Connect with us

Istorie

Cand viața se razbună pe copii. Ce s-a întâmplat cu urmașii celor mai malefici oameni din istorie

Published

on

Cei mai malefici oameni din istorie ne sunt prezentați din manuale, dar mai rar auzim de succesorii lor. Iar aceștia, de multe ori, sunt o parte importantă din istorie pe care o uităm.

Copiii și nepoții celor mai răi oameni care au trăit vreodată sunt adeseori uitați. Reputația strămoșilor lor îi urmărește invariabil. Fiecare dintre ei are o poveste, mai mult sau mai puțin legată de cine au fost părinții și bunicii lor.

Mai jos vei găsi o listă din care vei afla ce s-a ales de progeniturile celor care au scris istorie cu sânge rece. Unii s-ar putea să te surprindă – alții însă, nu chiar.

Cel mai mare fiu al lui Saddam Hussein a ajuns un violator și criminal

Uday Hussein, primul fiu al lui Saddam Hussein, ar fi fost moștenitorul de drept al averii tatălui său. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că Uday l-a ucis pe Kamel Hana Gegeo, valetul și degustătorul lui Saddam, cu un cuțit electric, în timpul unei petreceri din 1988.

Pe atunci, Uday a fost condamnat la moarte. Cu toate astea, a ajuns să scape cu numai trei luni în închisoare.

În vremea când Uday a fost liderul Iraq Olympic Committee și Iraq Football Association, avea obiceiul să tortureze sportivii care nu câștigau. Mai mult, s-a zvonit că răpea femei din Irak și le viola.

Atât Uday, cât și fratele lui, Qusay, au fost uciși în timpul unei bătălii din Mosul, în 2003.

Strănepoții lui Hermann Göring s-au sterilizat ca să nu nască alt monstru

Hermann Göring a fost un influent membru al partidului nazist. Bettina Göring este strănepoata lui. Din 2010, ea trăiește în Santa Fe, New Mexico, unde a practicat medicina pe bază de plante.

În documentarul realizat de regizorul israelean Chanoch Zeevi, „Hitler’s Children”, femeia a spus că atât ea, cât și fratele ei au decis să se sterilizeze.

„Am avut o legare de tuburi la vârsta de 30 de ani, pentru că îmi era teamă să nu creez un alt monstru”, a explicat Bettina Göring. „Arăt ca el de exemplu – ochii, pomeții, profilul. Arăt mai mult ca el decât propria lui fiică”.

Cel mai mare fiu al lui Fidel Castro s-a sinucis

În luna ianuarie a lui 2018, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, cunoscut ca „Fidelito”, s-a sinucis. Familia lui a spus că acesta s-a luptat cu depresia multă vreme.

Când tatăl lui a murit la sfârșitul lui 2016, lucrurile s-au înrăutățit.

Pentru multă vreme, Fidelito a fost asociat cu regimul politic al tatălui său. Spre sfârșitul vieții ajunsese însă să își limiteze implicarea guvernamentală, deoarece nu era de acord cu deciziile guvernului cubanez cu privire la criza de energie.

Copilăria lui Fidelito nu a fost cea mai ușoară. Părinții lui au divorțat când era mic. A trăit o vreme cu mama lui în Statele Unite ale Americii. Când s-a dus să îl viziteze pe tatăl lui în Mexic, acesta a refuzat să îl mai trimită înapoi la mama lui și l-a dus într-un final în Cuba.

Cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin a fugit de istorie în Statele Unite ale Americii

Svetlana Alliluyeva a fost cea mai tânără fiică a lui Joseph Stalin. Ea și-a schimbat ulterior numele în Lana Peters. Când avea doar șase ani, mama ei s-a sinucis, iar ea a rămas în grija tatălui și frațilot ei.

Unul din frații ei a murit în timpul celui de-al doilea război mondial, într-o tabără de concentrare, pe motiv că Stalin a refuzat să îl dea la schimb pentru un general german pe care îl avea în custodie. Un alt frate a murit la 40 de ani, din pricina problemelor cu alcoolul.

Recomandare:   Ziua în care URSS a detonat "Bomba Țarului”, cea mai puternică din istorie, deasupra omenirii. "Părea că suge tot pământul de sub ea"

Peters a plecat din Uniunea Sovietică în 1967, a ajuns în Statele Unite ale Americii și a scris patru cărți auto-biografice. Două din cărțile ei au ajuns best-seller-uri. A fost căsătorită de trei ori, a avut trei copii și a murit de cancer în 2011.

Unul dintre cei 20 de copii ai lui Osama bin Laden suferă de tulburare bipolară

Osama bin Laden a avut 20 de copii. Omar bin Laden a fost unul din ei. Acesta l-ar fi urmat în exilul din Sudan între 1991 și 1996, apoi în Afghanistan. Acolo, acesta ar fi fost antrenat în tabere al-Qaeda când avea doar 14 ani. S-a lăsat însă după șase ani și a părăsit organizația cu permisiunea tatălui său, deoarece nu voia să omoare civili.

În 2010, el a scris cartea „Osama bin Laden: A Family Portrait”. În carte, el povestește cum „copiii au crescut în Arabia Saudită, Sudan și Afghanistan fără râsete sau jucării, erau bătuți constant și și-au pierdut animalele de companie în urma unor morți dureroase, cauzate de experimentele cu gaz otrăvit ale luptătorilor tatălui său”.

Tot în 2010, soția lui Omar a spus că suferă de tulburare bi-polară și că a fost internat într-un spital de psihiatrie, pentru că ar fi auzit voci.

Fiica lui Rudolf Höss a păstrat secretă identitatea lui pentru 40 de ani

Rudolf Höss, unul din cei mai mari criminali în masă din istorie, a fost responsabil pentru construirea taberei de concentrare Auschwitz din Polonia, unde puteau fi uciși 2.000 de oameni pe oră. Până la sfârșitul războiului, peste un milion de evrei și în jur de 20.000 de cetățeni de etnie rromă au fost exterminați acolo. Höss și familia lui au trăit într-o vilă exact lângă Auschwitz.

Brigitte Höss, fiica lui, a ascuns trecutul familiei sale vreme de 40 de ani. Ea nu a oferit detalii nici celor mai apropiați. După război, a plecat în Spania, unde a devenit model pentru Balenciaga. Tot acolo, s-a căsătorit cu un inginer irlandez-american. Cei doi s-au mutat în Washington D.C. În 1972, Brigitte a început să lucreze la o casă de modă deținut de un cuplu de evrei care evadaseră din Germania nazistă. A lucrat acolo vreme de 35 de ani. Ținutele create de casa de modă erau printre preferatele lui Nancy Reagan și Hillary Clinton.

Într-un interviu cu scriitorul Thomas Harding, Brigitte a spus că și-l amintește pe tatăl ei ca fiind „cel mai bun om din lume”. „A trebuit să o facă”, a zis ea. „Familia lui era amenințată. Noi eram amenințați dacă nu o făcea. Și a fost unul din mulți din SS. Erau alții de asemenea care ar fi făcut-o dacă nu o făcea el”.

Rudele lui Hitler sunt hotărâte să taie arborele genealogic

Peter Raubal, Heiner Hochegger și frații Alexander, Louis și Brian Stuart-Houston par să nu aibă nimic în comun. Peter a fost un inginer, Alexander un lucrător social. Louis și Brian conduc o afacere de amenajare teritorială. Peter și Heiner locuiesc în Austria, pe când cei trei frați Stuart-Houston trăiesc în Long Island, la câteva străzi distanță unii de ceilalți, potrivit All That’s Interesting.

Totuși, ei au ceva în comun – sunt ultimii membri rămași ai arborelui genealogic Hitler.

Recomandare:   Cum arată după 400 de ani, mărul gravitației a lui Newton? Este în perfectă stare și astăzi

De îndată ce au aflat de istoricul familiei, frații Stuart-Houston au făcut un pact să nu facă vreodată copii, pentru ca arborele genealogic al lui Hitler să se termine cu ei. Verișorii lor din Austria au luat aceeași decizie – nici Peter, nici Heiner nu s-au căsătorit și nu au făcut copii.

Cei cinci bărbați nu au vrut să audă de posibilitatea de a primi drepturi de autor pentru cartea lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”. „Da, stiu despre toată povestea cu moștenirea lui Hitler” a declarat Peter pentru un ziar german. „Dar nu vreau să am de a face cu asta. Nu voi face nimic în privința asta. Vreau doar să fiu lăsat singur”.

sursa playtech.ro

Istorie

Dovada torturii ce l-a ucis pe Iisus, descoperită în premieră după 2.000 de ani. „Această descoperire crudă şi înfricoşătoare rezolvă unul dintre marile mistere care au generat multe contradicţii de ani de zile”

Published

on

By

Un schelet roman vechi de 2.000 de ani, ce are o gaură în picior, reprezintă a doua dovadă fizică a tipului de „tortură ce l-ar fi ucis pe Iisus”.

Scheletul a fost descoperit în urma excavărilor realizate într-un mormânt din nordul Italiei, rămăşiţele având urme ale unei „leziuni particulare” pe călcăiul drept, aspect ce sugerează că bărbatul a fost crucificat. Conform Mail Online, în ciuda faptului că romanii au practicat crucificarea timp de aproape un mileniu pe mii de oameni, dovezile acestui ritual sunt rare.

Singurul exemplu al practicii este reprezentat de un cui de 19 centimetri descoperit în corpul unui evreu în 1968. Dovezile practicii sunt atât de rare deoarece crucile din lemn pe care le-au utilizat se dezintegrează rapid. De asemenea, piroanele ar fi avut proprietăţi magice, aşadar deseori erau furate de la victime. Oratorul roman Cicero scria că, „dintre toate metodele de pedeapsă, crucificarea era cea mai crudă şi înfricoşătoare”.

Scheletul în care a fost găsită a două dovadă a aceluiaşi ritual a fost descoperit la 60 de kilometri de Veneţia. „Importanţa descoperirii se află în faptul că este al doilea caz de crucificare documentat, din lume”, a declarat coautoarea Ursula Thun Hohenstein, din cadrul Universităţii din Ferrara.

Specialiştii au declarat că datarea cu radiocarbon a fost imposibilă din cauza stării alterate a scheletului. Specialiştii au descoperit, însă, alături de schelet şi cărămizi romane, fapt ce sugerează că rămăşiţele ar proveni din aceeaşi perioadă.

„Considerăm că crucificarea ar fi putut fi posibila cauză a leziunilor, însă interpretarea rezultatelor este dificilă din cauza stării în care se află oasele”, au notat specialiştii în cercetare. Bărbatul crucificat ar fi avut între 30 şi 34 de ani.

Sursa: descopera.ro

Citește mai departe>>

Istorie

Pedeapsa cu moartea în epoca lui Nicolae Ceauşescu: 104 persoane executate prin împuşcare. Cine a fost ultimul condamnat la moarte

Published

on

By

Regimul comunist instaurat în 1945 la Bucureşti a încercat să abolească toate formele de rezistenţă anticomunistă, modificând astfel legile penale şi reinstituind pedeapsa capitală. Pedeapsa cu moartea a fost reintrodusă în legislaţia penală din România printr-o serie de legi şi decrete, cele mai importante dintre acestea fiind Legea nr. 50 din 21 ianuarie 1945 şi Legea nr. 312 din 24 aprilie 1945. Existau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial decrete speciale date de regimul mareșalului Antonescu pentru a reintroduce această pedeapsă, precum și în timpul lui Carol al II-lea.

Până la acest moment pedeapsa capitală fusese abolită în România încă din vremea lui Alexandru Ioan Cuza și singurii care mai puteau cădea sub incidența ei erau militarii trădători (dezertori). România este prima țară europeană care a abolit această pedeapsă,în 1865, din păcate nu definitiv, scrie „Historia”.

Regimul comunist nu s-a limitat doar la a da legi, ci pe lângă aceasta au fost create şi organismele necesare aplicării ei. Aşa au fost înfiinţate tribunalele militare, instanţe cu rol de eliminare a tuturor oponenţilor regimului.

Un tribunal militar era considerat „braţul înarmat al poporului”. Pedeapsa cu moartea se aplica în primul rând celor care se răzvrăteau împotriva regimului, deţinuţilor politici, dar şi celor de drept comun, în această categorie intrând criminalii deosebit de periculoşi, violatorii sau toţi cei care comiteau infracţiuni grave împotriva ordinei şi liniştii publice.

Imaginea „călăilor”

Potrivit legilor, executarea celor condamnaţi la pedeapsa capitală se efectua prin împuşcare, de către plutoanele de execuţie. Fiecare pluton era alcătuit din 12 membri, care primeau încărcătoare cu câte 5 cartuşe şi trăgeau foc după foc.

„Călăii” erau foarte atent selecţionaţi, pe baza unui profil psihologic foarte bine conturat. Mai mult, ei semnau declaraţii de confidenţialitate, iar dacă divulgau secrete de serviciu puteau fi arestaţi şi condamnaţi la rândul lor la pedeapsa cu moartea.

În perioada ceauşistă, execuţiile se realizau doar în cadrul închisorilor Jilava şi Rahova. În documentele de arhivă se păstrează încă informaţii despre temutul „Fort 13” de la Jilava, adică spaţiul special amenajat pentru executarea condamnaţilor la moarte. În prezent, aici se află groapa de gunoi a penitenciarului. La Rahova, execuţiile se petreceau într-un poligon subteran, care, după 1990, a fost dezafectat, în momentul în care a început renovarea puşcăriei.

Ceremonialul executării

Până la momentul executării efective, un întreg ceremonial trebuia desfăşurat. Astfel, potrivit legilor, condamnatul la moarte era legat de mâini şi de picioare şi ţinut câteva ore într-o cameră întunecată, fără niciun pic de lumină. În momentul în care era scos din respectivul spaţiu, el devenea extrem de bulversat din cauza luminii de afară.

Ultimul condamnat la moarte

În epoca Ceauşescu (1965 – 1989) în România au fost condamnaţi la moarte şi executaţi prin împuşcare 104 oameni, intelectuali sau infractori de drept comun. De notorietate este cazul lui Ion Râmaru sau al lui Gheorghe Ştefănescu, botezat şi „Bachus”, afaceristul inculpat care a vândut milioane de litri de vin contrafăcut.

Ultimul român care a murit sub ploaia de gloanţe a plutonului de execuţie a fost Ion Pistol, cetăţean condamnat la pedeapsa cu moartea de Tribunalul Judeţean Teleorman, pentru omor deosebit de grav. Execuţia lui s-a desfăşurat pe data de 12 mai 1987.

Recomandare:   Totul în numele științei. Ororile de neimaginat a celui mai mare criminal pe care l-a cunoscut omenirea vreodată. Printre victimele sale și multi români

După căderea regimului comunist, pedeapsa cu moartea a fost abrogată prin Decretul – Lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990. Potrivit actualei legi penale din România, intrată în vigoare la 1 februarie 2014, cea mai gravă pedeapsă care i se poate aplica unui inculpat este condamnarea la pedeapsa închisorii pe viaţă.

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister