Misterul bicicletei care a crescut intr-un copac, devenind una cu acesta

0
loading...

În pădurea de pe Insula Vashon, de lângă Washington, SUA, există o bicicletă într-un copac. Nu printre crengile sale, ci înfiptă în trunchi, la 3,7 m deasupra solului.

De zeci de ani, misterul pinului care a înghițit o bicicletă de copii îi șochează pe vizitatori. O poveste lacrimogenă spune că un copil care a plecat să lupte în Primul Război Mondial și nu s-a mai întors a legat bicicleta de copac. O poveste interesantă, dar falsă.

Bicicleta i-a aparținut unui băiat de opt ani pe nume Don Puz, conform ziarului Seattle Times. Povestea reală este prezentată de fostul şerif Don Puz, care acum locuieşte în Kennewick.

Acesta a crescut  pe insulă şi a trăit aici până în 1992. Puz a explicat cum  că în 1954 tatăl său a murit într-un incediu, lăsând-o pe mama lui cu cinci copii. Insula s-a mobilizat şi a donat diferite obiecte pentru a ajuta familia. Printre obiecte a fost şi bicicleta lui Don  ,, Nu mi-a plăcut niciodată aceea bicicletă, era precum o tricicletă, dar cu două roţi. Roţile erau dintr-un cauciuc tare şi coarnele erau subţiri şi înguste,” a afirmat el.

Familia s-a mutat într-o altă casă. ,, Ne plăcea să ne jucăm acolo, prindeam broaște. Intram mereu în bălți şi în noroi, era un loc frumos,” a adăugat el.

La mijlocul anului 1950, afirmă Puz, a uitat bicicleta într-o zonă mlăştinoasă şi nu a mai luat-o de acolo nciodată. Apoi în 1995, când îşi vizita una dintre surori care încă mai locuia pe insulă, aceasta l-a dus pe Puz să vadă obiectivele turistice ale zonei ,, primele cuvinte pe care le-am rostit au fost: ‘Asta e bicicleta mea’!”, a spus el. ,, Nu aveam nici un dubiu”, a adăugat Puz.. Nici după cele întâmplate Puz nu are vreun sentiment pentru bicicletă sau pentru noul ei statut. ,, O bicicletă nu poate avea nici un sentiment,” a spus Puz.

,,Nu mai este bicicleta mea,” spune Puz puţin melancolic. ,, Am aruncat-o acum mult timp, acum aparţine copacului,” a adăugat Puz.

Acum a devenit o atracţie turistică majoră şi o ţintă pentru colecţionarii de suveniruri care au furat mai multe părţi din bicicletă. Localnicii încearcă să o menţină în viaţă şi înlocuiesc părţile lipsă din bicicletă.

În 1994, scriitorul local Berkeley Breathed a publicat o carte pentru copii intitulată Chemarea pădurarului roșu, care țese povestea bicicletei cu o narațiune de Crăciun.

sursa – descopera.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here