Orașul-fantomă cu peste 700 de castele de lux, de 200 de milioane de euro. Cum a ajuns în paragină

0
loading...

Burj Al Babas urma să fie un complex rezidențial de lux, cu un concept unic: un oraș cu peste 700 de castele la scară mică, amplasat în centrul Turciei, între Istanbul și Ankara, scrie CNN.

Prețul pentru o astfel de locuință pornea de la 320.000 de euro, ajungând până la aproximativ 500.000 de euro, iar orașul urma să atragă sute de oameni cu bani. Ideea era ca proprietăţile să fie imediat achiziţionate de investitori înstăriţi din zona Golfului.

350 de castele din cele 587 construite au fost vândute către clienţi din Qatar, Arabia Saudită, Kuweit, EAU sau Bahrain, însă nu este de ajuns pentru ca proiectul să fie finalizat. Mulţi investitori s-au retras.

„Unele dintre vânzări au trebuit anulate,” a declarat preşedintele adjunct al Sarot, Mezher Yerdelen, pentru AFP. Dezvoltatorii au stipulat în contracte ca niciun fel de modificare să nu fie făcută părţilor exterioare ale clădirilor, fapt ce explică de ce toate sunt identice.

Pe lângă clădirile de lux, complexul rezidențial urma să fie dotat și cu facilități impresionante. Băi turcești, săli de fitness, terenuri de sport, un cinematograf și numeroase magazine urmau să le ușureze traiul locuitorilor.Însă complexul rezidențial a ajuns mai degrabă un oraș-fantomă, după ce dezvoltatorul proiectului, Sarot Group, a intrat în faliment în noiembrie, având datorii de peste 27 milioane de dolari.

Construcția a început în 2014, așa că multe dintre casele-castel sunt în diverse stadii ale finalizării. Localnicii urăsc vilele construite aici, despre care spun că nu au nimic în comun cu stilul arhitectural al zonei, potrivit The Guardian.

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here