Este bine sau nu să stăm să ne odihnim la umbra unui nuc?

0
loading...

Tradiţia populară spune că nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar care vrea să marcheze un eveniment foarte important din viaţa lui. O altă superstiție spune că nu este bine să plantăm nuci, deoarece, când trunchiul nucului va ajunge să aibă grosimea gâtului celui care l-a plantat, persoana respectivă va muri.

Cel mai cunoscut mit despre nuc este însă cel care susține că nu este bine să stăm la umbra sa. Frunzele de nuc conțin și degajă o mare cantitate de iod și juglonă. Din această cauză, petrecerea unui timp îndelungat la umbra unui nuc nu este indicată.

Umbra nucului este, de fapt, și benefică, și nocivă. Factorul „timp” este cel care face diferența.

Petrecerea unui timp indelungat la umbra nucului, zi de zi, afectează starea de sanatate (mucoasa nasului se poate inflama, pot sa apara episoade de cefalee si de tuse; se spune ca oamenii care au nuc in curte si stau multa vreme la umbra lui pot chiar sa moara „inainte de vreme”).

Explicatia consta in faptul ca frunzele nucului emana o cantitate destul de mare de iod. In schimb, acelasi iod face bine organismului, ajutându-l sa se vindece de racelile persistente daca persoanele cu astfel de probleme fac vara (cand din frunze se evapora mai mult iod) cateva plimbari nu prea lungi la umbra nucului.

Chiar dacă nucul este un sanitar al curţii, este indicat să fie plantat nu mai aproape de 50/100 de metri de casă, sau măcar în cel mai îndepărtat colţ al curţii.

Frunzele de nuc (tot datorita iodului) au proprietati dezinfectante si cicatrizante care ajuta in special la refacerea pielii. Astfel, ceaiul din frunze proaspete de nuc va este de folos in caz de eczeme, rani si ulceratii ale pielii (daca frunzele sunt deja uscate, efectul este foarte slab sau lipseste). In plus, infuzia concentrata din frunze de nuc ajuta (folosita extern) la stoparea sau încetinirea căderii parului, scrie realitatea.net.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here