Connect with us

Știință

Amplasarea optimă a routerului în casă se poate face cu ajutorul unei formule matematice sau a unei aplicaţii Android

Published

on

Fizicianul Jason Cole a utilizat formula lui Helmholtz pentru a găsi cel mai bun loc pentru router pe baza planului casei.

Cole a încercat să găsească o metodă exactă, ştiinţifică, prin care să stabilească care este cea mai bună amplasare a routerului în propria locuinţă pe baza optimizării semnalului Wi-Fi.

Pentru aceasta Cole a realizat mai întâi planul casei şi a estimat valorile indicelui de refracție pentru pereții locuinţei sale. În continuare a folosit ecuația lui Helmholtz pentru a modela propagarea undelor electromagnetice emise de routerul pe care îl utilizează.

Cole a explicat pe blogul său metoda matematică pe care a folosit-o pentru modelarea undelor electromagnetice.

 

Inițial, Cole a obţinut o soluţie la care, probabil, ne aşteptam cu toţii. Cel mai bun semnal Wi-Fi se obţine dacă amplasăm routerul în mijlocul locuinţei, deşi nu toată lumea preferă să aibă routerul în mijlocul camerei de zi, din motive uşor de înţeles.

În continuare, Cole a ţinut cont de absorbția undelor electromagnetice în materialele pereţilor locuinţei, cum ar fi betonul, care împiedică o reflexie perfectă a undelor electromagnetice şi formarea unei unde staţionare.

Astfel a rezultat un model matematic al propagării undelor electromagnetice care descrie mult mai exact  semnalele Wi-Fi.

În cele din urmă, Cole a concluzionat că îndepărtarea de router provoacă scăderea calității semnalului Wi-Fi recepţionat, dar dacă routerul este amplasat într-o poziţie corespunzătoare, atunci putem beneficia de un semnal wireless de calitate în fiecare cameră a locuinţei noastre, aşa cum se poate vedea în clipul video de mai sus.

Pentru a ne ajuta să găsim cel mai bun loc pentru router, fără să fim nevoiţi să utilizăm formule matematice complicate, Cole a creat chiar și o aplicație Android, denumită WiFi Solver FDTD, care analizează semnalul Wi-Fi în interiorul locuinţei.

Citește și:
Metodele la care apelează știința pentru a învia oamenii în viitor. Să fie asta o poartă către nemurire?

Sursa: Ştiinţa Online

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicină

Cercetătorii din Israel susţin că au descoperit tratamentul pentru cancer: „Într-un an vom avea un tratament care va lecui complet cancerul!”

Published

on

By

O echipă de cercetători israelieni a anunţat ca a descoperit un tratament pentru cancer care urmează să fie disponibil în cursul anului viitor, potrivit publicaţiei Jerusalem Post.

Tratamentul pentru cancer denumit MuTaTo (multi-target toxin) a fost dezvoltat de Accelerated Evolution Biotechnologies.

„Suntem de părere că în decurs de un an vom oferi un tratament care va lecui complet cancerul. Tratamentul nostru va fi eficient chiar din prima zi a administrării, va dura undeva în jurul câtorva săptămâni, va avea efecte secundare minime şi nu va costa mai mult decât cele prezente acum pe piaţă”, a declarat Dan Aridor, directorul companiei Accelerated Evolution Biotechnologies pentru sursa citată.

Acest tratament va utiliza o schemă care combină utilizarea peptidelor anticancerigene care ţintesc fiecare celulă cancerigenă şi a unei toxine care suprimă aceste celule.

Oamenii de ştiinţă implicaţi în acest proiect au precizat că schema de tratament va fi adaptată pentru fiecare pacient, în funcţie de tipul de cancer de care suferă.

„Probabilitatea de a avea mai multe mutaţii care să modifice toţi receptorii în acelaşi timp scade puternic odată cu majorarea numărului de ţinte vizate. În loc să atacăm receptorii unul câte unul, noi atacăm câte trei receptori în acelaşi timp”, a declarat şi dr. Ilan Morad, directorul Accelerated Evolution Biotechnologies şi cel sub îndrumarea căruia s-a desfăşurat cercetarea.

Reprezentanţii companiei israeliene au mai precizat că această nouă terapie este un fel de „antibiotic” pentru cancer.

Sursa: formaremedicala.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister