A trecut vremea cand a fi acoperit de tatuaje era de rau augur. Ca si acum, in urma cu 3.000 de ani nu erau privite neaparat cu ochi rai. Iar cand cea care le purta era un reputat vrajitor, cu atat mai putine erau de comentat.

In situl Deir El-Madina, din Egipt, au fost descoperite ramasitele unei femei, vechi de 3.000 de ani, acoperita cu tatuaje, despre care se crede ca era vrajitoare, in acea vreme o respectata figura religioasa.

Ce frapeaza la ramasitele acesteia sunt ochii care par a te vedea oriunde pe corpul ei ai privi – un detaliu gasit adesea in templele vremii, arata Science Alert.

Femeia nu avea mai mult de 25 – 34 de ani cand a murit, au anuntat autoritatile egiptene.

Ramasitele au fost descopoerite inca de acum patru ani, insa, fara cap, maini, picioare sau pelvis era greu de spus cui apartineau, ce varsta avea persoana respectiva. A durat ani pana ce informatiile au fost puse cap la cap. Vizibile erau insa tatuajele, care intrigau si mai mult.

Unele dintre ele infatisau flori de lotus, altele babuini asezati – ceea ce sugereaza puteri magice in ceea ce priveste vindecarea sau protectia in fata bolii. In plus, multe dintre desene au fost astfel realizate incat sa fie vizibile.

Insa ochii care te tintuiau de oriunde ai fi privit trupul au fost cei care au frapat si au facut ca cercetarile sa continue.

Astfel de tatuaje erau rezervate figurilor importante inca de acum 5.000 de ani. Insa rareori au fost gasite, de aceea ramasitele descoperite in 2004 sunt foarte importante.

Citește și:
Legenda primei femei-vampir din România: „Ioana Constantinescu a murit la 27 de ani, după ce și-a băut propriul sânge!”

sursa ziare.com


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here