Connect with us

Istorie

Cand viața se răzbună pe copii. Ce s-a întâmplat cu urmașii celor mai malefici oameni din istorie

Published

on

Cei mai malefici oameni din istorie ne sunt prezentați din manuale, dar mai rar auzim de succesorii lor. Iar aceștia, de multe ori, sunt o parte importantă din istorie pe care o uităm.

Copiii și nepoții celor mai răi oameni care au trăit vreodată sunt adeseori uitați. Reputația strămoșilor lor îi urmărește invariabil. Fiecare dintre ei are o poveste, mai mult sau mai puțin legată de cine au fost părinții și bunicii lor.

Mai jos vei găsi o listă din care vei afla ce s-a ales de progeniturile celor care au scris istorie cu sânge rece. Unii s-ar putea să te surprindă – alții însă, nu chiar.

Cel mai mare fiu al lui Saddam Hussein a ajuns un violator și criminal

Uday Hussein, primul fiu al lui Saddam Hussein, ar fi fost moștenitorul de drept al averii tatălui său. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că Uday l-a ucis pe Kamel Hana Gegeo, valetul și degustătorul lui Saddam, cu un cuțit electric, în timpul unei petreceri din 1988.

Pe atunci, Uday a fost condamnat la moarte. Cu toate astea, a ajuns să scape cu numai trei luni în închisoare.

În vremea când Uday a fost liderul Iraq Olympic Committee și Iraq Football Association, avea obiceiul să tortureze sportivii care nu câștigau. Mai mult, s-a zvonit că răpea femei din Irak și le viola.

Atât Uday, cât și fratele lui, Qusay, au fost uciși în timpul unei bătălii din Mosul, în 2003.

Strănepoții lui Hermann Göring s-au sterilizat ca să nu nască alt monstru

Hermann Göring a fost un influent membru al partidului nazist. Bettina Göring este strănepoata lui. Din 2010, ea trăiește în Santa Fe, New Mexico, unde a practicat medicina pe bază de plante.

În documentarul realizat de regizorul israelean Chanoch Zeevi, „Hitler’s Children”, femeia a spus că atât ea, cât și fratele ei au decis să se sterilizeze.

„Am avut o legare de tuburi la vârsta de 30 de ani, pentru că îmi era teamă să nu creez un alt monstru”, a explicat Bettina Göring. „Arăt ca el de exemplu – ochii, pomeții, profilul. Arăt mai mult ca el decât propria lui fiică”.

Cel mai mare fiu al lui Fidel Castro s-a sinucis

În luna ianuarie a lui 2018, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, cunoscut ca „Fidelito”, s-a sinucis. Familia lui a spus că acesta s-a luptat cu depresia multă vreme.

Când tatăl lui a murit la sfârșitul lui 2016, lucrurile s-au înrăutățit.

Pentru multă vreme, Fidelito a fost asociat cu regimul politic al tatălui său. Spre sfârșitul vieții ajunsese însă să își limiteze implicarea guvernamentală, deoarece nu era de acord cu deciziile guvernului cubanez cu privire la criza de energie.

Copilăria lui Fidelito nu a fost cea mai ușoară. Părinții lui au divorțat când era mic. A trăit o vreme cu mama lui în Statele Unite ale Americii. Când s-a dus să îl viziteze pe tatăl lui în Mexic, acesta a refuzat să îl mai trimită înapoi la mama lui și l-a dus într-un final în Cuba.

Cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin a fugit de istorie în Statele Unite ale Americii

Svetlana Alliluyeva a fost cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin. Ea și-a schimbat ulterior numele în Lana Peters. Când avea doar șase ani, mama ei s-a sinucis, iar ea a rămas în grija tatălui și frațilot ei.

Unul din frații ei a murit în timpul celui de-al doilea război mondial, într-o tabără de concentrare, pe motiv că Stalin a refuzat să îl dea la schimb pentru un general german pe care îl avea în custodie. Un alt frate a murit la 40 de ani, din pricina problemelor cu alcoolul.

Recomandare:   Istoria sosirii țiganilor pe teritoriul României. „Poporul român a primit întotdeauna cu dispreţ acest neam“

Peters a plecat din Uniunea Sovietică în 1967, a ajuns în Statele Unite ale Americii și a scris patru cărți auto-biografice. Două din cărțile ei au ajuns best-seller-uri. A fost căsătorită de trei ori, a avut trei copii și a murit de cancer în 2011.

Unul dintre cei 20 de copii ai lui Osama bin Laden suferă de tulburare bipolară

Osama bin Laden a avut 20 de copii. Omar bin Laden a fost unul din ei. Acesta l-ar fi urmat în exilul din Sudan între 1991 și 1996, apoi în Afghanistan. Acolo, acesta ar fi fost antrenat în tabere al-Qaeda când avea doar 14 ani. S-a lăsat însă după șase ani și a părăsit organizația cu permisiunea tatălui său, deoarece nu voia să omoare civili.

În 2010, el a scris cartea „Osama bin Laden: A Family Portrait”. În carte, el povestește cum „copiii au crescut în Arabia Saudită, Sudan și Afghanistan fără râsete sau jucării, erau bătuți constant și și-au pierdut animalele de companie în urma unor morți dureroase, cauzate de experimentele cu gaz otrăvit ale luptătorilor tatălui său”.

Tot în 2010, soția lui Omar a spus că suferă de tulburare bi-polară și că a fost internat într-un spital de psihiatrie, pentru că ar fi auzit voci.

Fiica lui Rudolf Höss a păstrat secretă identitatea lui pentru 40 de ani

Rudolf Höss, unul din cei mai mari criminali în masă din istorie, a fost responsabil pentru construirea taberei de concentrare Auschwitz din Polonia, unde puteau fi uciși 2.000 de oameni pe oră. Până la sfârșitul războiului, peste un milion de evrei și în jur de 20.000 de cetățeni de etnie rromă au fost exterminați acolo. Höss și familia lui au trăit într-o vilă exact lângă Auschwitz.

Brigitte Höss, fiica lui, a ascuns trecutul familiei sale vreme de 40 de ani. Ea nu a oferit detalii nici celor mai apropiați. După război, a plecat în Spania, unde a devenit model pentru Balenciaga. Tot acolo, s-a căsătorit cu un inginer irlandez-american. Cei doi s-au mutat în Washington D.C. În 1972, Brigitte a început să lucreze la o casă de modă deținut de un cuplu de evrei care evadaseră din Germania nazistă. A lucrat acolo vreme de 35 de ani. Ținutele create de casa de modă erau printre preferatele lui Nancy Reagan și Hillary Clinton.

Într-un interviu cu scriitorul Thomas Harding, Brigitte a spus că și-l amintește pe tatăl ei ca fiind „cel mai bun om din lume”. „A trebuit să o facă”, a zis ea. „Familia lui era amenințată. Noi eram amenințați dacă nu o făcea. Și a fost unul din mulți din SS. Erau alții de asemenea care ar fi făcut-o dacă nu o făcea el”.

Rudele lui Hitler sunt hotărâte să taie arborele genealogic

Peter Raubal, Heiner Hochegger și frații Alexander, Louis și Brian Stuart-Houston par să nu aibă nimic în comun. Peter a fost un inginer, Alexander un lucrător social. Louis și Brian conduc o afacere de amenajare teritorială. Peter și Heiner locuiesc în Austria, pe când cei trei frați Stuart-Houston trăiesc în Long Island, la câteva străzi distanță unii de ceilalți, potrivit All That’s Interesting.

Totuși, ei au ceva în comun – sunt ultimii membri rămași ai arborelui genealogic Hitler.

Recomandare:   Orori ale trecutului. Călăul lui Stalin, cel mai mare ucigaș din istorie

De îndată ce au aflat de istoricul familiei, frații Stuart-Houston au făcut un pact să nu facă vreodată copii, pentru ca arborele genealogic al lui Hitler să se termine cu ei. Verișorii lor din Austria au luat aceeași decizie – nici Peter, nici Heiner nu s-au căsătorit și nu au făcut copii.

Cei cinci bărbați nu au vrut să audă de posibilitatea de a primi drepturi de autor pentru cartea lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”. „Da, stiu despre toată povestea cu moștenirea lui Hitler” a declarat Peter pentru un ziar german. „Dar nu vreau să am de a face cu asta. Nu voi face nimic în privința asta. Vreau doar să fiu lăsat singur”.

sursa playtech.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Dezvăluiri

Un raport CIA dezvăluie informaţii picante despre viaţa intimă a lui Adolf Hitler. Führer-ul ar fi fost atras de adjunctul său!

Published

on

By

CIA a declasificat un raport despre viaţa sexuală a lui Adolf Hitler. Acesta datează din anul 1943 şi se referă la viaţa pe care o ducea Adolf Hitler, inclusiv la relaţiile şi preferinţele sale sexuale.

Potrivit dosarului, care a fost întocmit de antropologul Henry Field pentru Biroul de Servicii Strategice, precursor al CIA, Adolf Hitler ar fi fost un sadomasochist bisexual, atras de adjunctul său, Rudolf Hess, care ar fi fost travestit. Raportul întocmit de Field, care primise ca sarcină să „adune toate informaţiile despre oficialii germani de rang înalt, inclusiv despre Adolf Hiltler“, după cum scrie „The Week“, a fost transmis preşedintelui american Franklin D. Roosevelt pentru a-i oferi acestuia cât mai multe date despre inamic, pornind de la obiceiuri alimentare şi până la gusturi în materie de muzică.

În acest raport, realizat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Henry Field a făcut speculaţii şi cu privire la viaţa sexuală a Führer-ului, ajungând la concluzia că „Adolf Hitler este un sadomasochist, care avea, probabil, tendinţe homosexuale”.

Agenţii americani ar fi primit informaţii interesante despre Hitler şi de la Ernst Sedgwick Hanfstaengl, afaceristul care l-a sprijinit pe dictator la începuturile NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – Partidul Naţional Socialist al Muncitorilor Germani) şi care, potrivit raportului, era „un prieten intim“ al acestuia, scrie Adevărul. După ce a căzut în dizgraţia Führer-ului, Hanfstaengl s-a refugiat în Regatul Unit şi le-ar fi spus agenţilor SUA că hostelul vienez în care locuia Hitler în tinereţe era cunoscut ca „un loc în care bărbaţi în vârstă se întâlneau cu bărbaţi tineri pentru a se deda plăcerilor homosexuale“. Totuşi, nu există nicio dovadă clară că Hitler ar fi fost implicat în tinereţe în astfel de acte.

Raportul analizează şi zvonurile care circulau în acea vreme cu privire la relaţiile sexuale care ar fi existat între Adolf Hitler şi adjunctul său Rudolf Hess, care ar fi venit la „baluri mascate îmbrăcat în femeie“, ceea ce i-a determinat pe membrii homosexuali ai partidului să-l poreclească „domnişoara Anna“ (Fräulein Anna). În concluziile sale, antropologul Henry Field a scris că viaţa sexuală a lui Adolf Hitler era „dublă, la fel ca viziunea sa politică“: în viaţa sa profesională era „atât socialist, cât şi naţionalist fervent“, iar în viaţa sa personală era „şi homosexual, şi heterosexual“.

Totuşi, unii experţi rămân sceptici cu privire la caracterul ştiinţific al acestui raport. Asta pentru că, spun ei, documentul are la bază „o analiză psihologică îndoielnică“. De altfel, raportul, care are 70 de pagini, conţine speculaţii potrivit cărora mamei lui Adolf Hitler i-ar fi plăcut „să fie agresată fizic de soţul ei, tatăl viitorului dictator“, însă nu sunt prezentate dovezi în acest sens.

Sursa: adevarul.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Diverse

Humanoizii care au locuit pe teritoriul actual al României acum două milioane de ani au trăit cu unelte primitive într-o lume a giganţilor

Published

on

By

Spaţiul carpato-danubiano-pontic a început să fie locuit încă de acum două milioane de ani. Există teorii care susţin că teritoriul de astăzi al României a devenit locuibil pentru specii de hominizi  după ce Marea Tethys s-a retras, lăsând locul uscatului, iar prezenţa acestora este dovedită de o serie de unelte rudimentare aparţinând, potrivit arheologilor, speciei Homo Erectus.

Teritoriul de astăzi al României, spun specialiştii, s-a „născut” acum 100 de milioane de ani. Cel puţin din punct de vedere geomorfologic şi cu o configuraţie asemănătoare. Aşa cum arată specialistul român în geografie Grigore Posea, în lucrarea sa „Geomorfologia României”, acest proces a început odată cu despărţirea plăcii africane de cea euro-asiatică acum 180 de milioane de ani în urmă. De altfel, în aceea perioadă, spaţiul carpato-danubiano-pontic era acoperit în totalitate de ape, mai precis de Marea Tethys, scrie „Adevărul”.

A fost nevoie de încă câteva zeci de milioane de ani, pentru ca prin orogeneza carpatică, lanţul Munţilor Carpaţi să se ridice din ape. Totodată la rândul său Marea Tethys s-a retras lăsând locul uscatului. Teritoriul locuibil era însă redus, fiind mărginit de alte mări de mici dimensiuni desprinse din uriaşa mare Tethys. Abia acum 2- 1.8 milioane de ani teritoriul de astăzi al României a devenit locuibil pentru specii de hominizi.

De altfel spaţiul carpato-danubiano-pontic la graniţa dintre Pliocen şi Pleistocen era ocupat de giganţi precum rinoceri, elefanţi şi cerbi uriaşi. Iar vegetaţia şi clima era caracteristică zonelor cu ierburi înalte, mărginite pe alocuri de păduri. Treptat în acest mediu ostil, omul a început să-şi facă apariţia. Există puţine dovezi privind existenţa omului pe teritoriul de astăzi al României. Unele dintre ele oferă cu certitudine un început al locuirii speciilor de hominide în spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Primele certitudini: unelte şi focuri în Oltenia şi la Botoşani

Primele descoperiri certe ce atestă prezenţa primilor oameni pe teritoriul de astăzi al României, sunt din paleoliticul inferior, adică din aceea epocă a pietrei de acum 1,2-1 milioane de ani în urmă. Prezenţa hominizilor este dovedită, spun arheologii, de o serie de unelte rudimentare din piatră de râu, găsite în special în Oltenia,Moldova dar şi în zone din Transilvania şi Dobrogea.

„În mod sigur, cele mai vechi dovezi despre existenţa comunităţilor omeneşti de pe teritoriul României constau în unelte rudimentare din pietre de prundiş de râu, lucrate pe o faţă (choppers) sau pe amândouă (chopping tools) care au fost folosite pentru cioplit, tăiat şi răzuit”, precizează Mircea Petrescu Dâmboviţa în „Istoria României de la începuturi până în sec al VIII-lea”. Importante sunt descoperirile din  Valea Dârjovului la Fărcaşele lângă Slatina dar şi în depresiunea Sibiului. În Dobrogea importante sunt descoperirile din Peştera Liliecilor, acolo unde au fost descoperite unelte primitive, arată şi Marin Cârciumaru în lucrarea sa ”Paleoliticul, epipaleliticul şi mezoliticul lumii”.

Propriu-zis aceste unelete erau folosite pentru a ciopli, tăiat carcase dar şi răzui carnea de pe os sau îndepărta pielea. Totodată în Moldova, în localitatea Mitoc, au fost descoperite dovezi certe ale prezenţei hominizilor pe teritoriul de astăzi al României, acum mai bine de 500.000 de ani în rumă. Este vorba despre despre o vatră de foc cu numeroase aşchii de unelte din piatră descoperită în localitatea botoşăneană. Aceste unelte sunt creaţia unor hominizi numiţi Homo Erectus, o etapă de tranziţie către omul modern sau o specie distinctă care a dispărut la un moment dat. Este un hominid apărut iniţial în Africa dar care a migrat către Asia şi Europa de-a lungul mileniilor. Cel mai vechi hominid homo-erectus descoperit pănă în prezent în Europa, a trăit acum 1.6 milioane de ani la Dmanisi în Georgia actuală. Sau cel puţin asta cred specialiştii care i-au cercetat puţinele rămăşiţe. Totodată alte resturi osteologice de Homo Erectus au fost descoperite în Spania la Gran Dolina, datările arătând că sunt vechi de peste 780.000 de ani.

Se presupune că erau gracili şi că puteau atinge şi 1.79 metri înălţime. Pielea era de obicei închisă dar prin aclimatizare, era posibil ca aceştia să fie suferit o adaptare la mediu şi implicit o deschidere a culorii pielii.  Homo Erectus erau în special culegători dar şi vânători. Totodată au fost prima specie umană care a folosit focul. Există dovezi arheologice că homo erectus gătea mâncarea. Totodată se bănuieşte că au fost primii hominizi care au folosit plutele pentru a trece peste întinderi mari de apă. Aceştia au trăit într-un mediu ostil pe teritoriul actual al României, cu teritorii întinse acoperite cu ierburi înalte şi prădători feroce. Greu de imaginat astăzi, dar în vremurile în care spaţiul carpato-danubiano-pontic era străbătut de homo erectus, teritoriul actual al României era populat cu elefanţi, rinoceri, zebre şi cerbi uriaşi.

Cele mai vechi rămăşiţe umane descoperite

Teritoriul de astăzi al României a continuat să fie locuit şi în Paleoliticul Mijlociu adică acum mai bine de 120.000 de ani în urmă. Mai precis spaţiul carpato-danubiano-pontic era străbătut de vânători neanderthalieni, mai ales în căutare de mamut şi cal sălbatic. Este vorba despre un hominid numit Omul de Neanderthal, cel care a coexistat inclusiv cu homo sapiens, omul modern. Era mic de statură dar foarte robust, mult mai puternic decât omul modern. Era specializat în vânătoarea animalelor mari precum ursul de peşteră, mamutul sau rinocerul lânos. Erau ultra-adaptaţi climei reci. Şi asta în condiţiile în care clima s-a schimbat radical, iar gheţurile au luat locul stepelor şi savanelor. De altfel primele oase umane descoperite vreodată pe teritoriul României aparţine acestor vânători puternici. Este vorba despre peştera de la Ohaba Ponor din judeţul Hunedoara.

Recomandare:   Descoperire uriaşă in Romania: Cetatea Veche din Sântana, de patru ori mai mare decât cunoscuta Troia

În această peşteră pe lângă stocuri de oase de urs de peşteră au fost descoperite şi trei falange aparţinând omului de Neanderthal. Totodată pe lângă resturile osteologice au fost găsite şi rămăşiţe ale uneltelor folosite de aceştia.   De altfel armele şi uneltele folosite de Omul de Neanderthal erau superioare celorlalţi hominizi. Erau diferite tipuri de suliţe şi lănci, unelte din silex lucrate cu fineţe dar şi cu diferite funcţionalităţi. ” În depunerile mijlocii din peştera de la Ohaba Ponor din Transilvania, s-au găsit cele mai vechi resturi fosile umane cunoscute până în prezent pe teritoriul României, respectiv trei falange de om(două de la mână şi una de la picior) atribuite Neanderthalului”, arată şi Mircea Petrescu Dâmboviţa în lucrarea amintită. Totodată prezenţa omului de Neanderthal este atestat şi în alte regiuni ale ţări. O descoperire impresionantă a fost făcută în anii 70 în judeţul Botoşani. Mai precis la Ripiceni pe malul Prutului, arheologii au descoperit o adevărată tabără a vânătorilor de mamuţi neanderthalieni cu numeroase unelte, adăposturi şi bineîneţeles fildeşi uriaşi de mamut.

Citeste mai mult: adev.ro/pbengv

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister