Connect with us

Diverse

Ai o masina diesel? Iata de ce trebuie sa te gandesti serios sa renunti la ea

Published

on

Un raport al specialiștilor în industria auto arată statistici îngrijorătoare pentru iubitorii de motoare diesel. Numărul mașinilor diesel e în scădere și nu va dura mult până ce vor dispărea.

Statisticile se referă la nivel european și, după cum știi, Germania a fost prima țară, în mod bizar, care a pus problema interzicerii autoturismelor diesel. Motivul des invocat e că această motorizare este foarte poluantă, dar, evident, există și alte motive care nu sunt spuse oficial. Sigur, atât timp cât prețul motorinei va continua să crească, așa cum se tot întâmplă de aproape un an, șoferii se vor orienta către alte tipuri de vehicule.

Un studiu efectuat pe luna mai a acestui an, arată că vânzările auto au avut o creștere semnificativ mai mică, față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea vânzărilor a fost de doar 0,5%, față de mai 2017. Sigur, optimiștii ar spune că măcar vorbim de o creștere, chiar dacă e infimă.

Acel procent nu înseamnă că anul acesta s-au înregistrat vânzări mai puține, dimpotrivă. Bilanțul total este mult mai mare, chiar de nivel istoric, mai ales dacă ne uităm la cifrele pe plan național, la care România e fruntașa Europei (surprinzător).

De asemenea, în primele cinci luni ale lui 2018 s-a putut observa o creștere imensă a popularității SUV-urilor sau crossover-urilor. Europenii, indiferent că vorbim de cei din vest, din centru sau din est, se orientează tot mai mult spre mașini mai puternice și mai spațioase, iar SUV-urile satisfac cu ușurință aceste cerințe.

SUV-urile au fost cel mai bine vândute mașini în 23 din cele 27 de state ale Uniunii Europene. Volumul vânzărilor a fost cu 24,2% mai mare decât al celorlalte segmente auto, care au cunoscut o scădere drastică de 8,5%. Cele mai multe vânzări, până la epuizarea stocurilor, s-au înregistrat pentru piețele din Grecia, Croația, România și Portugalia, în această ordine.

Citește și:
Locul din Banat care sfidează nu doar timpul, ci chiar și tehnologia modernă. Turiștii străini sunt atrași ca un magnet de Morile de apă la Rudăria

Brandurile cu cele mai multe cereri sunt chiar Renault și Dacia. Renault cu al său Captur, iar Dacia, evident, cu Duster, care e mult mai popular în restul Europei decât e în România.

Iar aceste creșteri s-au înregistrat pentru toate categoriile de SUV-uri. Inclusiv SUV-urile compacte sunt extrem de căutate. Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai și Peugeot 3008 se numără printre ele.

Acum vine reversul: vânzările de mașini diesel au scăzut cu 19% față de mai 2017, iar cifra arată în continuă scădere, pe măsură ce prețul motorinei devine tot mai puțin convenabil.

Vânzările de mașini diesel au ajuns la o pondere de numai 36% din piață (aproximativ 500.000 de automobile), valoare la care nimeni nu s-ar fi gândit că vor ajunge vreodată nici în urmă cu zece ani, când dieselul lua avânt.

Motoarele pe benzină, în schimb, au crescut cu 15%, valoare care a urcat la 56% din piață, respectiv 784.000 de unități.

Iar la un moment dat, probabil și acestea vor scădea dramatic, până extincție, odată ce mașinile electrice vor deveni mai populare și mai eficiente. Deocamdată, acestea din urmă nu ating cotele celorlalte tipuri de motorizări din cauza lipsei infrastructurii necesare unui sistem electric.

sursa playtech.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister