Connect with us

Medicină

Apa vie şi apa moartă din poveştile româneşti nu sunt doar mituri

Published

on

În mitologia românească, apa vie și apa moartă le conferă eroilor care o beau putere. Apa vie dă tinerețe veșnică și vigoare, iar cea moartă vindecă rănile. Ceea ce erau cândva basme, acum a devenit o realitate.

Conform descoperirilor care datează încă din 1939, de pe vremea când inginerul Marcel Violet a observat beneficiile apei de ploaie asupra plantelor și animalelor, s-au început cercetările pentru a se afla mai mult. Asta pentru că apa de ploaie avea o încărcătură energetică ce îi conferea anumite proprietăți.

Pe lângă Marcel Violet mai sunt și alți cercetători care au ajuns la concluzia că sub acțiunea unui câmp electromagnetic și sonor se poate obține un tip de apă cu efecte ca cele din povești. Gheorghe Lucaci, împreună cu prof. dr. Ion Mânzatu, au descoperit prin procesul de electroliză a apei că se disting două tipuri de apă: o apă vie – cea alcalină, cu efect pozitiv și stimulator, care se obține la polul negativ (catod) și o apă moartă – acidă, cu efect negativ și distrugător, care se obține la polul pozitiv (anod).

Apa alcalină are o mulțime de proprietăți vindecătoare

Consumul apei vii determină dezvoltarea țesuturilor sănătoase și vindecarea celor vătămate, iar apa moartă distruge bacteriile. În cazul animalelor, apa alcalină ingerată le face să crească mai repede, iar apa acidă ajută la distrugerea paraziților sau a diferiților dăunători.

Doctor Corneliu Moldovan, director general la Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă „Prof. Dr. Florin Brătilă”, este de părere că apa alcalină este benefică deoarece „Consumul regulat de apă alcalină poate preveni alături de o dietă alcalină, de practicarea exercițiilor fizice și de evitarea fumatului și a consumului de alcool, unele boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială, boli cerebro-vasculare şi boli canceroase”.

Unii medici recomandă apa acidă pentru bolile de piele precum psoriazis, arsuri sau răni externe. Această apă nu se consumă, ci se folosește numai extern. Doar apa alcalină se bea, fiind eficientă chiar și în tratarea cancerelor.

Medicii japonezi (precursorii utilizării apei alcaline ca tratament intern) indică următoarele afecţiunii ce pot fi curarisite cu ajutorul apei alcaline: artrită, dureri acute de cap, afecţiuni ale aparatului circulator, afecţiuni ORL, dereglări ale ciclului menstrual, aritmii, astm bronşic, boli ale organelor excretoare, gastrită, constipaţie, hemoroizi, boli de ochi.

Cura efectivă constă în: dimineața se bea jumătate de litru de apă alcalină la temperatura camerei, iar după aceea timp de 40-45 de minute nu se consumă nimic. Cu 45 de minute înainte de prânz sau cină se bea jumătate de litru de apă alcalină și nu se mai consumă nimic două ore după prânz sau cină.

Mituri despre apă

Mitul 1: Alcalinizarea cu bicarbonat de sodiu sau minerale este acelaşi lucru. Adăugarea de bicarbonat de sodiu în apă va schimba pH-ul . Cu toate acestea, nu veți primi nici beneficii antioxidante și nici oricare alte beneficii dintre cele menționate mai sus, pe care le puteți obține utilizând apă alcalină produsă cu un ionizator electric de calitate.

Mitul 2: Sucurile pot ține locul apei: „Atenție la băuturile artificiale (foarte des conțin, în cel mai bun caz, un procent ridicat de zahăr), colorate și adiționate cu tot felul de substanțe (caramel, acid carbonic, acid fosforic)… Pot cauza probleme fiziologiei aparatului digestiv (aerofagie, pirozis, meteorism, disbioză, flatulență)”, afirmă dr. Claudia Dămoc.

Mitul 3: 8 pahare cu apă pe zi te ajută să slăbești – mitul conform căruia 8 pahare cu apă pe zi te ajută la arderea grăsimilor a fost demontat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama. Concluziile unui studiu întreprins de ei au arătat faptul că un consum mai mare de apă duce la arderea grăsimilor, însă acest lucru nu are un impact semnificativ asupra greutății corporale.

În prezent oamenii de știință afirmă că apa alcalină are proprietăţi nebănuite ce așteaptă să fie explorate.

Cum puteți prepara apă alcalină în casă?

Apa alcalină are un nivel mai ridicat al pH-ului și poate neutraliza aciditatea excesivă a sângelui, poate stimula metabolismul și ajuta organismul să absoarbă mai eficient nutrienții, de aceea ar fi indicat să o consumăm cât mai des preparând-o chiar în casă. În plus, această apă ar preveni cancerul, artrita, precum și alte boli degenerative.

Vă puteți face apă alcalină acasă folosind o lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să umpleţi un recipient cu apă și să tăiați o lămâie în opt părți egale. Puneți bucățile de lămâie în apă, fără însă a le stoarce. Acoperiți recipientul și lăsați-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. În acest mod veţi obține apă alcalină.

Beneficiile apei alcaline

Apa alcalină are în compoziția sa mai mult oxigen și minerale alcaline față de apa acidă sau neutră. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

  1. Detoxifică. Consumul de apă alcalină neutralizează aciditatea şi îndepărtează reziduurile acide din celule şi ţesuturi. Elimină toxinele acumulate în organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente şi previne procesul natural de îmbătrânire. Reziduurile acide colectate în organism pot conduce la grave perturbări ce favorizează pierderea sănătăţii.
  2. Hidratează. Apa alcalină te ajută să redobândeşti sănătatea optimă pentru că este mult mai uşor absorbită la nivel celular, hidratând astfel organismul.
  3. Oxigenează. Apa alcalină acţionează precum un antioxidant, neutralizând în mod eficient acţiunea negativă a radicalilor liberi. În plus, poate chiar să-i transforme pe aceștia în oxigen pe care trupul îl poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravieţui într-un mediu oxigenat, alcalin.
  4. Alcalinizează pH-ul. Apa alcalină ajută la echilibrarea pH-ului organismului care tinde să fie acid ca urmare a alimentaţiei, stresului şi expunerii la toxinele din mediul înconjurător. Mediul alcalin este cel normal pentru sănătatea unei persoane.
  5. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar maximizând capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.
  6. Combate inflamația. Nivelul crescut de vitamina C din lămâie neutralizează efectele radicalilor liberi cu care vine în contact. Radicalii liberi pot distruge celulele sănătoase și provoacă inflamație în organism. Acesta este unul dintre motivele pentru care vitamina C s-a dovedit a fi utilă pentru reducerea unor simptome ale osteoartritei și artritei reumatoide.
  7. Antibiotic natural. Flavonoizii din lămâi au efecte antibiotice – ajută la prevenirea creșterii şi multiplicării bacteriilor patogene care cauzează infecții și boli.
  8. Proprietăți anticancerigene. Lămâile conțin flavonoizi unici care au proprietăți antioxidante și anticancerigene. De fapt, cercetările au arătat că substanțele din citrice, inclusiv din lămâi s-au dovedit a fi de ajutor în combaterea cancerului oral, pulmonar, de sân, stomac și colon.
  9. Beneficii pentru ficat. Apa cu lămâie ajută la întărirea ficatului prin furnizarea de energie necesară enzimelor hepatice.
  10. Sănătate pentru ochi. Vitaminele și carotenoizii din lămâi ajută la prevenirea degenerescenței maculare.

Sursa: suntsanatos.ro

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Studiu: cofeina protejează şi repară muşchiul inimii

Published

on

By

Consumul de cofeină a fost asociat cu un risc mai mic de apariţie a numeroase boli, inclusiv diabetul de tip 2, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, dar mecanismul care stă la baza acestui efect protector al cofeinei în fața bolilor nu este ușor de înţeles.

Un nou studiu, care a fost publicat în revista PLoS Biology, arată că o cantitate de cofeină echivalentă cu cea conținută în patru cești de cafea stimulează mișcarea unei proteine ​​reglatoare în mitocondrii, sporind funcția acestora și protejând celulele cardiovasculare.

Dr. Judith Haendeler și Dr. Joachim Altschmied de la Heinrich-Heine-University și IUF-Leibniz Research Institute for Environmental Medicine din Germania au demonstrat anterior că, în cazul unor concentrații relevante din punct de vedere fiziologic, cofeina îmbunătăţeşte capacitatea funcțională a celulelor endoteliale, care reprezintă interfaţa celulară dintre sângele circulant şi ţesuturile înconjurătoare, şi a mitocondriilor, organite celulare care sunt denumite „uzinele energetice ale celulei”.

Cofeina din patru ceşti de cafea protejează organismul în fața bolilor.

Într-un nou studiu, cercetătorii au arătat că o proteină denumită inhibitor 1B de kinază dependentă de ciclină (cunoscută și ca p27), un inhibitor al ciclului celular care poate fi reținut în citoplasmă inactivând rolul său inhibitor, a fost prezent în mitocondriile din principalele tipuri de celule ale inimii.

În aceste celule, p27 mitocondrial a stimulat migrarea celulelor endoteliale, protejând muşchiul inimii și a declanșat conversia fibroblastelor în celule conținând fibre contractile, toate acestea fiind esențiale pentru repararea musculaturii cardiace după un infarct miocardic.

Oamenii de știință au descoperit că cofeina a indus mișcarea p27 în mitocondrii, declanșând un lanț de evenimente benefice care s-au produs în cazul unei concentraţii de cofeină echivalentă consumului a patru căni de cafea.

Testele pe şoareci au dovedit că cofeina a avut un rol protector împotriva leziunilor cardiace la șoarecii pre-diabetici, obezi și la șoarecii mai în vârstă.

„Rezultatele noastre indică un nou mod de acţiune al cofeinei, care asigură protecţia şi repararea muşchilor inimii prin acţiunea p27 mitocondrial.

Aceste rezultate ar trebui să conducă la conceperea unor tratamente mai bune pentru protejarea muşchiului inimii, inclusiv luarea în considerare a consumului de cafea sau cofeină ca un factor suplimentar în dieta recomandată persoanelor în vârstă.

În plus, înţelegerea efectului pe care îl are cofeina asupra p27 mitocondrial ar putea conduce nu numai la o mai bună protecţie în fața bolilor cardiovasculare, dar, de asemenea, la îmbunătăţirea sănătăţii în general”, a declarat Dr. Haendeler.

 Sursa: Sci-News

Citește mai departe>>

Medicină

Sfaturile renumitului chirurg Amosov: „Omul se îmbolnăveşte din cauza lenii şi a lăcomiei”

Published

on

By

Nikolai Amosov a fost unul dintre cei mai renumiți chirurgi din lume. Cu toate că a fost mult timp bolnav, el a trăit până la o vârstă înaintată cu ajutorul unui regim dezvoltat de el însuși. Este autorul a mai mult de 400 de publicații științifice. Iată ce sfaturi a lăsat oamenilor:

  1. Nu te aștepta ca medicii să te facă sănătos

Medicii pot salva vieți, pot vindeca o boală, dar ei doar te vor readuce la start, în continuare totul depinde de tine. Nu trebuie să subapreciem puterea medicinei, dar nu este corect să ne bazăm exclusiv pe ea. Este recomandat să te ocupi independent cu sportul.

  1. Medicii pot vindeca o boală, dar tu ești responsabil pentru starea ta de sănătate

Sănătatea este energia de rezervă a întregului nostru organism. Ea este necesară pentru a asigura o funcționare optimă a corpului și a psihicului. Sănătatea este esențială pentru toate domeniile vieții noastre. De la o imunitatea mai bună, până la o îmbunătățire a calității vieții de zi cu zi.

  1. Fiecare știe ce înseamnă să fii bolnav

O stare de boală te poate împiedica să te simți fericit. De regulă, ea este determinată de factori externi sau de predispoziție a genelor.

Unele boli mărunte sunt de neevitat, dar este de preferat să facem tot ce e nevoie să nu fim victima unor boli mai grave. Ele apar mai ales din cauza unui mod de viață irațional.

  1. Trebuie să adopți un mod de viață sănătos

Mai întâi, trebuie să consumi produse cu o cantitate minimă de grăsimi, 300 g de fructe și legume zilnic. Apoi, trebuie să practici exerciții fizice. Dacă la muncă petreci timpul într-u mod pasiv, atunci în mod neapărat trebuie să faci sport.

Este recomandat minim o oră pe zi, sau cel puțin 20-30 de minute. În final, cel mai important este să înveți să deții controlul asupra psihicului tău. Dacă simți că ai surplus de adrenalină, poți scădea cantitatea ei prin exerciții fizice intensive.

  1. De ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?

Dacă ar duce un mod de viață sănătos, rata bolnavilor ar fi mult mai mică. Dar puține persoane au voința să se impună să urmeze un regim.

  1. În lume există medici incompetenți

Există medici care nu pot pune nici o diagnoză fără consultarea unor cărți sau a unor medici mai competenți decât ei. Problema acestor medici este faptul că ei nu se dezvoltă în domeniu. Ei își îndeplinesc muncă fără nici o satisfacție.

Pe de altă parte, există și unele preconcepții în medicină. Din cauza unor interpretări eronate a studiilor în domeniu s-a răspândit multă informație falsă, a căror victime devin medicul și pacientul.

De exemplu, există mitul că numărul persoanelor cu cancer a crescut în mod vizibil, dar acest lucru nu este adevărat. Numărul persoanelor cu cancer la stomac chiar a scăzut.

  1. Caută un doctor bun

Ai încredere în recomandările pe care ți le oferă medicul și nu te panica dacă el te asigură că nu este cazul. Nu deveni dependent de medicamente și consultațiile medicale. Prețuiește-ți sănătatea și nu deveni un ipohondru.

Deși era chirurg, dr. Amosov întotdeauna repeta aceste cuvinte ”chirurgia nu se oprește la operație”. Prin aceste cuvinte chirurgul încerca să spună că nu este suficient să faci o operație bună pentru a reface pacientului sănătos. Foarte important este ca organismul să poată ”asimila” operația reușită, adică să fie în stare să suporte operația și să se poată reface după ea. Însă organismul nu va putea face asta dacă este slăbit de boală, adică are o imunitate slabă. Iată de ce dr. Amosov recomanda insistent pacienților săi ca după operație să consume un amestec special, care ar umple organismul cu vitamine.

Pasta pentru imunitate a dr. Amosov

Ingrediente:

500 g stafide brune

500 g smochine

500 g caise uscate

500 g miere

500 grame prune uscate

2 pahare de nuci

1 lămâie

Cum se prepară pasta:

Toate ingredientele trebuie tocate bine după care se amestecă până la omogenizare completă.

Se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de masă, până la finisare.

Această pastă se recomandă nu doar persoanelor care au trecut prin operație și au nevoie de o imunizare rapidă a organismului, dar tuturor, pentru că cu toții avem nevoie de un organism sănătos în stare să învingă toate bolile și virușii.

Sursa: uti24.ro

Citește mai departe>>

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister