Articole adăugate recent

În pădurea de pe Insula Vashon, de lângă Washington, SUA, există o bicicletă într-un copac. Nu printre crengile sale, ci înfiptă în trunchi, la 3,7 m deasupra solului.

De zeci de ani, misterul pinului care a înghițit o bicicletă de copii îi șochează pe vizitatori. O poveste lacrimogenă spune că un copil care a plecat să lupte în Primul Război Mondial și nu s-a mai întors a legat bicicleta de copac. O poveste interesantă, dar falsă.

Bicicleta i-a aparținut unui băiat de opt ani pe nume Don Puz, conform ziarului Seattle Times. Povestea reală este prezentată de fostul şerif Don Puz, care acum locuieşte în Kennewick.

Acesta a crescut  pe insulă şi a trăit aici până în 1992. Puz a explicat cum  că în 1954 tatăl său a murit într-un incediu, lăsând-o pe mama lui cu cinci copii. Insula s-a mobilizat şi a donat diferite obiecte pentru a ajuta familia. Printre obiecte a fost şi bicicleta lui Don  ,, Nu mi-a plăcut niciodată aceea bicicletă, era precum o tricicletă, dar cu două roţi. Roţile erau dintr-un cauciuc tare şi coarnele erau subţiri şi înguste,” a afirmat el.

Familia s-a mutat într-o altă casă. ,, Ne plăcea să ne jucăm acolo, prindeam broaște. Intram mereu în bălți şi în noroi, era un loc frumos,” a adăugat el.

La mijlocul anului 1950, afirmă Puz, a uitat bicicleta într-o zonă mlăştinoasă şi nu a mai luat-o de acolo nciodată. Apoi în 1995, când îşi vizita una dintre surori care încă mai locuia pe insulă, aceasta l-a dus pe Puz să vadă obiectivele turistice ale zonei ,, primele cuvinte pe care le-am rostit au fost: ‘Asta e bicicleta mea’!”, a spus el. ,, Nu aveam nici un dubiu”, a adăugat Puz.. Nici după cele întâmplate Puz nu are vreun sentiment pentru bicicletă sau pentru noul ei statut. ,, O bicicletă nu poate avea nici un sentiment,” a spus Puz.

,,Nu mai este bicicleta mea,” spune Puz puţin melancolic. ,, Am aruncat-o acum mult timp, acum aparţine copacului,” a adăugat Puz.

Acum a devenit o atracţie turistică majoră şi o ţintă pentru colecţionarii de suveniruri care au furat mai multe părţi din bicicletă. Localnicii încearcă să o menţină în viaţă şi înlocuiesc părţile lipsă din bicicletă.

Citește și:
Descoperirea din Oceanul Pacific arată că omenirea nu mai are nicio şansă să supravieţuiască, dacă nu face ceva acum. Are de două ori dimensiunile statului Texas şi cântăreşte cât 500 de avioane Jumbo Jet. „Cum a fost posibil să se ajungă aici?”

În 1994, scriitorul local Berkeley Breathed a publicat o carte pentru copii intitulată Chemarea pădurarului roșu, care țese povestea bicicletei cu o narațiune de Crăciun.

sursa – descopera.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here