Connect with us

Diverse

Caz medical deosebit. Trei oameni i-au primit organele, dar odata cu tesuturile, li s-a mai transmis ceva

Published

on

Se stie ca in urma transplanturilor de organe boli infectioase pot ajunge de la donatori la cei care le-au primit. Un studiu recent a aratat insa ca si cancerul se poate transmite astfel.

Desi ce s-a intamplat e foarte trist, o tragedie, pentru ca trei oameni au murit, comunitatea stiintifica vorbeste despre un „caz extraordinar”, privind, evident, lucrurile din cu totul alt unghi, arata Live Science, citat de ziare.com

Dupa cum se arata in raportul publicat de American Journal of Transplantation, donatorul de 53 de ani a murit in urma unui atac vascular cerebral. Femeia nu suferea de vreo boala, asa ca organele ei au fost considerate viabile. Au fost facute chiar mai multe teste, inclusiv pentru cancer, dar nu s-a descoperit nimic.

Prin urmare, rinichii, plamanii, ficatul si inima au ajuns la oameni aflati in nevoie. Pacientul care a primit inima a murit la scurt timp, dar in acest caz moartea sa nu a avut vreo legatura cu cancerul.

In celelalte cazuri, cancerul a fost insa cel care a ucis, cancer transmis odata cu organele primite. Un singur pacient, si el infectat, a scapat.

La 16 luni de la transplant, o pacienta s-a simtit rau, iar analizele au dat de urma cancerului mamar in organism. ADN-ul celulelor canceroase a fost dovada clara a faptului ca boala fusese transmisa prin transplant. La un an distanta de la diagnostic, pacienta a murit.

A fost momentul cand ceilalti beneficiari ai organelor au fost notificati. Au fost efectuate teste, dar acestea au iesit negative. Ulterior, insa, pacientul care primise ficatul s-a dovedit a avea celule canceroase in organ, celule tipice cancerului la san. Pacienta a refuzat un nou transplant. A urmat tratamentul agresiv, care initial a parut ca e de ajutor. Cancerul s-a intors insa, fiind de aceasta data fatal.

Citește și:
Cauza invaziei de ţânţari care a afectat întreaga Europă

Pacientul care a primit rinichiul stang a fost de asemenea diagnosticat cu cancer mamar, la sase ani de la transplant. Boala se intinsese insa si la alte organe, asa ca in doar cateva luni a decedat.

Ultimul pacient care primise un organ de la femeia de 53 de ani a fost un barbat de 32 de ani, caruia ii fusese transplantat rinichiul drept. Organul a fost indepartat, barbatul a facut chimioterapie si, acum, la 10 ani de la transplant, este sanatos.

Potrivit medicilor, transmiterea cancerului prin transplant de organe se intampla foarte, foarte rar. Practic, riscul ca asa ceva sa se intample se situeaza intre 1 la 10.000 – 5 la 10.000, a declarat dr. Lewis Teperman, expert in transplantul de organe in New York.

Donatorii sunt verificati in detaliu, li se cunoaste istoricul, lor si familiilor lor. Toate acestea s-au intamplat si in cazul femeii de 53 de ani, dar boala nu a fost descoperita, pentru ca, cel mai probabil, era in primele stadii.

Iar faptul ca beneficiarii organelor femeii au luat medicamente care sa opreasca sistemul imunitar sa respinga organele primite a contat. Practic, nu au fost respinse nici celulele canceroase, care s-au dezvoltat in voie.

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister