Connect with us

Diverse

17 ani de la atentatul care a lovit World Trade Center. 5 intrebari legate de 11 septembrie 2001 care inca nu si-au gasit raspuns

Published

on

11 septembrie 2001 poate fi numita ziua care a schimbat istoria. La 17 ani de la tragedia care a şocat întreaga planetă şi a declanşat războiul mondial împotriva terorismului, familiile miilor de victime de la World Trade Center încă mai caută răspunsuri. În ciuda eforturilor autorităţilor de a veni cu justificări, 5 mistere continuă să planeze asupra tragediei.

1. De ce avioanele militare nu au interceptat nici un avion?

Primul avion pierde contactul cu turnul de control la ora 8.15 dimineaţa, cu 30 de minute înainte de a se ciocni de turnul nordic. Al doilea avion se abate de la traseu la 8.42, cu 21 de minute înainte de a se ciocni de turnul sudic. Zborul 77 se abate de la traseu la 8.46, cu o oră înainte de a se lovi de Pentagon. Unde au fost în tot acest timp avioanele militare?

2. De ce Administraţia Aviatică Federală a distrus înregistrările furnizate de controlorii de trafic din New York?

În ciuda presiunilor făcute de diferite trusturi media din SUA, autorităţile nu au oferit publicităţii decât parţial înregistrările audio furnizate de controlorii de trafic aerian din New York. Mai mult decât atât, de ce acţiunile de la bursă ale celor două companii aeriene implicate în atentate (United Airlines şi American Airlines) au crescut bizar într-un interval scurt, înainte de tragedie?

3. Cum a fost posibilă prăbuşirea uneia dintre cele mai sigure clădiri?

La ora 17.20, World Trade Center Building Seven s-a prăbuşit. Povestea oficială susţine că blocul de 47 de etaje a colapsat din cauza incendiului devastator de la jumătatea clădirii. Însă toată lumea care a asistat la scenă în direct şi mulţi specialişti cred că a fost vorba de o explozie controlată, similară detonărilor din cazul demolărilor controlate.

4. Previziune sumbră? BBC a anunţat cu 25 de minute înainte prăbuşirea WTC, cum a fost posibil?

Scenariu cunoscut dinainte sau pur şi simplu o premoniţie sumbră? Cert este că mai multe posturi de televiziune americane şi britanice au anunţat în timp ce filmau Turnurile gemene că unul dintre ele s-a prăbuşit. Asta în condiţiile în care acest lucru nu se întâmplase încă, în realitate.

5. Ce s-a întâmplat cu Zborul 77, care a lovit Pentagonul?

Zborul 77 se abate de la traseu la 8.46 şi loveşte Pentagonul o oră mai târziu. Pe filmare se observă aeronava, o explozie imensă şi apoi un crater în clădire care însă este de mici dimensiuni. Anchetatorii susţin că aeronava s-a pulverizat la impactul cu clădirea. Aripa clădirii era în renovare şi nu era populată la momentul producerii tragediei.
A fost identificat abia recent Scott Michael Johnson

Scott Michael Johnson, un analist financiar de 26 de ani, care lucra pentru Banca de Investiţii Keefe, Bruyette and Woods, la etajul 89 al turnului de sud de la World Trade Center, a devenit cea de-a 1.642 persoană identificată oficial la 17 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001.

2.977 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea zi îngrozitoare. Însă nici până acum nu s-a reuşit identificarea a 1.335 de victime ale cumplitelor atentate. Identificarea lui Scott Michael Johnson s-a făcut în luna iulie 2018, la aproape un an de la ultima identificare a unei alte victime a celor mai sângeroase atacuri teroriste. De 17 ani, un laborator din Manhattan cercetează, neîncetat, cu maximă minuţiozitate, resturile umane de la atentatele din 11 septembrie 2001. Se analizează fiecare fragment de os, care se secţionează, se transformă în pudră şi se amestecă în final cu substanţe chimice capabile să pună în evidenţă ADN-ul. Se munceşte 7 zile din 7 în laborator, însă procesul de identificare a victimelor merge încă foarte greu. A fost stabilită şi o procedură foarte precisă pentru a permite apropiaţilor de a decide dacă doresc să fie informaţi de identificarea celor pierduţi şi modul în care doresc să fie informaţi.

Citește și:
Declarație sub jurământ a unui pilot CIA - "Niciun avion nu a lovit la 11 septembrie 2001 turnurile gemene"

19 terorişti au deturnat 4 avioane comerciale de pasageri în ziua de 11 septembrie 2001. Ei au prăbuşit două aparate de zbor peste Turnurile Gemene de la World Trade Center. Un alt avion a fost prăbuşit de terorişti pe clădirea Pentagonului. Al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp din statul Pennsylvania. Teroriştii au vrut să-l îndrepte spre Casa Albă, dar pasagerii i-au împiedicat, luptându-se cu ei.

sursa libertatea.ro

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse

Premieră pentru România. Cercetătorii au aclimatizat aici un nou soi de pepene, de iarnă. Acesta este foarte rezistent la sezonul rece

Published

on

In premieră pentru România, la Buzău, cercetătorii Stațiunii Legumicole de aici au aclimatizat pepenele de iarnă (benincasa hispida), care este un soi nou, provenit din Asia, unde este foarte popular.

Fructele au o greutate cuprinsă între două şi patru kilograme și sunt o sursă bogată de vitamina, în special vitamina C, pe timpul iernii. Pepenele de iarnă este o specie din familia cucurbitaceelor. Fructele sunt gustoase, dulci şi pot înlocui în preparatele culinare pepenele, castravetele şi chiar dovleacul, dar ceea ce este cel mai important, se păstrează foarte bine peste iarnă, spun specialiștii.

Spre deosebire de pepenele roşu sau galben, cel de iarnă creşte pe boltă, asemenea strugurilor. Are o greutate între două şi patru kilograme şi rezistă chiar şi câteva luni după ce a fost cules.

Anul acesta am făcut documentaţia şi începând cu anul viitor va fi înscris în vederea omologării şi brevetării. Producţia depăşeşte 60 de tone la hectar, o producţie foarte mare, o plantă produce circa 15-20 de fructe, iar dacă sunt lăsate să ajungă la maturitate numărul lor scade la 8-10 fructe pe plantă. Fructele sunt gustoase, dulci şi pot înlocui în preparatele culinare pepenele, castravetele şi chiar dovleacul, dar ceea ce este cel mai important, se păstrează foarte bine peste iarnă, aşa cum se păstrau la ţară dovlecii de plăcintă, şi îşi menţin prospeţimea în condiţii naturale, de cămară de magazie. Încă din acest an putem oferi seminţe promoţional cultivatorilor, iar cei care doresc informaţii privind cultivarea acestuia vor fi oferite cu promptitudine”, a declarat pentru Agerpres, cercetătorul Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de ştiinţe agricole şi silvice.

Cercetătorii mai spun ca atunci cand  fructul este foarte tânăr, se poate consuma asemenea castravetelui şi este asociat saltelor. Pe măsură ce se măreşte, se schimbă metoda de utilizare orientându-se către preparatele în care se folosește dovlecei.

Citește și:
Misterul mumiilor de sare din Iran

Noul pepene este bun în murături, iar atunci când este copt, poate fi confiat, pentru că devine dulce. Şi seminţele pot fi consumate, asemenea celor de dovleac. Pepenele de iarnă este o delicatesă în bucătăria asiatică. În China, e apreciat nu doar pentru gustul său, ci şi pentru conţinutul bogat de vitamine, magneziu şi potasiu. De acolo s-au inspirat cercetătorii buzoieni, care au adus seminţele din Asia şi acum încearcă să omologheze noul soi în România. Află mai multe despre acest soi de pepene aici 

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Diverse

Asta sa fie oare viitorul la locul de muncă? Unele companii din Marea Britanie au început deja să le implanteze microcipuri angajaţilor

Published

on

By

Cel mai mare sindicat al angajaților din Marea Britanie trage un semnal de alarmă cu privire la planul unor companii de a le implanta microcipuri angajaților. Firma britanică BioTeq, care oferă astfel de implanturi persoanelor fizice și companilor, a pus deja 150 de microcipuri oamenilor, relatează The Guardian.

Microcipurile sunt implantate sub piele, între degetul mare și arătător, și sunt similare celor puse animalelor de companie. Acestea le permit oamenilor să deschidă ușile de acces în firmele în care lucrează, să își deschidă birourile sau să își pornească mașina. De asemenea, cipul poate reține și istoricul medical al unei persoane.

O altă companie, Biohax, de origine suedeză, pune implanturi de dimensiunea unui bob de orez, iar reprezentanții săi au declarat pentru Daily Telegraph că sunt în negocieri cu mai multe firme din domeniul financiar și al avocaturii care vor să le pună astfel de cipuri angajaților. Printre ele se numără și o multinațională cu sute de mii de angajați.

CBI, cel mai mare sindicat britanic, care reprezintă angajații a peste 190.000 de companii din Marea Britanie, se opune ferm acestui proiect. „Deși tehnologia schimbă modul în care lucrăm, acest lucru este extrem de inconfortabil. Companiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe stimularea angajaților și pe prioritățile imediate pe care le au, au declarat sindicaliștii.

Un alt sindicat își exprimă îngrijorarea că angajații ar putea fi obligați să își facă implantul cu microcip: „Implantarea microcipurilor le-ar da șefilor și mai multă putere și control asupra angajaților. Există riscuri evidente, iar angajații nu trebuie să fie obligați sau presați să le accepte. Deja știm că unii angajați sunt îngrijorați că angajatorii lor folosesc tehnologia pentru a-i controla și a le încălca drepturile la viață privată”.

Steven Northam, fondatorul și CEO-ul companiei BioTeq, a declarat pentru The Guardian că cele 150 de microcipuri implantate până acum au fost pentru persoane fizice și doar câteva pentru angajații unor companii din domeniul ingineriei și cel financiar.

BioTeq a implantat microcipuri și angajaților unei bănci care testează acest tip de tehnologie, iar mai multe microcipuri au fost livrate spre Spania, Franța, Germania, Japonia și China. Un microcip BioTeq costă între 80 și 300 de euro de persoană.

La compania suedeză Biohax, microcipurile se vând cu 170 de euro bucata. Jowan Österlund, fondatorul companiei, susține că microcipurile pot ajuta companiile să își îmbunătățească securitatea, în special cele din domeniul legal și financiar. „Aceste firme operează cu documente confidențiale. Cipurile le-ar ajuta să restricționeze accesul la astfel de documente”, a spus el.

Citește și:
Declarație sub jurământ a unui pilot CIA - "Niciun avion nu a lovit la 11 septembrie 2001 turnurile gemene"

Anul trecut, compania Three Square Market a încheiat un parteneriat cu Biohax și a devenit prima companie din SUA care le pune implanturi cu microcipuri angajaților voluntari.

Sursa: digi24

Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
Citește mai departe>>

Articole recente

Facebook

Cele mai citite articole de astăzi

Copyright © 2018*stiinta-mister.ro* Unele drepturi rezervate Stiinta si Mister este un site ce va propune sa parcurgeți articole, speram noi interesante, din toate domeniile științei, sa aflați lucruri pe care nimeni nu vi le-a spus pana acum si astfel sa va lărgiți cat mai mult domeniul cunoașterii. Sub sloganul celebrului EInstein, "Cea mai frumoasă şi mai profundă trăire omenească este misterul, vă invităm să intrați în această lume necunoscută multora dintre noi. Pentru eventuale idei, sugestii și de ce nu critici vă invităm să ne lăsați mesajele dumneavoastră la contact@stiinta-mister.ro De asemenea puteți accesa si pagina noastre de Facebook www.facebook.com/stiintasimister