Articole adăugate recent

Există lucruri cu adevărat incredibile, descoperite pe Pământ de-a lungul anilor, care au uimit cercetătorii şi care au rămas, până în zilele noastre, învăluite în mister.

  1. Manuscrisul lui Voynich

Manuscrisul lui Voynich este una dintre cele mai enigmatice cărţi din lume. Tipărită pe un pergament medieval, într-o limbă pe care marii criptografi nu au putut niciodată să o descifreze, cartea este rareori scoasă din seiful bibliotecii Universităţii Yale din Statele Unite. Sute de cercetători şi-au petrecut viaţa încercând să interpreteze această carte misterioasă – cu pagini de manuscris elegante, ilustraţii de plante stranii şi desene cu femei nud – căreia i-au fost atribuite anumite puteri magice.

  1. Monumentul Yonaguni

Monumentul de la Yonaguni este o structură submarină stâncoasă, de formă complexă, încadrabilă într-un paralelipiped cu laturile bazei de 230 x 70 metri și înălțimea de 27 metri. Majoritatea suprafețelor superioare sunt plane orizontale („terase”), oblice și verticale delimitate prin muchii aproape neștirbite; există, tot în zonele superioare, și formațiuni mai complexe, de secțiuni triunghiulare sau curbate, numite după imaginația exploratorilor contemporani: „țestoasele” sau „bazinul”. A fost descoperit de un instructor de scafandrii pe nume Kihachiro Aratake, după ce a pătruns în apele coastei Insulei Japoneze Yonaguni, în anul 1986, devenind Atlantisul Japoniei. Se cred că reprezintă ruinele unui oraș antic, ce s-a scufundat în urma unui eveniment seismic, acum mii de ani în urmă. Totuși, nimeni nu este sigur.

  1. Muntele Owen Moa

Un grup de cercetători a fost cu adevărat șocat când a găsit o astfel de gheară, bine conservată, într-o peșteră din muntele Owen, în Noua Zeelandă. Se pare că gheara aparține unei păsări Moa și datează de 3000 de ani.

  1. Liniile Nazca

Formațiunea neobișnuită de linii albe, ce pot fi văzute și apreciate numai din cer, rămâne una dintre cele mai mari enigme ale lumii. Scopul elementelor în formă de trapez, simboluri ciudate, structuri de plante, poze cu păsări și bestii neidentificate, pe scală gigantă, este o necunoscută. Oamenii de știință estimează că liniile au fost create de Indienii Nazca între 500 Î.H. și 700 D.H. ceea ce înseamnă că aceste desene antice au rămas intacte de mai bine de 2500 de ani. Fanii teoriei conspiraței cred că liniile în deșertul Nazca au fost create de extratereștri.

  1. Sferele de Piatră din Costa Rica

Este considerat încă un mister arheologic neelucidat, sfere din piatră aproape perfecte au fost găsite pentru prima dată în Delta Diquis Costa Rica în anul 1930. Alte sute au fost descoperite pretutindeni prin țară. Diferă ca mărime de la 2 cm până la doi metri în diametru, sferele au dat naștere la numeroase mituri și speculații. Oamenii de știință nu știu cu exactitate scopul acestor sfere.

  1. Gobekli Tepe

Vechiul sit Gobekli Tepe în Turcia, a rescris istoria timpurie a civilizației. Încă de când au început excavările în anul 1995, descoperirea a schimbat modul în care arheologii gândesc despre era Neolitică și originile umanității. Oamenii de știință au descoperit structuri circulare, pietre cioplite și piloni ce au o vechime de 12.000 de ani. S-a crezut că în era Neolitică olăritul și agricultura nu au fost descoperite. Azi, situl Gobekli Tepe posedă ce mai veche catedrală ce a fost creată de om. Această descoperire trebuie încă sa fie explorată și explicată.

  1. Obeliscul neterminat

In Sudul Egiptului, pe malurile fluviului Nil a fost descoperit unul dintre cele mai ciudate monumente ale lumii antice. Este vorba de un bloc masiv de piatra, in forma unui obelisc, sculptat cu o precizie incredibila. Acest monument nemaivazut nu a fost niciodata terminat. Are 42 de metri lungime si cantareste aproximativ 1200 de tone.

Citește și:
Teorie ciudată, lansată de un savant american. Oamenii nu sunt originari de pe Terra

Obeliscul este facut din granit, unul dintre cele mai dure materiale pe care le putem gasi pe pamant. In jurul acestui urias bloc de granit nu exista foarte mult spatiu, observatie care ridica numeroase semne de intrebare. Cum au reusit cei din lumea antica sa prelucreze un obiect atat de mare si dintr-un material atat de greu de slefuit?

Sursa: brainberries.co


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here