DISTRIBUIȚI

Articole populare azi

Medicii din Timișoara au ajuns din nou la limita, în lupta cu coronavirusul. Dupa o perioada buna de timp în care numarul noilor îmbolnaviri era tot mai mic, în ultima saptamâna, la spitalele dedicate pacienților confirmați cu Covid 19 locurile ajung, treptat, sa nu mai fie suficiente.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, cel mai performant din țara în lupta cu coronavirusul, mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii infectați cu SARS Cov 2, în timp ce și Spitalul CFR, unitate suport, începe sa primeasca tot mai multi pacienți cu forme ușoare ale bolii. Iar, potrivit medicilor, aproximativ 70% dintre cei care au ajuns în ultima vreme în spital sunt cei care cred în teoria conspirației.

A refuzat tratamentul și acum e la Terapie Intensiva

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamica continua, pentru ca ne ajutam cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensiva este plina, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus ca nu vrea sa facem experimente pe el. Din pacate, acum este la Terapie Intensiva și nu putem decât sa îi dam tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Medicii spun ca tot efortul depus pâna acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor și se așteapta ca situația sa devina critica.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

loading...

Cel mai citit articol din această săptămână

Camera de Chihlimbar – una dintre marile enigme ale istoriei

Creată în secolul al XVIII-lea, Camera de Chihlimbar a fost considerată cea de-a opta minune a lumii. După un timp, această cameră a devenit perla Palatului Ekaterinei din Petersburg. În timpul celui de Doilea Război Mondial, ea a dispărut într-un mod misterios. Există diferite...

1 COMENTARIU

  1. […] La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, cel mai performant din țara în lupta cu coronavirusul, mai sunt libere doar câteva paturi pentru a primi bolnavii… Continuarea aici: stiinta-mister.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here