Caz grav de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul paraziţilor extraşi din pielea acestuia i-a uimit pe veterinari

0
loading...

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo! News. Şarpele era infestat cu peste 500 de căpuşe.

Animalul, care a primit numele „Nike”, a fost preluat de cei de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.

Pitonul a fost dus la Currumbin Wildlife Hospital, unde i-au fost scoase 511 căpuşe. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, este posibil să mai fi rămas unele mai mici, sub solzi. Acestea vor fi eliminate cu ajutorul tratamentului care i-a fost administrat lui Nike.

Oamenii s-au bucurat că şarpele a trecut cu bine de această experienţă neplăcută. „Mă bucur că a fost găsit şi sper că se va reface în curând”, a scris cineva pe Facebook.

Căpuşele sunt insecte parazite ce populează suprafaţa corpului. Majoritatea se găsesc pe tegumentele mamiferelor, pe blana animalelor, pe pielea păsărilor şi chiar a reptilelor, informează Pest Control Expert. Căpuşele fac parte din aceeaşi clasă cu scorpionii şi păianjenii – arahnide, din subclasa acarieni. Sunt paraziţi hematofagi, hrănindu-se cu sângele gazdelor şi trăiesc pe o singură gazdă timp de câteva zile, daca nu sunt îndepărtate. Cele mai multe cazuri apar primăvara şi vara (până târziu, spre toamnă). Muşcăturile lor sunt indolore (de aceea prezenţa lor nu este simţită de către gazdă).

O parte dintre căpuşe nu transmit boli şi nici nu determină apariţia unor probleme grave de sănătate gazdei. Altele însă, reprezintă principalul vector al bolii Lyme sau al unui tip particular de menigoencefalită.

Sursa: MEDIAFAX


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here