6 trucuri pentru alegerea celui mai gustos pepene roşu, dezvăluite chiar de către cultivatori

0
loading...

Pepenele roşu este ideal pentru zilele caniculare, iar oferta tarabelor din pieţe este una îmbietoare. Este important să ştim cum să alegem unul bine copt, pentru a nu fi puşi în situaţia de a nu-l putea consuma.Trebuie să luăm în calcul câteva lucruri, printre care se numără forma, aspectul sau chiar culoarea codiţei.

  1. Greutatea

Fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Important este să ridicăm mai mulţi pepeni şi să-l alegem pe cel mai greu.

  1. Punctul galben

“Un alt aspect important este punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii şi trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt”, explică Ion Maneanga, cultivator de pepeni.

  1. Sunetul

O altă metodă folosită de mulţi cumpărători de pepene este bătaia cu degetul în coajă. Dacă se aude un sunet gol în interiorul său, pepenele este cu siguranţă copt.

  1. Codiţa

“Şi codiţa are un rol important. Dacă această este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Aşadar, trebuie aleşi pepenii care au coadă încă verde”, explică Ion Maneanga.

  1. Forma

Un pepene bun are o formă simetrică, ovală sau rotundă. Pepenii deformaţi sau turtiţi la un capăt trebuie evitaţi.

  1. Coaja

“Coaja spune multe despre un pepene. Ea trebuie să fie cât mai lucioasă. Acest lucru indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate”,  a dezvăluit cultivatorul de pepeni.

Sursa: adevarul.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Nu ratați !

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here