Connect with us

Mistere

Cazul inexplicabil al unui băiețel care și-a amintit cum a murit în al II-lea Război Mondial, fiind pilot de avion. Deja vu sau reîncarnare?

Published

on

Un băiețel din Louisiana, SUA, pe nume James Leininger, iubea avioanele de jucărie. Micuțul părea sa aibă o atracție către meseria de pilot, încă de la vârsta de doi ani, atunci când s-a întâmplat ceva inexplicabil.

Băiețelul a început sa aibă coșmaruri cu o prăbușire oribila de avion. Nu bănuia nimeni ca ar putea fi vorba despre niște amintiri din viata anterioara. Coșmarurile au devenit din ce in ce mai clare pentru copil. Acesta striga în timpul somnului, lovind cu mâinile si picioarele in aer.

„Avion in flacari! Avion prabusit! «Micutul» nu poate sa iasa!” –  a strigat James intr-o noapte. Acesta a fost momentul in care Bruce, tatal copilului, a început sa facă cercetări.

Un alt episod care i-a determinat pe părinti să creadă că fiul lor a fost aviator într-o viata anterioară a fost atunci când, la vârsta de 3 ani, într-o filmare, James poate fi văzut înconjurând un avion ca şi cum ar face o verificare înainte de zbor. Asemeni unui pilot profesionist. Desenele făcute de el erau cu avioane în flăcări, deși la acea vârstă nici măcar nu știa să-şi scrie numele.

„De la doi ani avea coșmaruri ca este împuscat într-un avion de război. Treceam pe lângă camera lui si-l auzeam țipând: «Avion la pământ, foc, nu pot iesi!». Când l-am întrebat despre ce este vorba mi-a răspuns ca japonezii au tras in avionul lui”, a povestit Andrea, mama copilului.

La vârsta de 22 de luni, James a mers împreuna cu părintii sai la Muzeul Zborului din Dallas. La vederea avioanelor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, James a încremenit. In cele din urma, familia a fost nevoita sa părăsească muzeul.

Consiliat de un specialist despre reîncarnare, James Leininger a început să dea detalii extraordinare despre viata de pilot. James le-a spus părinților săi că avionul lui a fost lovit de japonezi şi s-a prăbușit. James i-a spus tatălui său că zbura pe un avion Corsair, iar apoi i-a spus: „Făceau pană de cauciuc mai tot timpul”. Istoricii şi piloții au fost de acord că pneurile avionului aveau de cele mai multe ori de suferit la aterizare. Micuțul a mai pomenit numele vasului de pe care decola (portavionul Natoma Bay),  folosit in Batalia de la Iwo Jima, din 1ebruarie – 26 martie 1945, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. El a dat si numele unui coleg, Jack Larson, lucruri pe care nu le-ar fi putut afla din documentare. La o simplă verificare, acestea s-au dovedit a fi adevărate. Mai mult, băiatul a mai dat câteva detalii despre cum a fost lovit avionul său, detalii care corespundeau 100% cu adevărul istoric.

A aflat apoi despre James Huston, un tanar pilot din Pennsylvania, care a murit in acea lupta. Porecla lui James Huston era „Micutul”, asa cum striga si James Leininger in cosmarurile sale. Coincidenta si mai mare face ca si pilotul si copilul sa fie numiti „James”.

Pe data de 3 martie 1945, avionul lui James Huston s-a prăbușit exact asa cum a descris copilul: a fost lovit in motor, ulterior cuprins de flăcări, prăbușindu-se in apa, unde s-a scufundat rapid.

Bruce si Andrea Leininger, parintii copilului, au declarat pentru „Daily Telegraph” ca la început au fost sceptici. Le venea greu sa creadă ca micuțul lor James ar putea avea amintiri din viata anterioara sau ar fi reincarnarea unei alte persoane. Fiind creștini convinși, reincarnarea nu era un subiect comun pentru ei. Mai mult decât atât, se gândeau ca in momentul in care vor face publice aceste informații, James ar putea fi subiect de glume.

Studii privind cazul lui James Leininger

Cazul lui James Leiniger a fost subiectul mai multor studii, insa nu s-a găsit o explicație pentru bizarul fenomen. Este extrem de greu de înțeles cum un copil cu o vârsta atât de frageda sa aibă amintiri atât de detaliate cu experiențe pe care nu avea cum sa le cunoască.

Au fost verificate peste 2500 de cazuri in care oamenii afirma ca au amintiri extrem de clare din viețile altor persoane. Știința încă nu oferă toate explicațiile in ceea ce privește legătura dintre spațiu si timp.

Ar putea exista un mecanism, undeva intre viata si moarte, care sa permită conservarea amintirilor unei persoane care se zbate in anumite circumstanțe. Intensitatea acestor senzații ar putea face ca energia emanata si starea de conștienta sa fie capturate cumva intr-o fuziune spatiu-timp.

Aceste amintiri blocate, ar putea deveni disponibile unei ființe in momentul nașterii. Nu in sensul unei reincarnări, ci in sensul unei transmutații, conform Psychology Today.

Citește și:
Un tânăr geniu din Rusia face dezvăluiri incredibile despre piramide și despre planeta Marte. Povestea sa pare desprinsă parcă dintr-un film SF

70% din populaţia lumii a trecut prin cel puţin un moment de deja vu. Psihanaliştii sunt de părere că experienţa deja vu are legătură cu amintirile din altă viaţă. Aceştia atribuie această senzaţie unui „scurtcircuit” la nivelul creierului, care determină creierul să confunde prezentul cu trecutul. Biserica exclude existenţa fenomenului de „deja vu”. 

Surse selective: libertatea.ro; cespun.eu

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Doru Dascalu

    24 noiembrie 2018 at 7:54 pm

    Să fim obiectivi și să acceptăm că corpul uman este un obiect pus în funcțiune și menținut de ființa energetică astrală, dotată cu conștiință, ființă care experimentează lumea materială prin simțurile corpului fizic. Ființele energetice fiind permanente ca existență, este logic ca la un moment dat să folosească alt corp fizic. Singura chestie curioasă este că ființele energetice evită legătura cu creierul uman conștient, ca să nu distrugă psihicul uman și să nu existe un conflict între două gândiri paralele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Tamam Shud – unul dintre cele mai mari mistere criminalistice din istorie

Published

on

By

Cazul „Tamam Shud” este unul dintre cele mai mari mistere criminalistice din istorie. „Misterul bărbatului din Somerton” (aşa cum mai este cunoscut „Tamam Shud”) a reuşit să pună în dificultate două generaţii de detectivi, iar multe întrebări au rămas fără răspuns până în ziua de astăzi.

La data de 1 decembrie 1948, la ora 6:30 dimineaţa, cadavrul unui bărbat în vârsta de aproximativ 40-45 de ani a fost descoperit în Somerton, Glenelg, Australia. Victima nu avea asupra ei nici un fel de act de identitate, dar poliţia a găsit într-un buzunar secret din pantalonii acesteia o bucată de hârtie pe care erau scrise două cuvinte: „Tamam Shud”.

În persana veche textul se poate traduce ca „terminat” sau „sfârşit”. Mai târziu s-a dovedit că acel bilet provenea dintr-o copie extrem de rară a cărţii „Rubaiyat of Omar Khayyam,” o colecţie de poezii şi poeme atribuite lui Omar Khayyám (1048 – 1131), poet, matematician, astronom şi filosof persan.

Considerat unul dintre „cele mai mari mistere din Australia”, cazul a fost extrem de mediatizat la acea vreme şi a dus la multe speculaţii în presă legate de identitatea victimei, evenimentele ce au condus la moartea acesteia, dar şi posibila cauză a morţii. Ceea ce parea a fi un cod secret, dar şi faptul că poliţia nu a putut stabili o cauză a morţii concludentă, nu au facut decât să accentueze interesul public pentru caz.

Misterul din jurul bărbatului neidentificat din Somerton s-a adâncit şi mai mult după ce autopsia nu a reuşit să stabilească cauza exactă a morţii, iar eforturile poliţiei s-au dovedit inutile în stabilirea identităţii victimei.

Principala cauza a decesului stipulata în timpul investigatiei (dar si dupa terminarea acesteia) a fost otravirea. Cu toate acestea, raportul toxicologic nu a scos la iveala nici o substanta straina în corpul victimei. În plus, conform raportului medicului legist, misteriosul barbat se afla într-o stare perfecta de sanatate la momentul decesului.

Alte întrebari fără răspuns apar la şase săptămâni de la descoperirea cadavrului, când o valiză din piele de culoare maro, ce se presupune ca ar fi aparţinut victimei, a fost găsita în gara Adelaide, la mica distanţă de Somerton. Cercetările au arătat ca valiza a fost plasata acolo în jurul orei 11 dimineaţa, în ziua precedentă crimei. Citeşte continuarea pe Mix de Cultură.

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Medicină

Copilul care a surprins știința. Născut cu doar 2% din creier, la cinci ani citește, numără, și merge la școală

Published

on

Când s-a născut, în 2012 Noah Wall aproape că nu avea creier și nimeni nu se aștepta să trăiască prea mult. Cinci ani mai mai târziu, micuțul a contrazis previziunile experților. Deși este paralizat de la piept în jos, el a reușit să se descurce și, spre uimirea tuturor, creierul lui a ajuns acum la dimensiuni aproape normale, conform bbc.com.

În uter, Noah a dezvoltat o complicație rară a spina bifida, hidrocefalie severă, iar cutia craniană s-a umplut cu lichid, zdrobindu-i creierul într-o “felie subțire de țesut”, conform ziarului Mirror din Regatul Unit. Părinții lui – Shelly și Rob – au fost sfătuiți să-l avorteze în cinci împrejurări. Au refuzat. Imediat după naștere, medicii au spus că Noah nu va supraviețui, iar dacă o va face va fi infirm și nu se va dezvolta normal. Părinții lui, Shelly și Rob, au fost sfătuiți în cinci ocazii diferite să renunțe la sarcină, dar au refuzat.  Având doar 2% din creier, Noah nu avea nicio șansă. Cel puțin așa susțineau medicii! Imediat după naștere, o rană deschisă de pe spate a fost închisă și un șunt a fost instalat pentru a drena lichidul din creier.

Chiar daca a supraviețuit dupa naștere, părintii au inceput sa faca pregatiri de înmormântare. Shelly și Rob au cumpărat un sicriu pentru bebeluș, dar nu au încetat nicio clipă să creadă că micuțul este nici mai mult, nici mai puțin decât un dar de la Dumnezeu. L-au luat acasă și toată familia l-a înconjurat cu dragoste și grijă 24 de ore zi, șapte zile din șapte. „Nu ne-am gândit niciodată la o întrerupere de sarcină și tot ce-am vrut a fost să-i oferim o șansă la viață. Cel mai greu a fost când am discutat despre funeralii și donarea organelor”, a declarat mama copilului publicației The Luminary.

Creierul lui Noah a început să crească și să crească și să crească. Un RMN efectuat când băiatul avea trei ani a evidențiat că în acel moment creierul lui avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal. Familia a continuat să-l stimuleze și să-l implice în activități care să ajute la dezvoltarea neurologică. Medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, neurochirurgul care se ocupă de Noah, îl numește pe micul ei pacient „un copil remarcabil”. Familia formată din cei 2 părinți și sora mai mare, Steph, continuă să-i mențină lui Noah creierul stimulat pentru a-l ajuta la creșterea neurologică.

Noah, care mereu zâmbește și arată empatie și dragoste prin cuvintele și faptele lui, învață să citească și să scrie, poate să numere până la zece și merge la școală. Creierul lui continuă să se dezvolte așa cum nimeni nu visa și după niște operații la șolduri, familia lui Noah crede că el chiar ar putea să meargă într-o zi. Având în vedere felul cum s-a desfășurat povestea până acum, puteți paria pe asta. Citeste mai multe pe altarulcredintei.md

Citește și:
"Creierul se îmbolnăvește din cauza noastră, pentru că nu știm să protejăm această „bijuterie" - Despre creier, cu cel mai mare neurochirurg din România -

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister