Până la vaccin, apa de gură ar putea ajuta în lupta cu virusul conform unui studiu al cercetătorilor americani

1
loading...

Potrivit unui studiu de la Penn State College of Medicine, apa de gură și alte produse nazale și orale ar putea fi folositoare pentru reducerea încărcăturii virale din gură după infecție și ar putea ajuta la reducerea răspândirii virusului SARS-CoV-2, care produce COVID-19.

Echipa de oameni de știință, condusă de profesorul Craig Meyers, specialist în Microbiologie și Imunologie, a experimentat efectele mai multor clătiri orale și nazofaringiene într-un cadru de laborator pentru capacitatea lor de a inactiva coronavirusurile umane, care au o structură similară cu SARS-CoV-2.

„În timp ce așteptăm ca un vaccin să fie dezvoltat, avem nevoie de alte metode pentru a reduce transmisia. Produsele testate sunt deja disponibile și deseori fac parte deja din rutina zilnică a oamenilor”, a spus Craig Meyers.

Pentru a măsură cât de mult din cantitatea de virus a fost inactivat, cercetătorii au combinat soluțiile diluate și culturi celulare umane. Apoi, aceștia au numărat câte celule au rămas în viață după câteva zile de la expunerea cu soluția virală și au folosit numărul pentru a calcula cantitatea de coronavirus uman inactivat în urma expunerii la apa de gură sau produsele orale.

Ca și rezultat, multe dintre produsele de gargară și apa de gură au inactivat virusul. Totodată, multe produse au inactivat peste 99,9% din virus după doar 30 de secunde de expunere și unele au inactivat 99,99% din virus după alte 30 de secunde, potrivit descopera.ro.

„Oamenii care sunt COVID-19 pozitivi și se întorc acasă pentru a rămâne în carantină ar putea transmite virusul la cei alături de care locuiesc. Anumite profesii precum dentiștii și alți lucrători medicale au un risc constant de expunere. Sunt necesare studii clinice pentru a determina dacă aceste produse pot reduce cantitatea de virus din pacienți și de la cei care l-ar putea răspândi prin vorbit, ruse sau strănut. Chiar dacă folosirea acestor produse ar reduce cu 50% transmisia virusului, impactul ar fi major”, a mai spus Meyers.

Întregul studiu poate fi  AICI.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here