Nu mai înghițiți tone de pastile. Recomandarea unui doctor japonez: ” Pentru o sănătate de fier aveți nevoie de cu totul altceva”

3
loading...

Alimentația echilibrată și corectă este o parte a stilului de viață ce îi caracterizează pe japonezi, aceștia fiind printre primele locuri în lume la capitolul longevitate, calitate a vieții și tinerețe îndelungată.

Hiromi Shinya este un renumit doctor japonez, cu peste 40 de ani de experiență, ale cărui lucrări sunt dedicate principiilor alimentației corecte. Gastroenterologul a întocmit un program de nutriție, folosit chiar și de unele celebrități și afirmă că starea de sănătate poate fi restabilită fără nici un medicament, doar revizuind și schimbând modul în care te alimentezi.

Primul pas spre refacerea organismului este, în opinia să, renunțarea la obiceiurile proaste. În plus, medicul susține că întrebuințarea excesivă în alimentație a produselor animaliere influențează negativ starea de sănătate. În această lista neagră sunt incluse și produsele lactate. Acestea conțin grăsimi oxidate și, odată ce intră în intestine, sporesc numărul bacteriilor dăunătoare. Acest fapt duce la formarea toxinelor și a radicalilor liberi, care pot provoca boli grave, precum tumorile și diabetul.

Medicul nu susține că este cazul să renunțăm definitiv la carne, ci spune că este mult mai important să stabilim un raport corect al alimentelor din meniul nostru zilnic. El recomandă să echilibrăm alimentația astfel încât carnea să nu constituie mai mult de 10-15%, iar produselor de origine vegetală să le revină 89-90%. Raportul optim al alimentelor din meniul zilnic trebuie să arate astfel:

1. Cerealele – 50%. Acestea trebuie să fie prezente în meniu, deoarece conțin fibre și multe microelemente necesare organismului uman. Atâta doar că pentru a beneficia de maxim de nutrienți din cereale este bine să fie consumate în formă lor brută, adică să dăm preferință cerealelor integrale.

2. Fructele și legumele – 30-40%. O sursă importantă de fibre, vitamine și microelemente indispensabile organismului uman. Este recomandat să fie consumate proaspete, întrucât procesarea termică reduce semnificativ cantitatea de vitamine.

3. Carnea – 10-15%. Motivul pentru care cărnii îi este atribuit un procent atât de mic în meniul zilnic este faptul că organismul consumă mult prea multă energie pentru digerarea acesteia. Carnea poate fi înlocuită cu peștele, deoarece acesta din urmă conține mai multe elemente benefice și se digera mult mai repede.

Există o schemă simplă care va va ajută la calcularea cantității necesare de carne sau peste pe zi: pentru fiecare kilogram al masei corporale e nevoie de 1 g de produs proteic. Nu mai puțin important este, consideră Hiromi Shinya, să renunți la produsele lactate și alimentele grase (margarină, maioneză), deoarece acestea nu sunt deloc benefice și pot contribui la dezvoltarea diferitelor boli. De asemenea, medicul recomandă să nu mai mânânci pe fugă, căci orice mâncare trebuie să fie mestecată bine. Astfel, organismul va digera mult mai ușor alimentele consumate, plus că veți mânca mult mai puțin.

Gastroenterologul japonez oferă un loc onorabil în programul sau de nutriție consumului de apă. Este de remarcat faptul că el recomandă consumul doar a apei arteziene, nu din ceainic și, cu atât mai mult, nu de la robinet. Este obligatoriu să bei apă dimineață, înainte de micul dejun. Și foarte important: nu sări peste micul dejun, deoarece masă de dimineață contribuie la secreția bilei care s-a acumulat peste noapte.

Medicul recomandă să consumîm apă după următoarea schemă: câte 200-400 ml de apă înainte de micul dejun, prânz și cină. Apă trebuie să fie la temperatura camerei.

Renunțarea la obiceiurile proaste și un meniu zilnic echilibrat reprezintă promisiunea unei stări de sănătate optime pentru mulți ani. Datorită acestor schimbări importante, sănătatea se va îmbunătăți, corpul va fi tonifiat și nu vei mai avea nevoie de nici un medicament.

Potrivit cercetărilor, respectarea principiilor unei alimentații corecte, echilibrate și diversificate, determină schimbări la nivelul genelor. Adică, după ce înveți să consumi alimente sănătoase, vei fi sănătos nu doar tu, ci și generația următoare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

3 Comments

  1. Este imperios de urmat ce a spus medicul gastroenterolog ,aproape fac acest lucru , doar ca an unele supărări și chiar dacă alimentația este cel puțin corecta din partea mea nu sant linistita cu mine ! Oricum am notat totul și doresc sa fac chiar o sa lupt ptr. acest ,,medicament natural”Multumesc pentru acest subiect , aștept altele !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here