Articole adăugate recent

Arheologii chinezi studiază un obicei de extragere a dinților identificat la rămășite umane excavate dintr-un mormânt vechi de 4.500 de ani, descoperit în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei.

Arheologii au descoperit 116 schelete umane cu o vechime estimată la aproximativ 4.500 de ani în situl Gaoshan din districtul Dayi, a declarat Institutul pentru cercetări arheologice şi a relicvelor culturale din Chengdu. Oasele sunt bine conservate deoarece au fost găsite scufundate într-o zonă din subteran inundată şi nu au fost expuse la influenţa aerului, a explicat Liu Xiangyu, care a condus lucrările de excavare. Arheologii au descoperit că în cazul a peste o duzină dintre schelete dinţii din faţă fuseseră extrași, scrie Agerpres.

“Obiceiul extragerii dentare rămâne un mister. Unii experţi susţin că ar putea fi vorba despre un ritual religios sau despre o ceremonie pentru a sărbătorirea atingerii maturităţii”, a spus Liu.

Dovezi similare au fost observate şi la alte schelete descoperite în situl cu relicve culturale Dawenkou din provincia Shandong din estul Chinei, datate în jurul perioadei 4.300 î.Hr. – 3.500 î.Hr. “Obiceiul ar fi putut fi transferat în zona Gaoshan din regiunea Shandong din est”, a declarat Liu.

Experţii urmează să efectueze teste ADN pe oasele descoperite pentru a descoperi mai multe despre strămoșii acestora. Concluziile vor face lumină în ceea ce priveşte originea vechii civilizaţii Shu din Sichuan.

Oamenii de știința cred că în zona actualului sit Gaoshan a existat o așezare neolitică.

Sursa: Agerpres


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:


Nu ratați !

Nu ratați !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here