DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Europa se confruntă cu o amenințare crescândă a focarelor de boli tropicale, deoarece temperaturile în creștere determinate de schimbările climatice creează un mediu propice de dezvoltare și răspândire a bolilor aduse de respectivele regiuni.

Ca urmare a temperaturilor ridicate, urmate de vremea umedă s-a înregistrat și o creștere accentuată a infecțiilor cu virusul West Nile, în comparație cu ultimii patru ani.

Până la mijlocul lunii august, în Europa, au fost înregistrate 400 de cazuri de îmbolnăvire cu acest virus transmis de țânțari, dintre care 22 de decese, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Printre țările afectate se numără Italia, Grecia, Ungaria, Serbia și România, scrie The Guardian.

Țânțarii și căpușele au sânge rece și sunt afectate de temperaturile mai ridicate. La temperaturi mai mari, numărul țânțarilor crește mai repede, la fel și agenții patogeni pe care îi poartă”, a declarat profesorul Jan Semenza, care conduce evaluarea științifică pentru ECDC.

Sursa: stirileprotv.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Cel mai citit articol din această săptămână

A fost recunoscut oficial drept al optulea continent al planetei

Se numește Zealandia și este un continent, scufundat în Oceanul Pacific, la nord de Australia și de Noua Zeelandă. Acest fragment din placa oceanică, ce se întinde pe 5 milioane de kilometri pătrați (cam două treimi din Australia învecinată), a fost recunoscut oficial în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here