Connect with us

Diverse

17 ani de la atentatul care a lovit World Trade Center. 5 intrebari legate de 11 septembrie 2001 care inca nu si-au gasit raspuns

Published

on

11 septembrie 2001 poate fi numita ziua care a schimbat istoria. La 17 ani de la tragedia care a şocat întreaga planetă şi a declanşat războiul mondial împotriva terorismului, familiile miilor de victime de la World Trade Center încă mai caută răspunsuri. În ciuda eforturilor autorităţilor de a veni cu justificări, 5 mistere continuă să planeze asupra tragediei.

1. De ce avioanele militare nu au interceptat nici un avion?

Primul avion pierde contactul cu turnul de control la ora 8.15 dimineaţa, cu 30 de minute înainte de a se ciocni de turnul nordic. Al doilea avion se abate de la traseu la 8.42, cu 21 de minute înainte de a se ciocni de turnul sudic. Zborul 77 se abate de la traseu la 8.46, cu o oră înainte de a se lovi de Pentagon. Unde au fost în tot acest timp avioanele militare?

2. De ce Administraţia Aviatică Federală a distrus înregistrările furnizate de controlorii de trafic din New York?

În ciuda presiunilor făcute de diferite trusturi media din SUA, autorităţile nu au oferit publicităţii decât parţial înregistrările audio furnizate de controlorii de trafic aerian din New York. Mai mult decât atât, de ce acţiunile de la bursă ale celor două companii aeriene implicate în atentate (United Airlines şi American Airlines) au crescut bizar într-un interval scurt, înainte de tragedie?

3. Cum a fost posibilă prăbuşirea uneia dintre cele mai sigure clădiri?

La ora 17.20, World Trade Center Building Seven s-a prăbuşit. Povestea oficială susţine că blocul de 47 de etaje a colapsat din cauza incendiului devastator de la jumătatea clădirii. Însă toată lumea care a asistat la scenă în direct şi mulţi specialişti cred că a fost vorba de o explozie controlată, similară detonărilor din cazul demolărilor controlate.

4. Previziune sumbră? BBC a anunţat cu 25 de minute înainte prăbuşirea WTC, cum a fost posibil?

Scenariu cunoscut dinainte sau pur şi simplu o premoniţie sumbră? Cert este că mai multe posturi de televiziune americane şi britanice au anunţat în timp ce filmau Turnurile gemene că unul dintre ele s-a prăbuşit. Asta în condiţiile în care acest lucru nu se întâmplase încă, în realitate.

5. Ce s-a întâmplat cu Zborul 77, care a lovit Pentagonul?

Zborul 77 se abate de la traseu la 8.46 şi loveşte Pentagonul o oră mai târziu. Pe filmare se observă aeronava, o explozie imensă şi apoi un crater în clădire care însă este de mici dimensiuni. Anchetatorii susţin că aeronava s-a pulverizat la impactul cu clădirea. Aripa clădirii era în renovare şi nu era populată la momentul producerii tragediei.
A fost identificat abia recent Scott Michael Johnson

Scott Michael Johnson, un analist financiar de 26 de ani, care lucra pentru Banca de Investiţii Keefe, Bruyette and Woods, la etajul 89 al turnului de sud de la World Trade Center, a devenit cea de-a 1.642 persoană identificată oficial la 17 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001.

2.977 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea zi îngrozitoare. Însă nici până acum nu s-a reuşit identificarea a 1.335 de victime ale cumplitelor atentate. Identificarea lui Scott Michael Johnson s-a făcut în luna iulie 2018, la aproape un an de la ultima identificare a unei alte victime a celor mai sângeroase atacuri teroriste. De 17 ani, un laborator din Manhattan cercetează, neîncetat, cu maximă minuţiozitate, resturile umane de la atentatele din 11 septembrie 2001. Se analizează fiecare fragment de os, care se secţionează, se transformă în pudră şi se amestecă în final cu substanţe chimice capabile să pună în evidenţă ADN-ul. Se munceşte 7 zile din 7 în laborator, însă procesul de identificare a victimelor merge încă foarte greu. A fost stabilită şi o procedură foarte precisă pentru a permite apropiaţilor de a decide dacă doresc să fie informaţi de identificarea celor pierduţi şi modul în care doresc să fie informaţi.

Citește și:
Apa plată care te îmbată a fost lansată peste Ocean. Conţine alcool cât o bere

19 terorişti au deturnat 4 avioane comerciale de pasageri în ziua de 11 septembrie 2001. Ei au prăbuşit două aparate de zbor peste Turnurile Gemene de la World Trade Center. Un alt avion a fost prăbuşit de terorişti pe clădirea Pentagonului. Al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp din statul Pennsylvania. Teroriştii au vrut să-l îndrepte spre Casa Albă, dar pasagerii i-au împiedicat, luptându-se cu ei.

sursa libertatea.ro

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Savant japonez, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, a dovedit cât bine face postul organismului uman

Published

on

By

Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină, în 2016, a fost acordat profesorului japonez Yoshinori Ohsumi, de la Tokyo Institute of Technology, care a descoperit mecanismele autofage, dovedind ştiinţific că postul este benefic pentru organism.

Descoperirile savantului au impus o nouă paradigmă cu privire la procesele prin care celulele îşi reciclează propriul conţinut şi au deschis calea pentru înţelegerea importanţei fundamentale a autofagiei în multiple procese fiziologice, de la capacitatea de adaptare la foame şi până la răspunsul organismului în cazul unor infecţii.

Autofagia celulară reprezintă un proces care care are loc la nivelul celulelor, când ele îşi pot distruge propriile elemente constitutive, izolându-le în membrane şi formând un fel de vezicule, ca nişte saci, ce sunt apoi transportate în „zona de reciclare”, pentru descompunere şi reciclare.

Autofagia are loc mai intens atunci când organismul este în stare de stres. De exemplu, este înfometat. În acest caz, celulele produc energie pe baza resurselor interne, chiar şi din gunoiul acumulat, inclusiv din bacteriile patogene.

Descoperirea laureatului dovedeşte că înfometarea organismului şi postirea sunt de un real folos, organismul într-adevăr se curăţeşte. Confirmat de către Comitetul Nobel.

Sursa: ganduridinierusalim.com

Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Articole interesante

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister