Descoperiri

Imagini tulburatoare filmate intr-un paradis turistic. Un scafandru a ramas socat de ceea ce a descoperit sub apa – video

Un scafandru britanic a surprins imagini tulburatoare in timp ce inota in largul insulei indoneziene Bali.

Filmul postat pe YouTube il infatiseaza pe Rich Horner in timpul unei scufundari la Manta Point, un loc popular pentru practicantii acestei activitati, din insula Nusa Penida, inotand printre gunoaie din plastic.

”Curentii oceanici ne-au adus un cadou minunat de meduze, plancton, frunze, crengi, ferigi, bete etc”, a scris Horner pe pagina sa de Facebook. ”Oh, si ceva plastic. Niste pungi din plastic, sticle din plastic, pahare din plastic, folii din plastic, galeti din plastic, ambalaje din plastic, cosuri din plastic, pungi din plastic, mai multe pungi din plastic, plastic, plastic, atât de mult plastic!”, a mai scris scafandrul.

Bali se lupta de mai multi ani cu problema deseurilor din plastic in zonele de tarm. Ministrul indonezian al pescuitului si resurselor marine, Susi Pudjiastuti, spune ca noua milioane de tone de deseuri din plastic sunt deversate in apele teritoriale in fiecare an.

Indonezia, cel mai mare arhipelag din lume, si-a luat angajamentul de a reduce deseurile din plastic din apele sale cu 70% pana in 2025.

sursa yoda.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va largiti cat mai mult domeniul cunoasterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul", va invitam sa intrați si pe acest taram misterios, acolo unde veți desluși taine nebănuite si lucruri mai putin cunoscute de mintea omului. Domeniile afisate in partea superioara a site-ului va facilitează parcurgerea cat mai usoara a ceea ce va interesează. Mulțumim ca sunteți aici!

Copyright © 2018 | Stiinta-mister.ro | E-mail: contact@stiinta-mister.ro

To Top