Connect with us

Medicină

Cea mai distractivă metodă de slăbit: filmele de groază. Top 9 beneficii ale vizionării de filme horror

Published

on

Conform pe experților, actul sexual consumă 144 de calorii într-o jumătate de oră. Însă, studiul făcut de Universitatea din Westminster despre arderea caloriilor este destul de surprinzător. Conform rezultatelor acestui studiu, vizionarea de filme horror arde aproape 200 de calorii dintr-un foc. Este probabil una dintre cele mai distractive metode de a pierde calorii.

Există și un top al efectelor negative pentru cei care urmăresc filme horror, însă, am ales partea plină a paharului. Este mai bine să ne focusăm pe partea pozitivă a lucrurilor, fie ele și filme horror, nu?

Cine ar fi crezut că vizionarea de filme horror poate avea efecte curative?! Ceva de groază și cu studiile astea, nu? Se pare că oamenii caută povești de groază sub diferite forme, și se bucură de acest sentiment de groază controlabil. Este un fel de frică falsă, care poate avea beneficii asupra sănătății.

Efect calmant

Surprinzător, dar filmele de groază au un efect calmant. Aceste filme horror pur și simplu ne distrag atenția de la problemele și stresul din viața noastră reala. Este un fel de „cui pe cui se scoate„. În plus, adrenalina care apare în timpul vizionării filmului ne crește rezistența la stres. Adrenalina activează glanda suprarenală. Asta ne ajută să evităm anxietatea și depresia.

Pomparea adrenalinei

Când suntem stresați, trebuie să ne pompăm adrenalina. Experții medicali cred că vizionarea de filme de horror ne poate pompa adrenalina în corp. Entuziasmul emoțional ne va activa glanda suprarenală pentru a pompa adrenalina. Ca rezultat, energia va ieși la suprafață și va elibera substanțe care ne vor da o stare de bine.

Vizionarea de filme horror e bună mai ales pentru creierul femeilor

Vizionarea de filme horror oferă un beneficiu pozitiv semnificativ creierului nostru. Fluctuația emoțiilor noastre, în timp ce privim filmul de groază, poate elibera substanțe bune în creier, cum ar fi dopamina, serotonina și glutamatul. Aceste substanțe creează adrenalina care acționează ca o injecție pentru corp. Această „injecție” reduce stresul și neliniștea. Conform cercetărilor, în timp ce femeile urmăresc filme horror, creierul lor eliberează neurotransmițători precum dopamina, glutamatul și serotonina, care sporesc activitatea creierului și le fac mai energice și receptive pentru ceva timp.

Filmele de groază ne ajută să facem față realității

Filmul de groază ne poate ajuta să ne pregătim mental și fizic în confruntarea cu o problemă bruscă. Filmele horror pot avea aplicații cât se poate de realiste în ciudatul nostru cotidian. Vom fi mai prezenți, mai conștienți de ceea ce se petrece în jur si putem anticipa lucruri periculoase în viața noastră. Când realizăm că suntem în pericol, ne vom gândi automat la modul în care ne-am putea apăra singuri. Filmele de groază ne implantează în creier această idee – că putem „învinge băieții răi”.

Pentru unii oameni, vizionarea filmelor de groază le poate crește nivelul de încredere în ei înșiși, iar emoțiile legate de unele aspecte ale vieții lor devin mai clare.

Împărtășirea emoțiilor

Vizionarea filmelor de groază este bună pentru cuplu, deoarece partenerii își pot împărtăși fricile. Putem viziona filme horror îmbrățișați cu partenerul nostru atunci când apar scenele înfricoșătoare. Îmbrățișarea ne ajută să ne eliberăm de emoțiile care ne împovărează.

Arderea caloriilor

Conform studiului făcut de Universitatea Westminster, s-a constatat că adrenalina pompată timp de 90 de minute în corpul nostru poate arde 113 calorii. Filmul de groază poate face ca pulsul să crească, iar sângele pompat intens arde caloriile. Vizionarea de filme horror este echivalentul unei ore de mers pe jos. Caloriile care se eliberează atunci când vizionam filme horror sunt echivalentul caloriilor dintr-un baton de ciocolată.

Îmbunătățirea sistemului imunitar

După ce am vizionat filmul de groază timp de o oră și jumătate, corpul ni se va calma și sistemul nostru imunitar va deveni mai puternic. Acesta este momentul în care sistemul imunitar este mai puternic, lucru care durează o vreme. Conform studiilor, activitatea creierului nostru va crește, deoarece eliberează substanțe precum dopamina, glutamatul și serotonina. Astfel, creierul va rămâne alert pentru un timp.

Vindecarea fobiilor

Vizionarea de filme horror își dovedește eficiența în vindecarea fricilor sau a anumitor fobii. Terapeuții folosesc adesea filme de groază pentru a ajuta oamenii să se confrunte cu teama sau fobia lor.

Recomandare:   În viitorul apropiat, cancerul va afecta una dintre două persoane

Reducerea greutății

Vizionarea filmelor de groază crește numărul bătăilor inimii. Ca rezultat, activitatea de pompare a sângelui în corpul nostru crește și ea. Deoarece adrenalina crește automat, apetitul nostru scade. Această condiție ne obligă corpul să ardă mai multe calorii.

Sursa: clubenigma.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Medicină

Pentru a fi feriți de boli, copiii au nevoie de microbi, nu să fie îndopați cu medicamente. Microbii dezvoltă sistemul imunitar al organismului

Published

on

Utilizarea excesivă de medicamente dăunează grav funcției sistemului imunitar – acest gardian puternic al organismului uman. Cei mai mulți dintre noi, la primele semne de răceală, alergăm la farmacie pentru a lua „ceva” ca să ne treacă repede. Problema este că substanțele chimice nu lasă boala să-și urmeze cursul firesc.

Ceea ce putem face este să ameliorăm simptomele, dar nu cu medicamente, ci cu alimente, produse apicole și naturale (ceaiuri, citrice, sucuri de fructe și lămâie, propolis, miere, sirop de ceapă, ridiche etc). Medicamentele împiedică sistemul imunitar să lupte cu boala, și în timp el devine nefuncțional.

Un alt lucru care afectează sistemul imunitar este utilizarea obsesivă de produse antibacteriene, din teama de a intra în contact cu orice fel de microbi. Este important să ne spălăm pe mâini înainte de masă, și mai des atunci când suntem răciți sau gripați, ori când vizităm pe cineva la spital. Dar unii părinți au obiceiul de a-și proteja în mod excesiv copii și de a le crea un mediu super-igienizat.

Exista o vorbă în popor care spunea că dacă scapi un aliment pe jos, poți să-l mănânci fără să-l speli, deoarece puțină mizerie ajută la formarea de anticorpi

Un studiu recent a confirmat faptul că joaca afară, în noroi, ajută la dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor, și reduce riscul de afecțiuni cronice, precum astm.

Microbiologul Marie-Claire Arrieta, unul din autorii cărții „Let Them Eat Dirt – Saving Our Children from an Oversanitized World” atrage atenția asupra faptului că dezinfectantele de mâini, săpunurile antibacteriene care distrug microbii și antibioticele luate pe cont propriu au efecte negative asupra sistemului imunitar al celor mici.

Părinții își cresc astăzi copiii într-un mediu mult mai curat și mai igienizat ca oricând. Experții în microbiologie sunt de părere că această exagerare de a fi tot timpul curați și feriți de microbi poate conduce la dezvoltarea unor boli cronice.

În organismul nostru se află o armată de microbi (microbiom) care ne protejează împotriva germenilor, ajută la producția de energie și de vitamine.

Studiile de laborator au arătat că în primii ani de viață, sănătatea acestui microbiom este crucială pentru starea de sănătate de mai târziu a copiilor.

Microbiologii explică faptul că atunci când ne naștem, nu avem nici un microb în corp, iar sistemul nostru este subdezvoltat. Pe măsură ce microbii încep să apară, aceștia dau un start sistemului imunitar să funcționeze. Fără microbi, sistemul nostru imunitar nu ar putea combate infecțiile în mod optim. Microbii produc molecule și substanțe care interacționează direct cu celulele mucoasei intestinale și cu celulele imunitare care se află pe partea cealaltă a mucoasei intestinale.

Astfel, putem spune că microbii antrenează celulele imunitare. Doar prin întâlnirea cu aceste substanțe microbiene o celulă imunitară obține informațiile necesare pentru a ști să acționeze.

Lipsa expunerii la microbi în copilărie, care este necesară pentru antrenarea sistemului imunitar, poate duce la dezvoltarea unor boli cronice mai târziu în viață, precum boala intestinală inflamatoare, obezitate, alergii sau chiar autism.

Recomandare:   "Magazinele din România sunt pline de fructe tratate cu radiații ionizante care au ca efecte obezitatea, diabetul tip II și cancerul" atenționarea profesorului Mencinicopschi

Potrivit studiilor epidemiologice, copiii care cresc într-un mediu rural (de fermă) au un risc mai mic de a face astm.

Poate că nu toate familiile sunt dispuse să se mute la țară și să-și facă o fermă, însă ceea ce pot face este să își lase copiii să joace liber în natură, să se joace cu animalele și să crească într-un mediu mai puțin controlat.

Sursa articolului: lataifas.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Dezvăluiri

Există carne de pasăre injectată cu hormoni de creștere în magazinele din România?

Published

on

Cine nu s-a întrebat, măcar o dată, de ce puiul de la ţară arată şi, mai ales, are alt gust decât cel din magazin? Pe internet circulă deja sute de ipoteze. Cu cea mai mare priză la public e, de departe, cea a puilor hrăniţi cu hormoni de creştere. Internetul e plin de mesaje alarmante despre puii hrăniţi cu hormoni de creştere, o practică despre care autoritățile spun clar că este strict interzisă.

Cândva puișorul cădea pe masa noastră direct din cotețul bunicii. Astăzi însă, rafturile supermarketurilor sunt pline de carne de pui și noi știm foarte bine că producătorii nu sunt cei mai loiali concurenți.

Unii producători au transformat aceste temeri într-un instrument de marketing şi scriu pe ambalaj „fără hormoni de creştere”. Asta deşi, cel puţin teoretic, toate produsele din pui sunt fără hormoni.

Păsările sunt hrănite cu furaj combinat, cu hormoni și antibiotice, cele din urmă menținându-se în organismul găinii mai mult de o săptămână.

„Nicăieri în Europa nu se folosesc hormoni de creştere la păsări şi sunt interzişi. Sunt interzişi hormonii de creştere, sunt interzise antibioticele şi sunt interzise orice fel de făinuri animale”, spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

În realitate însă, mesajul nu este altceva decât o metodă de marketing care îi poate influenţa, din teama unui „cu” şi confortul psihologic al lui „fără”, pe consumatori să caute tocmai producătorii care au avut inspiraţia de a face această menţiune pe etichetă şi care pot chiar să vândă carnea de pasăre mai scump, deşi are aceeaşi calitate cu cea neinscripţionată.

„Oamenii trebuie să fie convinşi că nu se folosesc hormoni în piaţă. Este o carne aproape ecologică, fără niciun fel de adaosuri”, a declarat pentru Gândul Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). „Această etichetare face rău consumatorilor. Amărâtul care nu are bani, în loc să cumpere o carne mai ieftină, stă să se gândească <aoleu, dacă are hormoni?>”, a mai explicat el.

Motivul pentru care românii ajung să fie induşi în eroare de „puiul fără hormoni” este unul simplu. Nu mulţi cunosc prevederile legislaţiei europene pe care România, ca stat membru al Uniunii Europene, trebuie să le respecte.

Puii de ţară arată şi au cu totul alt gust faţă de cei pe care îi cumpărăm din magazin. Dincolo de mitul hormonilor, explicaţia vine din felul în care sunt crescuţi şi mai ales hrăniţi. La trei săptămâni, puiul de la ţară e încă foarte mic, în timp ce puii crescuţi în abator au ajuns deja la maturitate. Producătorii spun că vorbim de rase diferite. În abatoare ajung rasele selectate, cu un ritm de creştere rapid, noteaza antena3.ro.

Consumatorii cred că diferenţa stă în chimicalele cu care sunt hrăniţi puii şi care dau şi gustul cărnii. Asta pentru că, de multe ori, de la magazin cumpărăm de fapt carne gata procesată. Cu apă, sare şi uneori chiar şi E-uri.

„Se numesc saramuri, care conţin clorură de sodiu, deci sodiu. Sodiul, cum ştim, chiar nu este indicat în exces. În acea saramură, sunt introduse şi substanţe din categoria aditivilor, precum glutamatul monosodic sau fosfaţii de sodiu”, spunea in urma cu cativa ani prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare.

„Carnea de pasăre care a fost injectată cu aditivi sau condimente este <carne preparată> care trebuie etichetată ca atare şi nu se poate comercializa ca şi <carne de pasăre> refrigerată sau congelată”, spun şi reprezentanţii ANSVSA.

Din nefericire pentru consumatori, nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, scrie unica.ro.

Cum să ne asigurăm că această carne nu ne va face niciun rău? Carnea de pui poate fi „purificată” de antibiotice și toxine chiar la tine în bucătărie. De acum înainte vei putea mânca carnea de pui din comerț, fără să te îngrijorezi referitor la prezența substanțelor nesanatoase cu care a fost crescută pasărea.

Dacă fierbi o găină din comerț, mai bine să nu utilizezi bulionul. Acesta nu conține nimic bun. În procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă. Dacă vrei să faci o ciorbă/supă bună ia o găină de casă.

Dacă vrei să dai un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne. Acolo se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să elimini și pielea.

Înmoaie găina într-o soluție specială. Pentru aceasta o să ai nevoie de 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluția, iar apoi mai pregătește una și mai lasă găina în ea pentru 1-2 ore.

De asemenea, poți înmuia carnea și în apă minerală carbogazoasă. În acest fel, ea nu doar se va purifica, dar și va deveni mult mai moale.

Totusi, cel mai bine este ca atunci când cumpăram produse din carne de pasare trebuie sa citim cu atenție eticheta acestora. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă sunt trecute și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Carnea cumpărată de la producătorii locali ne poate oferi siguranța că puiul este crescut sănătos.

Recomandare:   Doar 10% din populația globului este stângace. Care este explicația cercetătorilor legată de faptul că majoritatea oamenilor sunt dreptaci?

Dacă hormonii sunt un mit, faptul că unii producători injectează carnea de pui cu diferite substanțe pentru a o face mai moale e deja dovedit. Şi deşi este legal şi nu prezintă riscuri pentru sănătate, aţi face bine să verificaţi acest lucru în magazin. V-aţi putea trezi că din kilogramul de carne cumpărat, trei sute de grame sunt apă.

Organismele modificate genetic de care ne tot ferim, sunt peste tot.

Agricultura s-a „chimizat” de-a binelea. Iar epidemia obezitatii e strans legata de componenta grasimii pe care o mancam, care deregleaza hormonii sexuali ai omului, feminini si masculini.

In ferme e necesara si permisa injectia cu hormoni sexuali din clasa steroizilor. Iar la scroafe merg si injectiile cu hormoni care stimuleaza „cresterea numarului de pui, la cuib”. Asa au ajuns purcitele de ferma sa fete cate 20 de pui deodată.

Conform protv.ro, purceii furajati modern fac 100 de kilograme in 6 luni, nu intr-un an, cat ar fi normal. Vitele de ferma nu vad in viata lor taur. Dupa injectia hormonala urmeaza insamantarea cu pistolul. Vitelul fatat e adesea prea mare, iar vita are nevoie de alte injectii, ca sa-si revina. Vitelul nu suge nimic de la vaca – primeste lapte praf – ca sa nu strice productia.

Pe langa toate astea, hormonii de crestere chiar apar natural in nutrețuri – daca mucegăiesc – fiindca in mucegai se produc micotoxine, ciuperci microscopice care la randul lor produc substante cu efect hormonal de crestere.

Iar micotoxinele acestea mai au o calitate – se transmit in carne, lapte, oua – nu dispar prin fierbere si sunt cancerigene, afecteaza sistemul nevros, produc malformatii si au efect hormonal si la om. Dealtfel, si celelalte medicamente si aditivi se regasesc in carne sau in lapte, nimeni nu neaga – dar in cantitati mici si admise – deci, nu trebuie analizate.

Recomandare:   Era o injecție dureroasă, dar care reușea să ne ferească de infecții, gripă și întărea imunitatea. Vaccinul care a ținut România sănătoasă începând cu anii '60

Carnea trebuie consumată cu moderație, iar din restul hranei ar trebui să fie reprezentată de fructe, legume și cereale integrale. Alege pieptul sau pulpele de pui, dar evită să consumi ficatul de pui.

Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza: cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot genera rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate afecta echilibrul florei intestinale.

Citeste mai multe pe : a1.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister