Connect with us

Diverse

Apocalipsa nu a venit, dar omenirea s-a aflat de cel puţin cinci ori la un pas de ea. Situaţiile în care am fost în pragul distrugerii

Published

on

Apocalipsa reprezintă un subiect des vehiculat, care îngrozeşte oamenii. Teoria Sfârşitului Lumii ocupă, aproape lunar paginile ziarelor, dar, din fericire, nu se întâmplă nimic din ceea ce prevestesc acestea. Totuşi, pe parcursul istoriei, omenirea a fost pusă de mai multe ori în pericol de dispariție, iar cauzele sunt care mai de care mai diverse.

Cei de la Ranker au realizat o listă cu momentele când noi sau strămoșii noștri am fost în pericol de a dispărea complet de pe Pământ. De la epidemii de gripă la erupții de vulcan, oamenii au reușit să răzbată și să supraviețuiască.

Ciuma neagră care a decimat sute de milioane de oameni

Epidemia de ciumă neagră din secolul al XIV-lea a fost una din cele mai mari din istoria umanității. Atunci când a lovit, au murit în jur de 200 de milioane de oameni – cam jumătate din populația Europei din acea vreme. Boala a fost transmisă de puricii și șobolanii asiatici care au ajuns în Europa prin negustorii care călătoreau între cele două continente.

Gripa spaniolă care a ucis 5% din populația pământului

Această epidemie a ucis în 1918 peste 500 de milioane de oameni – aproximativ 5% din populația globului. Au murit până la 40% din cei infectați. A doborât cele mai îngrozitoare recorduri, omorând într-un an mai mult decât ciuma neagră în 100 și în 24 de săptămâni mai mult decât SIDA în 24 de ani.

Furtuna solară care a distrus comunicarea prin telegraf

În 1859, o furtună solară extrem de puternică a lovit Pământul, iar liniile de comunicare prin telegraf au fost complet distruse. Cerul s-a luminat atât de tare în toiul nopții încât oamenii au crezut că a venit dimineața – dar de fapt era o explozie solară cu energia a 10 miliarde de bombe nucleare.

Citește și:
Extincțiile în masă care aproape au spulberat toată viața de pe Pământ. Suntem în plină extincție chiar acum

Anul când nu a mai fost vară

Vulcanul Tambora din Indonezia a erupt în 1815 și au murit 71.000 de oameni, iar fenomenul de iarnă vulcanică s-a instalat un an mai târziu. Astfel, în vara lui 1816, recoltele au fost distruse de zăpadă, iar unele râuri au înghețat. Multe recolte au fost distruse, iar animalele au murit. A urmat cea mai mare foamete a secolului 19.

Războiul nuclear care nu s-a mai întâmplat

În 1980, în computerele de la North American Aerospace Defense Command a apărut o eroare – în loc de cifra 0, pe ecran a apărut cifra 2. Când membrii Air Force au văzut un mesaj care îi anunța că se apropie 220 de rachete de ei, s-au pregătit imediat să decoleze cu mai multe bombe nucleare la bord. Din fericire, eroarea a fost rezolvată la timp.

Sursa: playtech.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister