Câte celule din organismul tău sunt, de fapt, umane? - Știința-Mister.ro
Connect with us

Medicină

Câte celule din organismul tău sunt, de fapt, umane?

Published

on

În majoritatea cărților de specialitate este scris că celulele microbiene din corpul oamenilor depășesc celule umane. Rapoartele spun că media ar fi de 10 la 1.

Mulți oameni de știință din domeniu spun că bacteriile sunt vitale pentru existența umană. În timp ce teoria este frumos prezentată, s-ar putea să nu fie adevărată, scrie Science Alert.

În 2016, o cercetare din domeniul microbiomului uman a constatat că nu există dovezi științifice care să susțină asta. Tot cercetarea a prezentat un raport între microbii și celulele umane din corp, iar rata ar fi de 1,3 la 1. Chiar și așa, dubii au existat.

Pentru a afla câte celule umane trăiesc în corp, o echipă de biologi, condusă de Ron Milo de la Institutul de Știință Weizmann, a propus o revizuire asupra populațiilor de microbi care trăiesc în interiorul nostru. Ei au descoperit că pentru un bărbat cu vârstă între 20 și 30 de ani, cu o greutate de aproximativ 70 kg și o înălțime de 1.70 metri, ar fi vorba de 39 de miliarde de celule bacteriene, care trăiesc printre 30 de miliarde de celule umane.

Astfel, studiul din 2016 s-a dovedit adevărat. Raportul este, într-adevăr, de 1,3 la 1. Deci, de unde a venit raportul de 10 la 1? S-a aflat că originea lui datează dintr-o lucrare publicată în 1970, scrisă de microbiologul american Thomas D. Luckey. El a estimat că există 100 de miliarde de microbi într-un gram de lichid intestinal uman sau în fecale.

Sursa: playtech.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Istorie

Cartea capodoperă a lui Aristotel publicată în 1684 a fost interzisă 300 de ani, deoarece oferea informații incredibile despre viața sexuală a acelor vremuri

Published

on

Cartea Aristotle’s Compleat Master-Piece, publicată după 1700, apoi interzisă aproape 300 de ani, a fost scoasă la licitaţie în Edinburgh. Informaţiile prezentate în acest manual de sex complet sunt detaliate şi pe înțelesul tuturor.

Deşi se spune că ar fi fost scris de Aristotel, e foarte posibil ca manualul despre sex, publicat în anii 1700 sub numele Aristotle’s Compleat Master-Piece, să fi fost scris de un autor care va rămâne necunoscut pentru totdeauna.

”Capodopera lui Aristotel”, care de fapt nu era nici capodoperă, nici scrisă de Aristotel, era o lucrare despre sex, nașterea și îngrijirea copiilor, publicată în 1684. Autorul, anonim, și-a însușit pseudonimul filosofului grec, pentru a da o altă ”greutate” scrierii sale. Asta pentru că ”Problemele lui Aristotel”, o carte de educație sexuală din secolul XVI, stabilise deja o reputație solidă în domeniu a filosofului. Cartea conține numeroase ilustrații, cele mai multe cu femei și copii. Căci, în acele vremuri, era cumva o provocare să aduci pe lume un copil perfect sănătos.

În volumul respectiv se regăsesc informaţii despre organele sexuale, despre virginitate şi pierderea acesteia, atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor. Ulterior, se vorbeşte despre tehnici de a rămâne însărcinată, despre cum îţi dai seama dacă porţi în pântec un băiat sau o fată, despre comportamentul gravidei, sfaturi în ceea ce privește nașterea şi o sumedenie de informații legate de sex şi conceperea unui copil.

Dacă unele informaţii par scandalos de explicite în zilele noastre, nu e greu de imaginat de ce acum mai bine de 300 de ani, cartea Aristotle’s Compleat Master-Piece a fost interzisă.

Spre exemplu, un pasaj referitor la organul sexual feminin: „Printre acestea se regăsesc aripile, care pot fi văzute atunci când buzele sunt îndepărtate. Ele sunt moi, cărnoase şi înconjoară clitorisul. Seamănă, atât la formă cât şi la culoare, cu penisul, fiind proaspete şi roşiatice. În timpul actului sexual se îndepărtează şi primesc între ele penisul.”

Un pasaj despre cum îţi dai seama dacă vei naşte o fată sau un băiat: „E semn că vei naşte băiat, dacă simţi prima dată sarcina în partea dreaptă a pântecului. La fel, ai burta rotundă şi mai ridicată decât atunci când ai fată. Când este fată, partea dreaptă a pântecului e mai umflată şi mai tare decât cea stângă şi sfârcul drept e mai roşu. Femeia are dureri mai puţine şi o sarcină mai uşoară dacă poartă băiat decât dacă poartă fată.”

Un alt pasaj interesant vorbeşte despre faptul că atât femeile, cât şi bărbaţii trebuie să simtă plăcere în timpul actului sexual. Altfel, dacă nu au orgasm, femeile nu pot rămâne însărcinate. Ulterior, prin 1800, când s-a descoperit că femeile pot rămâne gravide şi dacă nu simt plăcere, mentalitatea bărbaților şi, de altfel, a lumii întregi, s-a schimbat.

Recomandare:   Când se va produce următorul mare cutremur în România și care vor fi cele 6 semne care ar putea să-l prevestească

Dacă vreţi să citiţi întreaga carte online, intrați AICI. Din păcate, lipsesc ilustrațiile care sunt extrem de interesante.

Sursa: realitatea.net

Citește mai departe>>

Medicină

Ce este sindromul FOMO și cum poți scăpa de el

Published

on

By

Pentru o persoană activă, secolul 21 vine cu o serie de provocări neașteptate. Sindromul „Fear Of Missing Out” (FOMO) sau, în traducere, frica de a rata, reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme sociale, mai ales printre cei activi în social media, acolo unde Mashable notează că 56% dintre utilizatori sunt afectați de acest sindrom.

Pe scurt, sindromul FOMO se referă la teama de a nu rămâne pe dinafară într-un mediu în care știrile și informațiile rulează cu viteză și într-un volum foarte mare, oamenii pot călători rapid oriunde în lume, iar oportunitățile par la tot pasul. Specialiștii notează că acest sindrom poate duce chiar la anxietate și depresie, din cauza reflexului fiecărei persoane de a-și compara viața cu cea a celor din jur.

FOMO înseamnă nefericire

Aceasta este cea mai simplă definiție a acestui sindrom pe care experții de la Oxford au reușit să o ofere în urma unui studiu: „Am descoperit că cei care au un nivel scăzut de satisfacție fața de lucrurile fundamentale din viața lor, precum competența și autonomia, tind să fie la fel de nesatisfăcuți de calitatea vieții în general. Încetează să mai urmărești ce fac alții”, susțin profesorii de la Oxford, care recunosc că ultima parte e un sfat foarte ușor de oferit, dar extrem de dificil de urmat.

Cum poți aborda acest sindrom

Independența financiară joacă un rol important în lupta cu acest sindrom, dar și flexibilitatea de a lua decizii pentru satisfacția personală. Recompensa personală are, așadar un rol cheie în abordarea acestui tip de sindrom, iar prin asta ne putem referi atât la o vacanță mică de weekend, la o zi petrecută pentru schimbarea garderobei sau prin achiziționarea unui nou mobilier în casă. Te vei simți răsplătit pentru munca pe care o depui în fiecare zi, iar acest lucru te va motiva și mai mult.

Planificarea individuală, fie a vacanțelor, ieșirilor, banilor și investițiilor, gestionarea atentă a resurselor casei și stabilirea unor obiective mari sunt câteva dintre cele mai bune recomandări ale specialiștilor pentru a putea controla acest sindrom cu care, inevitabil, oricine se confruntă la un moment dat. Practic, încetează să mai cauți repere acolo unde nu există cu adevărat și construiește-ți propriile repere care să te inspire să evoluezi. În acest fel, planurile tale vor fi mereu pe primul loc și te vei simți cu adevărat recompensată, odată ce le-ai îndeplinit.

Sursa: psychologies.ro

Citește mai departe>>

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister