Connect with us

Istorie

Irma Grese, bestia cu chip de înger. Cruzimi de neimaginat săvârșite asupra prizonierilor de o nazistă de numai 19 ani

Published

on

Cunoscută drept „Frumoasa bestie”, „Îngerul blond de la Auschwitz”, „Hiena de la Auschwitz” sau „Bestia din Belsen”, Irma Grese a şocat prin cruzimea de care a dat dovadă. Ajunsă la Auschwitz la 19 ani, a torturat femei şi copii şi a ucis, în medie, 30 de oameni pe zi.

Irma Grese a avut o copilărie ce a fost marcată de abuzurile colegilor de școală. Mai mult, drama ei a început încă de acasă, întrucât mama ei s-a sinucis când ea avea doar 13 ani, lăsând-o în urmă pe ea și alți trei copii, o fată și doi băieți.

Irma, care era de o frumusețe răpitoare și impresiona privirile tuturor grație aspectului fizic plăcut, s-a simțit abandonată. A încercat să intre în Liga Fetelor Germane, celebra organizație pentru femei a Tineretului Hitlerist, dar tatăl ei nu și-a dat acordul. Astfel, ea și-a găsit refugiul în capcana utopică a idealurilor naziste. A încercat să devină asistentă, însă n-a avut noroc. Cererile pentru cursuri de specialitate i-au fost respinse și mai apoi a fost trimisă în lagărul de concentrare de la Ravensbruck, unde a trecut printr-un stagiu de pregătire pentru a deveni gardian.

În 1943, în luna martie, ea a fost transferată la Auschwitz, iar în doar câteva luni, până la sfârșitul anului, a ajuns femeia cu al doilea cel mai înalt rang al lagărului.

Ce a făcut, însă, în timp ce se afla acolo este de-a dreptul șocant. Irma Grese este cunoscută drept cea mai sadică nazistă, întrucât era foarte dură cu prizonierii, pe care-i tortura în cele mai cumplite moduri. Mai exact, ea îi biciuia până când își dădeau ultima suflare ori asmuțea câinii pe ei, până când rămâneau fără piele. Mai mult de atât, fără să aibă vreo remușcare, îi împușca ori îi gaza. Ucidea, în medie, cam 30 de persoane pe zi și nu se dădea în lături nici de la a tortura copii.

Irma ocupa a doua funcție din lagărul de la Auschwitz, după Maria Mandel. Avea în grijă 30.000 de prizonieri, între care femei poloneze și ungare. Îmbrăcată în uniforma ei și cu părul perfect aranjat, Irma impresiona prin aspectul fizic. Se plimba printre prizonieri și era însoțită de mai mulți câini, care erau tot timpul înfometați. Dacă ceva o deranja, ea asmuțea patrupedele împotriva oamenilor, care erau ulterior devorați. Se spune că aceasta era una dintre cele mai mari plăceri ale ei.

Un alt mod de tortură preferat de Irma era să lovească cu sânge rece prizonierii. Folosea un bici împletit și-i lovea pe prizonieri, în special pe femeile care arătau bine până le rupea pielea.

Gisella Perl povestește că: „[…] se plimba prin tabără, cu biciul ei gata pregătit și le alegea pe cele mai frumoase tinere și le tăia pe sâni cu sârmă împletită de la capătul biciului ei. Pe urmă, tăieturile se infectau de la păduchii și jegul care năpădea fiecare colț al lagărului. Rănile trebuiau deschise dacă se voia salvarea pacientei. Irma Grese șosea ca de fiecare dată să vadă cum decurge operația, lovind apoi victima dacă țipa de durere […].”

O altă supraviețuitoare, Olga Lengyel, amintește de relațiile homosexuale pe care le-a avut cu alte prizoniere, dar și de aventurile amoroase ale Irmei Grese cu ceilalți paznici. Se mai zvonea că-și împărțea patul cu însuși Josef Mengele. În mai multe rânduri, a și hotărât împreună cu el ce femei urmau să fie trimise în camerele de gazare.

Firea ei promiscuă a dus inevitabil la sarcini nedorite și nu avea nici o problemă în a apela tocmai la cele pe care le tortura când voia să se descotorosească de pruncii nenăscuți. În timpul avortului, pentru a se asigura că viața nu-i va fi pusă în pericol, obișnuia să țină un pistol la tâmplă celei care o ajuta.

Totodată, prizonierele care rămâneau însărcinate în urmă abuzurilor petrecute în lagăr nu găseau nici un pic de milă la Grese. În timpul nașterii, le lega picioarele, urmărind apoi cu satisfacție moartea nu doar a mamei, cât și a pruncului.

Citește și:
In 1958, Mao a ordonat uciderea a 600 de milioane de vrăbii. Milioane de oameni au murit anul următor

Grese a adoptat, de-a lungul timpului o atitudine ce oscila între indiferență și dispreț. Mărturisirile zecilor de persoane au confirmat perversitatea acesteia, dar și sadismul cu care făcea rău. Mai mult de atât, în ciuda vârstei fragede, ea având doar 22 de ani, Irma a dat de o cruzime de neimaginat și a fost condamnată la moarte pe 13 decembrie 1945. A fost executată în aceeași zi cu Juana Borman, ea fiind spânzurată.

Sursa: a1.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Mister bine păstrat de serviciile secrete: necropola uriaşilor din Argedava

Published

on

By

Serviciile secrete au păstrat, vreme îndelungată, o descoperire de excepţie din ţara noastră. Este vorba despre necropola de la Argedava-Popesti-Novaci, unde au fost găsite scheletele roz a nu mai puţin de 80 de uriaşi.

Se presupune că acestea au căpătat culoarea roz ca urmare a iradierii. Ele au o lungime de cinci metri. Despre această descoperire s-a vorbit în anul 2003, la un congres ştiinţific. Lumea ştiinţifică pare a nu fi interesată de o descoperire de excepţie care s-a făcut pe teritoriul României. Aceeaşi tăcere o păstrează şi oamenii de ştiinţă din SUA cu privire la descoperirea a 32 de schelete cu o lungime de aproape trei metri. Descoperirea a fost făcută în anul 1947, în Valea Morţii din Deşertul Colorado, unde există un complex de peşteri care se întinde pe o suprafaţă de 180 de mile. Alături de aceste schelete umane au fost descoperite rămăşiţe ale unor specii de dinozauri, tigri preistorici, elefanţi imperiali. În România au mai fost descoperite schelete de uriaşi la Cetăţeni, sub mănăstirea Negru Vodă, la Scăieni şi în Pantelimon, lângă Bucureşti, şi la Polovragi, în mai multe etape de săpături, finalizate până în 1994. Din păcate, aceste situri arheologice nu au fost cercetate. În anul 1974, în Munţii Apuseni, lângă cariera de calcar de la Ardeu, a fost descoperit un craniu cu dimensiuni foarte mari. Minerii care au descoperit craniul susţin că avea dimensiunile unui bostan. Maria Gimbutis este un reputat arheolog american care s-a arătat interesată de descoperirile făcute în România.

În una dintre lucrările sale, ea susţine că acum 7000 de ani, peste civilizaţia sedentară a venit din estul Europei o populaţie de uriaşi numită civilizaţia kurganelor. Uriaşii erau războinici, buni metalurgi, constructori. Ei au adus plugul metalic pe care, ulterior, populaţia sedentară l-a preluat în efectuarea lucrărilor agricole. Uriaşii au fost asimilaţi de masa de autohtoni de pe teritoriul ţării noastre. Pomeniţi de toate mitologiile lumii, uriaşii au fost una dintre cele patru rase de umanoizi de pe Pământ. Există multe zvonuri că ar fi fost găsite morminte ale unor asemenea fiinţe, dar nu a existat niciun om care să fi spus ca le-a văzut cu ochii lui. Cei interesati de subiect au mers pe urmele uriaşilor şi au găsit un om care a participat la săpăturile arheologice de la Argedava, judeţul Giurgiu. Ioniţă Florea (80 de ani) a văzut scheletele giganţilor. Iar arheologii ne-au explicat, de fapt, despre ce e vorba. „Aici era Nucetul. Părinţii mei spuneau că în aceste locuri stăteau uriaşii. Ei le spuneau jidovi,(citeşte şi Legenda Jidovilor Uriaşi) că aşa îi numeau aici pe uriaşi. Credeam că sunt poveşti, dar am avut ocazia să văd un schelet”, spu­ne Ioniţă Florea, în vârstă de 80 de ani, din comuna Popeşti, judeţul Giurgiu. Despre ce e vorba?  În nordul acestei localităţi a fost descoperită, în anul 1926, o cetate dacică, ieşită din comun prin mărime. Cel care a făcut săpături aici a fost arheologul Vasile Pârvan, care era convins că a găsit prima capitală a lui Burebista. S-au efectuat săpături în mai multe rânduri, până aproape de anul 2000. S-a dovedit în timp că a fost, într-adevăr, prima cetate de scaun a lui Burebista, care a unificat apoi toate triburile dacilor si a devenit un rege ce stăpânea aproape jumătate din Europa. Ceea ce a frapat la Argedava sunt informaţiile conform cărora, în timpul săpăturilor arheologice s-ar fi descoperit scheletele a 80 de uriaşi, adică umanoizi înalţi de aproximativ 4 metri. Acest lucru s-ar fi întâmplat prin 1946-1954. Informaţii despre schelete de uriaşi descoperite pe teritoriul României au mai existat. Dar până acum nu s-a gasit nicio persoană care să declare că le-a văzut.

„Eu am început să sap aici în 1947 cu echipa de arheologi. Ei au angajat vreo 30 de oameni din sat. Aveam atunci vreo 18 ani, eram cel mai tânăr, şi m-am dus pentru că ne dădeau 400.000 de lei pe zi. Puteam să cumpăr cu ei doar un kilogram de mălai. Era sărăcie la acea vreme. Odată, după ce am săpat la o adâncime de patru metri, am gasit o glavă (craniu – n.r.) foarte mare, cam de vreo două sau trei ori cât al unui om. Le-am spus arheologilor. Şeful era atunci Rosetti (Dinu V. Rosetti – n.r.). Ne-a trimis imediat acasă pe noi, sătenii, şi au săpat doar ei. Oasele le-au pus într-un camion cu prelată. Unde le-au dus, nu ştiu. Am săpat aşa timp de trei ani şi am mai găsit uriaşi. Să zic aşa, aveau vreo patru metri lungime. Când găseam oasele, arheologii ne trimiteau acasă, să nu vedem noi ce e acolo. Dar noi vedeam, că nu eram orbi. Ei, uite aşa am dezgropat uriaşi cu mâna mea în 1950″, a spus Ioniţă Florea.

La Argedava s-au mai gasit şi calendare solare asemănătoare cu cele de la Sarmizegetusa, dar care au dispărut, cu tot cu oasele de uriaşi, nu se ştie unde.

Sursa: teoriisecrete.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Diverse2 zile ago

Mister bine păstrat de serviciile secrete: necropola uriaşilor din Argedava

Serviciile secrete au păstrat, vreme îndelungată, o descoperire de excepţie din ţara noastră. Este vorba despre necropola de la Argedava-Popesti-Novaci,...

Dezvăluiri2 zile ago

O afirmație despre români extrasă din documente secrete ale Vaticanului de către un apropiat al Papei Ioan Paul al II-lea, a creat multă agitație în lumea academică

La orele de istorie am învățat ca limba romanească s-a născut după ce romanii au cucerit Dacia si au format...

Mistere2 zile ago

O teorie controversată, susține ca Eva nu ar fi fost prima femeie de pe Pământ, ci o anume Lilith, menționată chiar și de Biserica Ortodoxă Română

Apare o singură dată în Biblia aşa cum o ştim cu toţii – într-un capitol scris de Isaia şi acolo...

Diverse2 zile ago

Nimeni nu vorbește despre tragedia tăcută, care se dezvoltă fără oprire de câțiva ani în casele noastre și se referă la cele mai prețioase bijuterii ale noastre – copiii

Există o tragedie tăcută care se dezvoltă acum, din ce in ce mai mult în casele noastre, și se referă...

Medicină2 zile ago

Caprifoiul, planta cu efecte nebănuite, care curăță sângele și vindecă răni grave. In popor i se mai spune Mâna Maicii Domnului

Putina lume știe, dar caprifoiul este una dintre cele mai bune plante ce pot fi folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni....

Diverse7 zile ago

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of...

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister