DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Potrivit specialiştilor, starea de rău în maşină apare ca un mijloc de apărare a organismului, din moment ce creierul crede că ai fost otrăvit.

O cercetare realizată de specialişti de la Universitatea Cardiff a arătat că acesta e felul în care organismul se apără. Atunci când suntem într-un mijloc de transport aflat în mişcare, aşa cum e maşina, creierul primeşte mesaje care se bat cap în cap legat de mediul înconjurător, arată Science Alert.

La fel se întâmplă şi atunci când organismul primeşte o doză de otravă. Iar a voma este cea mai simpla cale de a elimina neurotoxinele sau substanţele otrăvitoare din organism.

Dar de unde această stare de confuzie atât de puternică? Experţii cred că răul de mişcare apare pentru că oamenii au început să se deplaseze astfel de relativ puţină vreme, iar creierul nu s-a adaptat total.

Chiar dacă ne aflăm în obiecte aflate în mişcare – maşină, autobuz, barcă etc. – cele mai multe dintre simţurile noastre transmit faptul că suntem staţionaţi. Ceea ce, tehnic, este adevărat, pentru că de obicei călătorim aşezaţi pe un scaun.

Numai că, în acelaşi timp, creierul ştie că ne mişcăm, graţie senzorilor echilibrului din urechea internă. Prin urmare, mesajele pe care creierul le primeşte sunt confuze, de unde şi felul în care acesta se apără.

loading...

Ce poate ajuta în această situaţie? Cei mai mulţi dintre noi ştim deja: să privim pe geam, astfel încât creierul să realizeze că ne aflăm, într-adevăr, în mişcare. A privi o hartă sau a citi adesea înrăutăţesc lucrurile.

Însă, dacă realizăm că noi suntem cei care controlăm mişcarea, asa cum fac şoferii, de exemplu, senzaţia nu mai apare.

Citește și:
Trei specii bizare de pesti au fost descoperite in adâncurile Oceanului Pacific. Daca ar urca mai la suprafața, pur si simplu s-ar topi

Sursa: ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here