În cadrul unei conferinţe de presă, cercetători de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) au anunţat că a fost descoperit bosonul Higgs, supranumit „Particula lui Dumnezeu”.

Savanţii de la Geneva au anunţat că sunt aproape siguri că au descoperit bosonul Higgs. Aceştia au precizat totuşi că trebuie să mai facă teste pentru a fi 100% siguri că au găsit ceea ce căutau.

Anunţul a fost primit cu aplauze furtunoase.

Profesorul Peter Higgs, cel care a prezis existenţa acestui particul, a precizat că nu se aştepta ca această descoperire să aibă loc în timpul vieţii sale.

Prima oară când fizicienii au afirmat că bosonul Higgs există a fost în 1964. Peter Higgs, profesor la Universitatea Edinburgh şi cel după care a fost numită particula, participa şi el la conferinţa de miercuri. Un VIDEO in care e explicat bosonul Higgs pe intelesul tuturor, aici.

Conducerea de la CERN le-a cerut savanţilor să atingă „nivelul cinci sigma” ceea ce înseamnă să fie siguri în proporţie de 99.99995% că bosonul Higgs a fost descoperit.

Aflarea „particulei lui Dumnezeu” este considerată esenţială în descifrarea Universului.

Fizicienii susţin că rolul ei este de a da masă particulelor care alcătuiesc atomii. Fără această masă, particulele ar călători prin cosmos cu viteza luminii, fără a fi capabile de a se uni pentru a forma atomi, care alcătuiesc tot ceea ce cunoaştem din Univers, de la oameni la planete.

Rolul acceleratorului de particule de la Geneva este de a ciocni fascicule de protoni la viteza luminii, pentru a recrea condiţiile care au existat cu o fracţiune de secundă dupa Big Bang.

Dacă teoriile fizicienilor sunt corecte, câţiva bosoni Higgs ar trebui să fie creaţi în fiecare trilion de ciocniri, înainte de a se descompune rapid.

Citește și:
Cum să dormi puţin, dar să te trezeşti odihnit: tehnicile folosite de Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali

Această descompunere ar urma să lase în urmă o „amprentă” care să fie observată pe graficele cercetătorilor.

Sursa: Stirile Pro TV


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

4 COMENTARII

  1. Nu este denumita particula lui dumnezeu,ci particula dumnezeu ca o ironie pentru ca ea a creat tot.trebuie sa mai studiati si comportamentul si efectele sale pentru ca dati informatii eronate.

  2. Existența de la bază nu ține de actul creator,adică ea este de la sine,fapt pentru care asupra ei nu se poate interveni ,situație ce o face nedeterminată empiric!

  3. DUMNEZEU A CREAT TOTUL.CUM?ASTA NU VOM STI NICIODATA .CHIAR DACA A FOST BIG BENG[nu stim sigur] viteza de expaniune a particulelor era mult mai mare decat viteza lumini,timpul era altul,chiar si particulele.Lucifer a cazut ca vrut sa-l egaleze pe Dumnezeu.Ar trebui sa avem grija de planeta asta si sa ne bucuram de viata.sa scapam de globalism si de furia si lacomia care distruge Pamantul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here