Connect with us

Istorie

Cand viața se răzbună pe copii. Ce s-a întâmplat cu urmașii celor mai malefici oameni din istorie

Published

on

Cei mai malefici oameni din istorie ne sunt prezentați din manuale, dar mai rar auzim de succesorii lor. Iar aceștia, de multe ori, sunt o parte importantă din istorie pe care o uităm.

Copiii și nepoții celor mai răi oameni care au trăit vreodată sunt adeseori uitați. Reputația strămoșilor lor îi urmărește invariabil. Fiecare dintre ei are o poveste, mai mult sau mai puțin legată de cine au fost părinții și bunicii lor.

Mai jos vei găsi o listă din care vei afla ce s-a ales de progeniturile celor care au scris istorie cu sânge rece. Unii s-ar putea să te surprindă – alții însă, nu chiar.

Cel mai mare fiu al lui Saddam Hussein a ajuns un violator și criminal

Uday Hussein, primul fiu al lui Saddam Hussein, ar fi fost moștenitorul de drept al averii tatălui său. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că Uday l-a ucis pe Kamel Hana Gegeo, valetul și degustătorul lui Saddam, cu un cuțit electric, în timpul unei petreceri din 1988.

Pe atunci, Uday a fost condamnat la moarte. Cu toate astea, a ajuns să scape cu numai trei luni în închisoare.

În vremea când Uday a fost liderul Iraq Olympic Committee și Iraq Football Association, avea obiceiul să tortureze sportivii care nu câștigau. Mai mult, s-a zvonit că răpea femei din Irak și le viola.

Atât Uday, cât și fratele lui, Qusay, au fost uciși în timpul unei bătălii din Mosul, în 2003.

Strănepoții lui Hermann Göring s-au sterilizat ca să nu nască alt monstru

Hermann Göring a fost un influent membru al partidului nazist. Bettina Göring este strănepoata lui. Din 2010, ea trăiește în Santa Fe, New Mexico, unde a practicat medicina pe bază de plante.

În documentarul realizat de regizorul israelean Chanoch Zeevi, „Hitler’s Children”, femeia a spus că atât ea, cât și fratele ei au decis să se sterilizeze.

„Am avut o legare de tuburi la vârsta de 30 de ani, pentru că îmi era teamă să nu creez un alt monstru”, a explicat Bettina Göring. „Arăt ca el de exemplu – ochii, pomeții, profilul. Arăt mai mult ca el decât propria lui fiică”.

Cel mai mare fiu al lui Fidel Castro s-a sinucis

În luna ianuarie a lui 2018, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, cunoscut ca „Fidelito”, s-a sinucis. Familia lui a spus că acesta s-a luptat cu depresia multă vreme.

Când tatăl lui a murit la sfârșitul lui 2016, lucrurile s-au înrăutățit.

Pentru multă vreme, Fidelito a fost asociat cu regimul politic al tatălui său. Spre sfârșitul vieții ajunsese însă să își limiteze implicarea guvernamentală, deoarece nu era de acord cu deciziile guvernului cubanez cu privire la criza de energie.

Copilăria lui Fidelito nu a fost cea mai ușoară. Părinții lui au divorțat când era mic. A trăit o vreme cu mama lui în Statele Unite ale Americii. Când s-a dus să îl viziteze pe tatăl lui în Mexic, acesta a refuzat să îl mai trimită înapoi la mama lui și l-a dus într-un final în Cuba.

Cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin a fugit de istorie în Statele Unite ale Americii

Svetlana Alliluyeva a fost cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin. Ea și-a schimbat ulterior numele în Lana Peters. Când avea doar șase ani, mama ei s-a sinucis, iar ea a rămas în grija tatălui și frațilot ei.

Unul din frații ei a murit în timpul celui de-al doilea război mondial, într-o tabără de concentrare, pe motiv că Stalin a refuzat să îl dea la schimb pentru un general german pe care îl avea în custodie. Un alt frate a murit la 40 de ani, din pricina problemelor cu alcoolul.

Peters a plecat din Uniunea Sovietică în 1967, a ajuns în Statele Unite ale Americii și a scris patru cărți auto-biografice. Două din cărțile ei au ajuns best-seller-uri. A fost căsătorită de trei ori, a avut trei copii și a murit de cancer în 2011.

Unul dintre cei 20 de copii ai lui Osama bin Laden suferă de tulburare bipolară

Osama bin Laden a avut 20 de copii. Omar bin Laden a fost unul din ei. Acesta l-ar fi urmat în exilul din Sudan între 1991 și 1996, apoi în Afghanistan. Acolo, acesta ar fi fost antrenat în tabere al-Qaeda când avea doar 14 ani. S-a lăsat însă după șase ani și a părăsit organizația cu permisiunea tatălui său, deoarece nu voia să omoare civili.

În 2010, el a scris cartea „Osama bin Laden: A Family Portrait”. În carte, el povestește cum „copiii au crescut în Arabia Saudită, Sudan și Afghanistan fără râsete sau jucării, erau bătuți constant și și-au pierdut animalele de companie în urma unor morți dureroase, cauzate de experimentele cu gaz otrăvit ale luptătorilor tatălui său”.

Tot în 2010, soția lui Omar a spus că suferă de tulburare bi-polară și că a fost internat într-un spital de psihiatrie, pentru că ar fi auzit voci.

Fiica lui Rudolf Höss a păstrat secretă identitatea lui pentru 40 de ani

Rudolf Höss, unul din cei mai mari criminali în masă din istorie, a fost responsabil pentru construirea taberei de concentrare Auschwitz din Polonia, unde puteau fi uciși 2.000 de oameni pe oră. Până la sfârșitul războiului, peste un milion de evrei și în jur de 20.000 de cetățeni de etnie rromă au fost exterminați acolo. Höss și familia lui au trăit într-o vilă exact lângă Auschwitz.

Brigitte Höss, fiica lui, a ascuns trecutul familiei sale vreme de 40 de ani. Ea nu a oferit detalii nici celor mai apropiați. După război, a plecat în Spania, unde a devenit model pentru Balenciaga. Tot acolo, s-a căsătorit cu un inginer irlandez-american. Cei doi s-au mutat în Washington D.C. În 1972, Brigitte a început să lucreze la o casă de modă deținut de un cuplu de evrei care evadaseră din Germania nazistă. A lucrat acolo vreme de 35 de ani. Ținutele create de casa de modă erau printre preferatele lui Nancy Reagan și Hillary Clinton.

Într-un interviu cu scriitorul Thomas Harding, Brigitte a spus că și-l amintește pe tatăl ei ca fiind „cel mai bun om din lume”. „A trebuit să o facă”, a zis ea. „Familia lui era amenințată. Noi eram amenințați dacă nu o făcea. Și a fost unul din mulți din SS. Erau alții de asemenea care ar fi făcut-o dacă nu o făcea el”.

Rudele lui Hitler sunt hotărâte să taie arborele genealogic

Peter Raubal, Heiner Hochegger și frații Alexander, Louis și Brian Stuart-Houston par să nu aibă nimic în comun. Peter a fost un inginer, Alexander un lucrător social. Louis și Brian conduc o afacere de amenajare teritorială. Peter și Heiner locuiesc în Austria, pe când cei trei frați Stuart-Houston trăiesc în Long Island, la câteva străzi distanță unii de ceilalți, potrivit All That’s Interesting.

Totuși, ei au ceva în comun – sunt ultimii membri rămași ai arborelui genealogic Hitler.

De îndată ce au aflat de istoricul familiei, frații Stuart-Houston au făcut un pact să nu facă vreodată copii, pentru ca arborele genealogic al lui Hitler să se termine cu ei. Verișorii lor din Austria au luat aceeași decizie – nici Peter, nici Heiner nu s-au căsătorit și nu au făcut copii.

Cei cinci bărbați nu au vrut să audă de posibilitatea de a primi drepturi de autor pentru cartea lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”. „Da, stiu despre toată povestea cu moștenirea lui Hitler” a declarat Peter pentru un ziar german. „Dar nu vreau să am de a face cu asta. Nu voi face nimic în privința asta. Vreau doar să fiu lăsat singur”.

sursa playtech.ro

Istorie

Cum erau judecaţi infractorii în Babilon după Codul de Legi al lui Hammurabi

Published

on

By

Deși Codul de Legi al lui Hammurabi este unul dintre cele mai renumite din lumea antică, cu siguranță nu este cel mai vechi și nici singurul. De fapt, el este precedat de cel puțin alte două coduri de legi, și anume: Legile lui Ur-Namma (circa 2100 î.Hr, ) și Legile lui Lipit-Ishtar (circa 1930 î.Hr).

Aceste texte vechi din Mesopotamia sunt „sculptate în piatră“, și deși le-au precedat cele ale lui Hammurabi, nu se poate spune cu siguranță dacă a fost influențat sau nu de precedentele în redactarea lor. Însă, cine a fost acest Hammurabi? Hammurabi a domnit asupra Babilonului între anii 1792-1750 î.Hr, fiind cel de-al șaselea conducător al primei dinastii de la conducerea acestui fascinant imperiu antic. În timpul domniei sale lungi, a contribuit la extinderea imperiului, cucerind orașele-state Elam, Larsa, Eshnunna și Mari.

Hammurabi s-a născut, probabil, în anul 1810 î.Hr. În anul 1792 î.Hr., la vârsta de 25 de ani preia puterea în Babilonia și devine rege. El făcea parte din ultima dinastie amorită care a condus Babilonul. Regatul său era la început redus numeric și teritorial. El a înțeles apoi că pentru a avea o politică externă de succes, trebuie să te ocupi mai întâi de politica internă. Astfel, el s-a ocupat în următorii 20 de ani de întărirea economică și socială a regatului. A ordonat construirea unor importante canale, a numeroase temple și a unor importante lucrări publice.

Codul lui Hammurabi sau Codex Hammurapi este cea mai veche culegere de legi, din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris probabil în jurul anului 1760 î.Hr., cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege și un Epilog. Codul de Legi al lui Hammurabi a supraviețuit trecerii timpului, deși de abia în secolul al XX-lea tăblițele sculptate au fost redescoperite de arheologi. Aceste legi definesc diferite tipuri de infracțiuni și sancțiunile care trebuie aplicate, marea majoritate a lor fiind de tipul „ochi pentru ochi”, dacă statutul social al victimei era același cu al agresorului. În cazul în care agresorul/ infractorul era o persoană din înalta societate, iar victima sa inferioară ca statut, atunci pedepsele erau mai blânde.

Hammurabi a fost venerat ca un zeu de către supușii săi. Oamenii îi aduceau ofrande mulțumindu-i pentru victoriile purtate, instaurarea păcii și lupta pentru o justiție dreaptă. Cu toate acestea, după moartea sa, realizările sale militare au fost reduse la minimum, iar reputația sa de rege milostiv și de legiuitor ideal au devenit intens dezbătute, oamenii schimbându-și părerile.

Sursa: cunoastelumea.ro

Citește mai departe>>

Dezvăluiri

S-a născut în 1828. Imagini video cu cel mai bătrân român care a trăit vreodată. Un cioban din Oltenia, Ilie Stamate

Published

on

O viaţă liniştită şi o dietă fără carne, dar cu multe verdeţuri. Acestea ar fi fost secretele longevităţii unui cioban din Oltenia care este personajul principal al unui documentar din colecţia British Pathé.

Filmuleţul îl prezintă pe Ilie Stamate, din satul Firizu din Mehedinţi, care ar fi murit la vârsta de 138 de ani.

O echipă Digi24 a stat de vorbă cu oamenii care l-au cunoscut pe matusalemicul oltean.

„În vremea revoluţiei din 1848 era flăcău în toată firea, avea douăzeci de ani. 49 de ani la 1877. 86 la izbucnirea primului război mondial. Şi 135 de ani la intrarea Ştiinţei Craiova în categoria A. Decanul de vârstă al ţării este bine-nţeles oltean.”

Un bărbat sprinten, cu barba sură şi îngrijită. Aşa şi-l amintesc săteni din Firizu pe moş Mandău. Printre cei care l-au cunoscut se află şi actualul decanul de vârstă al localnicilor, care are doar 99 de ani.

„A mai trăit el mult în urmă, i-a făcut primarul casă”, povestește un localnic. Unii dintre localnici cred că Ilie Stamate a trăit foarte mult pentru că a avut o viață liniștită. Alții spun că secretul său a fost dieta compusă în principal din verdețuri.„Era un om slab, trăia din animale, ciobănitul era activitatea lui, griji prea multe nu a avut”, spune un alt localnic.

„Moș Măndău, 112 ani, cam așa, nu a mâncat carne în viața lui, a mâncat numai urzici și dragavei”, consideră un altul.
„Când eram mici, venea de la serbarea de 23 August, ne aducea bomboane, ne duceam pe la el în vizită”, își amintește Ion Mogoșanu, strănepotul lui Ilie Stamate.
În registrul primăriei figureaza că moş Măndău ar fi trăit doar 96 ani.

„Nu se ştia anul când s-a născut și au zis: hai să punem si noi un an, ca să nu fie registrul fără an de naștere, au ajuns la concluzia să pună anul 1872, dar nu cred, am avut bătrâni de 90 de ani și spuneau că tot bătrân l-au știut”, declară Andronie Grigorie, primarul comunei Ilovăț.

“Nu se stie cati ani a avut cand a murit. Era un om batran, zicea ca la razboiul cu turcii el afacut de garda pe aici pe dealurile astea, dar nu s-au gasit actele lui. El nu e nascut aici in sat, s-au ghidat asa dupa ce a spus el. El a fost cioban la vite, umbla pe timp de iarna cu pieptul gol, el nu stia de frig, de nimic. Ningea pe el acolo la oi, unde era cioban si nu avea nimic, desi dormea afara”, spune Mihai Moti, fostul vecin al lui Ilie Stamate.

„Cand am venit l-am prins aici in sat, venea aici la el de pe la partid, cum era in vremurile acelea si ii aducea paine. Spunea ca el a mancat mai mult de astea vegetale, urzici, dragavei, nu carne. Avea carne, dar zicea ca nu e buna si ca tine capre ca sa bea lapte de capra”, spune si Maria Mantog, o localnica din Firizu (Mehedinti).

„L-am prins in viata, era un batran cu barba, cu parul alb, mergea in boata, avea niste oi cu care se ducea in vale. Veneau incontinuu masini de pe la Severin la el acasa fiindca era cel mai batran om din Romania si se auzise pana la Bucuresti.
Era un om bun, nu se certa cu nimeni. Manca mai mult verdeturi, numai ce producea prin gospodarie”, isi aminteste Constantin Negoita.

Despre el se ştie că a fost căsătorit mai bine de 50 de ani cu soţia lui, Stanca, după care a mai avut două neveste . Documentarul British Pathé susţine insa că Ilie Stamate s-a născut în 1828 şi a murit la vârsta de 138 de ani, în 1966.

Surse: digi24.ro, adevarul.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister