Articole adăugate recent

Marele medic legist Nicolae Minovici, fratele Minei Minovici, s-a spânzurat ca să poată înţelege ce e în mintea sinucigaşilor care aleg această metodă de a-şi pune capăt zilelor. Lucrarea scrisă de el a fost şi este studiată de doctori din toată lumea. Nicolae Minovici a experimentat pe propria piele efectele autoştrangulării. La propriu. Astfel, el a găsit răspunsul la întrebarea: Ce simte o persoană când se spânzură?

In 1904, medicul legist publica „Studiu asupra spanzurarii”, dupa ce a ales sa se atarne in streag de 12 ori, testandu-si teoriile si banuielile asupra ultimelor clipe de viata ale sinucigasilor si a celor care mor prin spanzurare.

„Prima oara cand am incercat sa-mi provoc moartea zaceam in patul meu privind cerul. Cu ambele maini mi-am strans cu putere gatlejul in jurul marului lui Adam. În secunda a cincea simteam cum se coboara peste mine un val purpuriu si apoi un val negru… Apoi am simtit ceva asemanator ca o cumplita decarcare electrica si totul se facu negru. Am pierdut simtul ratiunii”, a povestit in lucrarea sa somitatea medicala.

Initial, Minovici isi construise un aparat simplu de autoasfixiere, o saltea, un scripete atarnat de un tavan si o funie care era trasa manual de catre cercetator. Apoi treptat, ajutat de unul sau doi asistenti, era ridicat timp de cateva secunde, la o inaltime de aproximativ doi metri.

Dureri insuportabile

„Curagiul capatat din aceste sedinte, a doua zi ne-a facut sa incercam una mai lunga… de data asta sedinta a fost prelungita pana la 26 de secunde… si ne-am putut da mai bine seama de mecanismele mortii. Durerea ce latul ne provoaca in dreptul osului hioid era asa de mare incat cu buna vointa ce aveam, ne-a fost cu neputinta a prelungi experimentul”, explica Nicolae Minovici.

Citește și:
Alertă la nivel mondial. O superbacterie se răspândeşte rapid şi nici cei mai mari savanţi nu ştiu de unde provine. Care sunt simptomele

Au existat si accidente cand medicul si-a pierdut constienta, deoarece aceste fenomene fizice provocau aparitia unei anestezii totale a corpului, stari de excitatie, halucinatii si tulburari psihice. Doctorul Minovici a incercat chiar sa reprezinte grafic aceste viziuni.

Moartea i-a venit tot de la gat!

In 1938, Nicolae Minovici s-a imbolnavit de cancer de laringe. In ciuda trahectomiei facute la un spital din Viena, medicul a mai trait doi ani, insa in chinuri groaznice si cu mari dificultati de vorbire. Inainte sa moara, Minovici si-a donat toata averea Primariei Bucurestilor, printre care si o ferma care furniza mancare oamenilor strazii. Economiile sale banesti au fost donate copiilor abandonati sau orfani.

sursa: sanatate.bzi.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here