Connect with us

Medicină

Bătrânețea nu e o stare naturală. E o boală pe care o provocăm alimentându-ne incorect. Sfaturi pentru viață lungă, de la un renumit medic bulgar

Published

on

Noi înșine ne distrugem viaţa!” – această afirmație aparține unui renumit medic genetician, profesorul bulgar Hristo Memerski. Aceste este autorul a zeci de cărți de genetica si a predat la peste 200 de universtati din 63 de tari. Bătrânețea nu e o stare naturala. E o boala pe care o provocam alimentându-ne incorect. 70 la suta dintre oameni mor pentru ca mănâncă orice si peste măsură.

Diabetul, ulcerul, infarctul miocardic, diferite tipuri de cancer sunt boli apărute de cele mai multe ori din cauza alimentației incorecte.  E suficient sa respecți normele de alimentație sănătoasa ca sa oprești procesul de îmbătrânire. Important e sa mănânci cu măsură.

Cele mai importante alimente care opresc îmbătrânirea: legumele, fructele, iaurtul, laptele si vinul. Da, vin. Dar vin veritabil si in cantitati mici. In Franta e vie traditia de a stropi carnea cu vin. Astfel, un francez traieste de obicei cu 10 ani mai mult decat un britanic. Pe primul loc insa e iaurtul natural, care e cel mai digerabil. El previne cancerul la stomac si colon, oprind si dezvoltarea osteoporozei.

Cea mai eficienta metoda de purificare a organismului si de pierdere in greutate este foarte simpla

In 500 g de iaurt, se adaugă 1 lingura de miere, 1 lingura de otet de mere, 1 lingurița de scorțișoara si 40 de picături de 30% de tinctura de propolis. Desertul poate fi completat cu afine, nuci, banane. Acest desert gustos pote fi consumat la micul dejun si la cina. Daca mănânci 2 linguri de desert la fiecare 2 ore, timp de 20 de zile, vei observa cum dispare burta, parul devine mai strălucitor, iar întregul organism regenerează.

Cele mai bune vitamine pentru frumusete se află in salatele de morcov si usturoi. In Azerbaidjan, un experiment a demonstrat proprietatile magice ale usturoiului. Intr-un pahar s-a turnat apa cu 80 de microbi patogeni. Un alt pahar cu usturoi a fost pus alaturi de primul. Peste câteva ore microbii au dispărut. Usturoiul i-au ucis de la distanta! Propolisul are proprietăți similare. El ucide virusii de gripa, lupta cu gastrita, colita, disbacterioza si previne cancerul. E suficient sa adaugi 20-30 de picături de propolis in 50 ml de apa si sa bei de 2 ori pe zi. Femeile pot sa prepare o solutie eficienta pentru frumusetea parului, unghiilor si pielii: se amesteca intr-un vas de sticla, in cantități egale miere, nuci, caise, stafide, lămâie si se consuma cate 3 litri pe zi.

In lume, au fost produse peste 200 de substanțe chimice care le dau alimentelor miros plăcut si aspect delicios. E dovedit deja ca aceste substanțe in forma concentrata pot duce la deces. Atunci cand cumperi produse, citeste cu atenție textul marunt de pe etichete. Anume in acest text mărunt informează despre componentele nocive ale produsului.

Citește și:
Mlaștina de la Iaz, lacul misterios din Romania care vindecă aproape orice boală. Cei în suferință trebuie doar să-și afunde picioarele în noroi

Nitratul de sodiu si nitritul de sodiu sunt printre cele mai frecvente componente nocive care distrug tinerețea si sănătatea omului. Aceste substanțe sunt folosite pentru a menține prospețimea carnii si pentru a preveni dezvoltarea botulismului in produsele alimentare conservate. Printre cei mai nocivi conservanti se numara butilatul de hidroxitoluen si hidroxianisolul butilat. Ele sunt folosite împotriva râncezirii uleiurilor pentru prăjit chips-uri si pentru prepararea salatelor. Sunt adăugate de obicei in prăjituri, gume de mestecat si paste, pentru a le mentine prospetimea si a le prelungi termenul de valabilitate.

Atenție, acestea sunt cele mai preferate produse alimentare ale copiilor. In afara de asta ele provoacă alergii si cancer. Nu mai putin periculoase pentru copii sunt sucurile, la a caror preparare se folosește ulei vegetal brominat. Acest compus e menit sa previna separarea dintre concentratul de suc si apa. Totusi, acest ulei este toxic pentru oameni. Bea sucuri din fructe proaspat stoarse.

La începutul secolului trecut oamenii consumau de 5 ori mai putin zahar decat acum. Zaharul mai e numit blestemul alb. El dauneaza inimii, plamanilor, rinichilor si stomacului. Uita de sucuri si băuturi carbogazoase. Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, nici măcar nu bănuiesc ca principala cauza a bolii lor e consumul excesiv de sare. Este deosebit de periculos sa mananci produse sărate pe stomacul gol. E o sinucidere.

Reteta pentru longevitate: 1. Nu consuma mai multe calorii decât cele pe care le arzi. 2. Mănâncă un mar in fiecare zi. 3. Bea apa rece si extracte din plante. 4. Du un mod activ de viata. 5. Fa dus in fiecare zi. 6. Dormi intr-o camera in care-i răcoare. 7. Găsește timp sa mergi pe jos sau cu bicicleta câte 10-15 km. 8. Fii cu prietenii, bucura-te, razi, nu renunta la sex. 9. Niciodata sa nu te gândești sau sa spui ca îmbătrânești.

Pe lângă rețeta de mai sus, renumitul medic bulgar mai recomanda acest remediu natural, care are puterea de a reduce la minimum riscul de a suferi de atac de cord, îmbunătățește funcțiile creierului, scade nivelul inflamațiilor din corp,reglează greutatea corporală și combate cu succes anumite tipuri de cancer. Pentru prepararea rețetei ai nevoie de 400 de grame de grâu, de 15 lămâie, 12 căței de usturoi, 1 kg de miere și 400 de grame de nuci.

Cele 400 de grame de grâu se pun într-un borcan peste care se adaugă apă fiartă. Amestecul se lasă așa peste noapte, după care se dă prin sită, se spală, apoi grâul se pune din nou în borcan. Acesta se mărunțește cu ajutorul râșniței, la fel și nucile, iar usturoiul se pisează bine.

Ingredientele se pun într-un vas de email, după care se adaugă și 5 lămâi mărunțite, cu tot cu coajă. De la restul lămâilor se folosește doar sucul, care se adaugă compoziției, apoi se amestecă bine cu o lingură de lemn, până când compoziția devine omogenă. La final se adaugă și mierea, după care compoziția se toarnă din nou în borcan și se deopozitează la frigider. După abia trei zile poate fi consumată compoziția obținută.

Citește și:
Ce înseamnă, de fapt, să mănânci sănătos? Medicul care te învaţă cum să mănânci corect: „Greutatea normală este cel mai puternic atu al sănătăţii noastre“

Ar trebui să iei 1-2 linguri din acest amestec cu 30 de minute înainte de micul dejun, de prânz, de cină și înainte de culcare. Remediul se ia până când nu mai rămâne nimic în borcan. Pentru prevenție, se face o cură o dată pe an. Pentru tratarea cancerului, se ia din două în două ore. Mai multe despre această cură găsești aici

Surse: garbo.ro; vindecatorul.wordpress.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister