Arheologii chinezi studiază un obicei de extragere a dinților identificat la rămășite umane excavate dintr-un mormânt vechi de 4.500 de ani, descoperit în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei.

Arheologii au descoperit 116 schelete umane cu o vechime estimată la aproximativ 4.500 de ani în situl Gaoshan din districtul Dayi, a declarat Institutul pentru cercetări arheologice şi a relicvelor culturale din Chengdu. Oasele sunt bine conservate deoarece au fost găsite scufundate într-o zonă din subteran inundată şi nu au fost expuse la influenţa aerului, a explicat Liu Xiangyu, care a condus lucrările de excavare. Arheologii au descoperit că în cazul a peste o duzină dintre schelete dinţii din faţă fuseseră extrași, scrie Agerpres.

“Obiceiul extragerii dentare rămâne un mister. Unii experţi susţin că ar putea fi vorba despre un ritual religios sau despre o ceremonie pentru a sărbătorirea atingerii maturităţii”, a spus Liu.

Dovezi similare au fost observate şi la alte schelete descoperite în situl cu relicve culturale Dawenkou din provincia Shandong din estul Chinei, datate în jurul perioadei 4.300 î.Hr. – 3.500 î.Hr. “Obiceiul ar fi putut fi transferat în zona Gaoshan din regiunea Shandong din est”, a declarat Liu.

Experţii urmează să efectueze teste ADN pe oasele descoperite pentru a descoperi mai multe despre strămoșii acestora. Concluziile vor face lumină în ceea ce priveşte originea vechii civilizaţii Shu din Sichuan.

Oamenii de știința cred că în zona actualului sit Gaoshan a existat o așezare neolitică.

Sursa: Agerpres

Nu ratați aceste articole !

De ce venele sunt albastre dacă sângele este roșu?

Sângele este roşu, însă venele par să fie albastre atunci când sunt privite prin...

I-a oferit iubitei lui un parfum, iar după o săptămână femeia a murit. Ce se afla de fapt în...

Atunci când Charlie Rowley a găsit o sticlă de parfum sigilată, părăsită pe o...

Din secretele istoriei: metodele prin care nemţii au fost învăţaţi să păstreze curăţenia

Ordinea, disciplina şi curăţenia sunt câteva dintre calităţile care îi caracterizează pe nemţi. Istoria...

Misterul unei nave lungi de 100 de metri, eșuată în Atlantic, dar care a ajuns îngropată în Deșertul Namib

Nava EDUARD BOHLEN, construită în anul 1891. destul de rezistenta pentru acele vremuri, cu un...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here