauza că oamenii mai tot timpul poartă încălțăminte. De aceea meridianele se cuvine să le stimulăm corect, sau să petrecem cât mai mult timp cu picioarele goale pe pământ, sau să folosim ceapa.

Ceapa si usturoiul sunt cunoscute pentru abilitățile lor atat de purificare a aerului cât si de distrugere a germenilor si bacteriilor atunci când sunt aplicate pe piele. De asemenea, acidul fosforic (substanța care te face sa plângi atunci când cureti o ceapa) intra in sânge si ajuta la purificarea sângelui. Nu este recomandata consumarea cepei taiate cu cateva ore mai devreme întrucât colectează germenii si bacteriile din aer. Așadar, iti poți purifica sângele si distruge germenii si bacteriile in doi pași simpli.
Pasul 1: Taie ceapa organica in felii (ceapa roșie sau alba)
Este recomandat sa folosești ceapa organica întrucât aceasta nu conține pesticide si alte substanțe chimice pe care nu ti-ai dori sa le introduci in sistemul tau circulator. Taie ceapa in felii pe care apoi sa le pui pe întreaga suprafața tălpii si sa stea acolo întreaga noapte.
Pasul 2: Pune cațe o felie de ceapa in fiecare șoseta si mergi la culcare
In timpul somnului puterea naturala de vindecare a cepei va fi pusa in funcțiune purificându-ti sângele, omorând bacteriile si germenii si absorbind toxinele prin piele.

În cazul în care vă confruntați cu această problemă, trebuie să știți că sucul de ceapă constituie remediul ideal pentru călcâie crăpate. Tot ce trebuie să faceți este să masați călcâiele cu acest lichid.

In trecut, in tradiția romanească ceapa și usturoiul se „desfăceau” la masa si se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasă „pe mai târziu”.Si de ce se facea asa?… In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate” (intra in contact cu aerul), ele încep sa „absoarbă” din mediul înconjurător virușii si bacteriile. Când se mănâncă direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbție al virușilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluând de acolo viruși si bacterii.

In cazul in care ceapa si usturoiul nu se consuma „pe loc”, in contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruși si bacterii din mediul înconjurător (pana la momentul in care le mâncam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata „împănate”.

Astfel, putem alege sa folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virușii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau sa folosim ceapa si usturoiul sa absoarbă doar virușii si bacteriile din organism?…De noi depinde…

Citește și:
„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne infarctul, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”. Recomandarea doctorului Ovidiu Bojor

In 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combată gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractaseră si multi chiar muriseră. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toți  membrii familiei erau sănătoși. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalți, soția lui a spus ca a pus o ceapa  curățata într-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut și a cerut  una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă.

După cum ați citit mai sus, ceapa poate face minuni în organismul uman. Exista însa și situații in care această legumă ne poate îmbolnăvi. Ne-a atras atenția o situație, povestită de o profesoară din Mediaș, Sibiu, in timpul unui experiment realizat cu elevii la ora de biologie.

Fiind la ora, aveam o lucrare de laborator practica, lucrare de microscopie pe tema Celula vegetala si animala (clasa a- IX a liceu). Fiind anunțați de la ora anterioara, elevii aduseseră fiecare, ce avea prin gradina: o ceapa mijlocie roșie, o ceapa alba, plante din acvariu, roșie, ardei rosu, usturoi, etc. Eu aveam in vaza dintr-un colt al laboratorului, apa cu garoafe pe care nu o schimbasem 2 zile, într-un borcan, o mana de iarba tăiată peste care pusesem apa calda, etc.

Realizând lame cu epiderma interioara a cepei albe, de asemenea a cepei rosii, am fost chemata de un elev care vedea pe lama sa microscopica, nu numai celule ale cepei, dar si ceva mișcându-se. S-a folosit apa curata de la robinet, din curtea școlii, o picătura fiind pusa pe lama, cu epiderma interioara de ceapa.

M-am uitat si eu si am recunoscut marea surpriza: erau un fel de viermișori din grupul Nematodelor. Le-am si recunoscut: erau ANGHILULE, niște viermi cilindrici de dimensiuni mici. Elevii se puteau plimba liber prin laborator, in liniște, încercând sa vadă de la un microscop la altul, lame diferite. Pe tabla erau desenate celule cu ceea ce deja știam ca vor vedea, ei trebuind doar sa identifice elementele celulei vegetale cunoscute de la partea teoretica a orei, parcursa deja.

In mica biblioteca a laboratorului, adusesem de acasă o cărticica, „Anghilula”, pentru elevii mai mari, dar de la profilul de biologie chimie. Mai erau astfel de carti, din care elevii puteau intocmi cunoscutele referate pentru orele opționale. Cartea despre care vorbesc a si ramas in laborator, era o carte de popularizare a științei, o cărticica format mic, ca si altele, despre diverse teme importante in viata omului. Cred ca autorul acesteia era un medic, oricum, eu o citisem si gasisem acolo explicații științifice bine cunoscute despre nematode parazite mici si mari, care sunt putin comentate in reviste de sănătate, dar care, in mod contrar, sunt prezenti absolut peste tot, punându-ne permanent viata in pericol.

Aceasta era una din situatii: organe vegetale care cresc in sol si din care ne pandesc pe noi fiinte microscopice ca Anghilulele. Conditia ciclului lor evolutiv este aceea ca Anghilula pe care nu o vedem, sa patrunda in corpul uman prin piele, direct in tesuturile vii si nu pe care digestiva. Ca urmare, este recomandat sa folosim mănuși la curățarea rădăcinoaselor, mai ales dacă avem o mica rana la mana.

Daca vom curata ceapa, țelină, morcovii, cartofii, pătrunjelul, ne vom putea infesta cu Anghilule adulte ca acestea din ceapa, care pătrund in organismul nostru. De la nivelul plagii, Anghilula se va deplasa in organism unde vrea ea, înmulțindu-se si blocând rinichii, îmbolnăvind plămânii, inima si orice alt organ intern.

Nu voi uita niciodată lama microscopica pe care, pe deasupra celulelor vegetale se răsuceau Anghilulele care au constituit tema întregii zile, indiferent de clasa. Clasele de la profilul de biologie-chimie, teoretic știau deja despre acest parazit de la orele opționale cu profil de biologie. Tot asa știau despre o boala a minerilor, o forma de anemie, cauzata tot de un nematod parazit prezent in praful de cărbune cu pământ din minele de cărbuni. De aici, viermele microscopic intra in corp, de data aceasta, prin inhalarea aerului poluat cu praf si paraziți, ori împreuna cu hrana pe care minerii o consuma la locul de munca.

Citește și:
Majoritatea bolilor vin de la cap. Medicina chineză ne dezvăluie cauzele apariției bolilor în organismul uman

Am asociat discuția legata de anemia ciudata a minerilor, cu o imagine a unui miner din Romania, in cizme, stand jos pe pământ si servindu-si mâncarea de pe un ziar întins pe pământ, in mina unde lucra, fără nici o alta grija decât poate cea a familiei sale. Putea inghiți cateva sute sau miii de viermi nematozi, care-i vor determina răni in interiorul tubului digestiv, ori al aparatului sau respirator si care cauzează o anemie rebela, aparent rezistenta la orice tratament.

In anemie se administrează medicamente pe baza de o forma de fier ionic, dar, degeaba administram fier, dacă minerul este tot miner si tubul sau digestiv e plin de răni sângerânde, care cauzează ciudata anemie a minerilor.

Surse; infoalert.ro; bzi.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

O bicicletă unicat, invenţia unui tânăr român. Bijuteria pe două roţi, dotată cu panouri solare, face furori în România

Published

on

By

O bicicletă unicat care poate fi personalizată după dorinţa viitorului utilizator, inclusiv prin montarea unor panouri fotovoltaice, realizată de un masterand al Facultăţii de Inginerie Hunedoara a fost distinsă cu premiul special „Best Invention” al Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie pentru Tineret 2018, desfăşurat în perioada 14-18 noiembrie, la Complexul Romexpo Bucureşti. O adevărată bijuterie, bicicleta îi ajută pe cei care o folosesc să parcurgă distanţe impresionante fără a mai obosi.

Bicicleta realizată de Mircea Moldovan permite personalizarea cadrului, a roților, ghidonului, șeii şi pedalelor. Inventatorul ei a dezvoltat şi un concept prin care spiţele sunt realizate prin reciclarea unor lanţuri uzate.

Panourile fotovoltaice care alimentează bateria bicicletei sunt integrate în cadrul de metal al acesteia, în aşa fel încât cel care o foloseşte să nu fie deranjat de prezența lor, iar producţia de energie să fie maximă. Energia solară devine principalul element de propulsie al bicicletei atunci când persoana care o foloseşte este obosită, dar doreşte să nu se oprească din drum. Juriul care l-a premiat pe tânăr a apreciat originalitatea, complexitatea şi tenta ecologică a invenţiei prezentate.

„Bicicletele nu mai sunt ce au fost odată. Au devenit mult mai frumoase ca aspect, mult mai practice şi mai ales performate. Ideea unei astfel de biciclete mi-a venit de câţiva ani, dar abia anul trecut am reuşit să o pun în practică. La realizarea ei m-au ajutat Corneliu Birtok Bănească, cât şi cei de la Facultatea de Inginerie. Avantajul acestei biciclete cu energie solară este de a menţine bateria o perioadă mai lungă faţă de una normală. De asemenea, spiţele sunt realizate din lanţuri vechi de bicicletă pe care astfel le-am reciclat. Este o bicicletă cu care, atunci când ieşi la plimbare, întorci privirile oamenilor”, a declarat Mircea, pentru adevarul.ro.

Mircea Moldovan a fost ajutat la realizarea bicicletei de Corneliu Birtok Bănească, cunoscut pentru invenţiile sale în domeniul auto. Cei doi au mai fost premiaţi şi la Salonul Auto Bucureşti (SAB), din luna octombrie.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Diverse

Adio înmormântare cu sicriu. In viitor, acest sac organic va transforma omul într-un copac, atunci când va părăsi această lume. Ideea vine din partea a doi italieni

Published

on

Sicriele, mormintele, pietrele funerare și toate celelalte lucruri legate de înmormântare sunt așa de complicate și costisitoare! Nemaivorbind de cât de vechi și demodate sunt ele.

Doi designeri italieni au pus la punct un proiect inedit, care schimbă cu totul conceptul funeraliilor tradiționale. Concret, Anna Citelli şi Raoul Bretzel au gândit „Capsula Mundi”, adică nişte săculeți în care trupurile neînsuflețite ar urma să fie încapsulate, în poziția fetusului. Idee neconvențională, extrem de interesantă, au numit-o The Capsula Mundi project.

Capsulă organică, făcută dintr-un material sută la sută biodegradabil în timp, transformă în timp corpul decedatului într-un copac. Cum este posibil așa ceva? Simplu! Mai întâi, corpul este încapsulat în poziție fetală și îngropat în pământ. Deasupra capsulei, în locul crucii sau a pietrei funerare,  se plantează fie o sămânță, fie un puiet gata răsărit și pornit în vegetație.

De fapt, când simți că sfârșitul ți-e aproape, poți să-ți alegi singur specia de copac în care vrei să te transformi, așa cum, într-o înmormântare normală, ai da instrucțiuni și ți-ai alege modelul de coșciug. Apoi, pe măsură ce timpul trece, corpul tău se transformă în nutrienți care vor hrăni copăcelul, permițându-i să crească neîntrerupt.

„Este primul proiect menit să promoveze realizarea unor cimitire verzi în ţara noastră”, se precizează pe site-ul capsulamundi.it. „Capsula Mundi se îngroapă în pământ precum o sămânţă, iar copacul se plantează deasupra sa. Copacul trebuie ales de respectiva persoană în timpul vieţii, urmând ca prietenii şi rudele să se ocupe de îngrijirea lui după decesul acesteia. Cimitirul nu va mai fi plin de cruci şi pietre funerare, ci va deveni o pădure sacră”, mai scriu inițiatorii proiectului.

În esență, aceste capsule ar putea înlocui, în timp, cimitirele cu păduri sau parcuri memoriale, în care familia ar putea să intre și să îngrijească copacul persoanei iubite.

„Capsula Mundi salvează viaţa copacilor şi propune chiar plantarea altora.  Plantând diverşi copaci unul lângă celălalt va lua naştere o pădure. Un loc unde copiii pot învăţa mai multe despre copaci. Este, de asemenea, un loc unde te poţi plimba în linişte pentru a-ţi aminti de cei dragi”, spun Anna Citelli şi Raoul Bretzel.

Citește și:
China controlează vremea cu o tehnologie de 30 de milioane de dolari

Din păcate, deși este un concept italian, această modalitate de îngropare nu este permisă încă în Italia, (cred că Papa de la Roma a avut un cuvânt greu în acest sens) dar există locuri în Statele Unite și în Anglia unde conceptul este legal și se bucură deja de succes.

Sursa: gandul.info

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister