Articole adăugate recent

116 țari din întreaga lume solicita anchetarea imediata a Organizației Mondiale a Sanatații pentru modul în care a abordat pandemia de coronavirus.

Un proiect de rezoluție al UE și al Australiei solicită lansarea „unui proces de evaluare” cât mai curând posibil pentru a examina răspunsul internațional asupra sănătății și măsurile luate de Organizație ca răspuns la pandemie.

Pentru ca OMS (contestata puternic în contextul COVID 19 înca de acum 2 luni în rândul mai multor țari europene, dar și SUA) sa fie anchetata, este nevoie de acordul a doua treimi din cele 195 de state, adica proiectul ar trebui sa fie susținut de 130 de țari din întreaga lume, mai fiind nevoie deci de acordul a înca 14 țari, având în vedere faptul ca pâna acum deja 116 și-au dat deja acordul.

Bineînțeles, așa cum era de așteptat, cei care se opun categoric acestei anchete sunt chinezii, OMS fiind, printre altele, banuita de faptul ca ar apara inclusiv China în contextul  mai multor acuzații internaționale, precum proveniența virusului din piețele din Wuhan.

Referitor la piețele din Wuhan, șeful OMS a declarat presei ca „nu se poate dovedi o legatura directa între piețele din Wuhan și COVID 19″, chiar daca numeroase țari occidentale (între care SUA, Franța, Germania sau Marea Britanie) au acuzat direct China de ascundere de informații esențiale legate de pietele din Wuhan  și proveniența virusului.

China s-a comportat deschis, transparent și responsabil în lupta împotriva Covid 19”, a declarat, la rândul său, președintele chinez Xi Jinping în discursul de luni. China „consideră securitatea sanitară globală responsabilitatea sa”.

Deși nu face parte din OMS, Taiwanul ar fi dorit să participe pentru a împărtăși din experiența sa de succes în lupta împotriva coronavirusului, deoarece a raportat doar 440 de cazuri și șapte decese, datorită activității intense de diagnostic și prevenire.

Citește și:
Cercetătorii Laserului de la Măgurele lucrează la un sistem pilot prin care să fie detectată timpuriu îmbolnăvirea cu coronavirus

„Ministerul de Externe își exprimă regretul profund și nemulțumirea că Organizația Mondială a Sănătății a cedat presiunii guvernului chinez și continuă să ignore dreptul la sănătate al celor 23 de milioane de oameni din Taiwan”, a declarat ministrul de externe al insulei, Joseph Wu.

Sursa: ortodoxinfo.ro


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here